SzP - Potrzebny cykloferon!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 18, 2009 15:38 Re: SzP - Potrzebny pilnie DT dla kulejącej koteczki str.23

Jednak kulejąca koteczka ląduje u mnie na tymczas...Więcej niech Formica napisze wieczorkiem,albo kiedyś tam,bo neichcę w błąd wprowadzać...Dziś wieczorkiem państwo Formicowie mi Ją przywiozą :wink:
Gosiara

Post » Pt wrz 18, 2009 19:40 Re: SzP - Potrzebny pilnie DT dla kulejącej koteczki str.23

Lukrecja kotka kulejąca(imię robocze wym,wymyśliła moja córa Ula)śpi dziś w transporterku w pokoiku w piwnicy :wink: Wyglada jak moja Waletka
Gosiara

Post » Pt wrz 18, 2009 22:03 Re: SzP - Potrzebny pilnie DT dla kulejącej koteczki str.23

mpogorzelski pisze:Formica gdzie moge znalezc numer konta fundacji?

Mariusz

http://www.szara-przystan.pl/index.php?id=potrzeby :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob wrz 19, 2009 7:09 Re: SzP - Potrzebny pilnie DT dla kulejącej koteczki str.23

Lukrecja bardzo nieśmiała,bardzo otworzyłam rano transporterek a ona jak śmigła w pokoiku to nawet nie wiem gdzie się schowała...Dziś jadę do stajni,więc będzie miała dużo czasu na oswojeniem się z nowym miejscem...Zostawiłam jedzenie,picie,kuwetę...
Gosiara

Post » Sob wrz 19, 2009 12:17 Re: SzP - Potrzebny pilnie DT dla kulejącej koteczki str.23

Boru, prze ten brak netu mam takie zaległości aktualizacyjne, że aż strach. Wczoraj udało mi się powystawiać allegro.
Goś, mamy już jedną Lukrecję na stanie, co prawda ma tylko pięć tygodni, ale też jest smoliście czarna. Ta niestety w fundacyjnych kronikach będzie musiała być Lukrecją II :lol:

Co do kici, szef oglądał RTG zrobione w tej drugiej lecznicy. Jedna nóżka jest całkowicie zdrowa, druga była złamana w udzie już zrosło się to nawet w miarę prosto, niestety bioderko jest nie do naprawienia. Najprawdopodobniej kicia była kiedyś poddana zabiegowi usunięcia główki kości udowej i miała strzaskaną miednicę. Być może do zaniku doszło na tle urazu i silnego stanu zapalnego tego już się nie dowiemy. Kicia wczoraj była trochę furiatka, pod wpływem narkozy. Ale tak na co dzień jest przymilna i kontaktowa.

Psotka zamieszkała w nowym domku w Będzinie w towarzystwie dwóch fretek i kochającej rodziny :)
Biegus vel. Czarna Bródka tez ma swój domek.
Dostałam zdjęcia Simby z nowego domku, wkleję jak znajdę chwilę.
Trzy czarne Klony z działek trafiły do Halbinki.
Pod naszą opiekę (ale udało się znaleźć DT :mrgreen: ) trafiła mała czarno biała kicia. Na razie leczymy z kk i jest w miarę dobrze.
Mysia i Pusia z Częstochowy już się oswoiły całkowicie i witają mnie na wejściu do kociarni.
W tym tygodniu zabiegom poddane zostały Dalia, Krokusy i Tulipan.

Muszę także uzbierać pieniążka i wysłać na konsultację do kociego okulisty małą buraskę, bo jej oczka mnie bardzo martwią. Obawiam się, że będzie potrzebny zabieg.
To chyba wszyćko :roll:

Postaram się zaktualizować wątek i ten na Kociarni jutro, ale głowy nie dam czy będę mogła usiąść na tyle do internetu.
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Sob wrz 19, 2009 14:13 Re: SzP - Potrzebny pilnie DT dla kulejącej koteczki str.23

Słuchajcie dziewczyny. Zaczełam rozmowy z jedną znajoma dziennikarka z Zabrza. Bedzie robiła reportaże z Domków Tymczasowych i wystawiała zdjecia w gazecie. Na pierwszy ogien pojdzie mój DT :lol: Potem proponuje fundacyjny domek a potem w kolejności zgłoszeń. Mam nadzieję, że tego chcecie. :ryk: :ryk:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Sob wrz 19, 2009 15:37 Re: SzP - Potrzebny pilnie DT dla kulejącej koteczki str.23

trzy czarne klony (w ogóle ich nie odróżniam) :oops: są fantastycznymi kociakami!
Kacper, Chochlik, Czorcik... miałam nie nazywać seryjnie...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob wrz 19, 2009 17:32 Re: SzP - Potrzebny pilnie DT dla kulejącej koteczki str.23

Mam problem z tą smołką,bo jak tylko wchodzę do pokoiku czmycha nawet nie wiem gdzie się chowa :( Idę teraz posiedzę z godzinę zaniosę coś do jedzenia pachnącego może się skusi tak bym Ją chciała przytulać... :|
Gosiara

Post » Sob wrz 19, 2009 18:30 Re: SzP - Potrzebny pilnie DT dla kulejącej koteczki str.23

Jest 19.27 od 17.40 siedziałam u Czarnej Kici...Strasznie nie ufa człowiekowi :(
Ale ja jestem bardzo uparta,złapałam Ją na siłę ,głaskała opowiadałam historie...Ale ona nawet nie zamruczała chciała szybko zejść z kolan,a potem patrzyła tymi ślipiami i ciągle warczała na mnie...Biedna kicia w stylu"dotyk boli" :roll: Apetyt jej dopisuje,siusiu i kupke do kuwety tylko robi...Kupka bardzo twarda,więc dałam jej z puszki mokrego...
Gosiara

Post » Sob wrz 19, 2009 19:48 Re: SzP - Potrzebny pilnie DT dla kulejącej koteczki str.23

Kasiu zmień tytuł :wink:
Gosiara

Post » Sob wrz 19, 2009 20:04 Re: SzP - Potrzebny pilnie DT dla kulejącej koteczki str.23

Formica pisze:Biegus vel. Czarna Bródka tez ma swój domek.

Moje słoneczko ulubione :1luvu:

Wróciłam z urlopu, postaram się pokładać wiadomości do kupy i zaktualizować jutro stronkę ;)
ObrazekObrazek

coztego

Od: Czw cze 29, 2006 19:22

Post » Sob wrz 19, 2009 21:46 Re: SzP - Potrzebny pilnie DT dla kulejącej koteczki str.23

już zmieniam
Goś, dajmy jej trochę czasu. Podobno to strasznie miziasta kota, pewnie rozbita, przez te przerzucanie z miejsca na miejsce, narkozę i badania. Musi ochłonąć.

:arrow: Ptakoty coztego :lol:
:arrow: Malutki niedowidki (Kaperek, Szarotka i Węgielek)
:arrow: Misia
:arrow: Julcia
:arrow: Mysza i Pusia
:arrow: Flora vel.Dziurka
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Nie wrz 20, 2009 8:06 Re: SzP - Koty i kocięta do kochania.

A ja się bawię w terapeute kociego :wink: Dziś znowu sie schowała wzięłam Ją na siłę na ręce,zaczeła warczeć jak siedziała na kolanach nie zawarknęła ani razu... :D Siedziała zdziwiona że człowiek potrafi byc dobrym.czoka już spokojne przymrużone :D Zostawiła suchego,zmieniłam na świeżą wodę ,dałam jedzonko z puszki :wink: Kuwetkę wyczyściłam teraz ma czas dla siebie,a ja się zbieram do Jaśminki :1luvu:
Może Ją wezmę do domu?Felix był dziki szybko się oswoił wśród moich :wink:
Gosiara

Post » Nie wrz 20, 2009 9:40 Re: SzP - Koty i kocięta do kochania.

Jade do Jaśminki ale muszę napisać to Czarnulka sie odblokowała jest takim miziakiem ze szok 8O Jest przekochana barankuje przymila kładzie się na nogach na rece przymyka oczy i siedzi chętnie wszystko w ciagu kilku dziś godzin ja w piżamie siedzę tam od rana :ryk: Lece papatki cioteczki
Gosiara

Post » Nie wrz 20, 2009 12:57 Re: SzP - Koty i kocięta do kochania.

Luki coraz śmielsza :) Zaczęłam Ją głaskać włączył się jej traktorek :1luvu: Już śpi na swoim posłanku :P Nie zjadła śniadanka,zaniosłam kitekat z kurczaka wsunęła odrazu :ok:
Ostatnio edytowano Nie wrz 20, 2009 13:55 przez Gosiara, łącznie edytowano 1 raz
Gosiara

[poprzednia][następna]