Frania i Piguła - nasze nowe tymczasy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 11, 2009 9:33 Re: Frania i Piguła - nasze nowe tymczasy

postępów ciąg dlaszy. Piguła wypuszczona na wolność, czyli na mieszkanie. Wczoraj darła się, więc otwarliśmy drzwi. Dostała od Bambusa dwa razy w pysk :? troche ją pogonił ale raczej większych awantur nie ma. Frani nie wypuszczamy bo jak jakis kot podejdzie bliżej zamknietych drzwi to rzuca się z sykiem na drzwi. Straszny agresor. Lekarz podejrzewa nadczynność tarczycy. Zobaczymy jak wyniki.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt wrz 11, 2009 14:10 Re: Frania i Piguła - nasze nowe tymczasy

wyniki już są, tak jak morfologia, niektóre w granicach normy, nic niepokojacego. Kotki są lekko niedożywione. Hormony tarczycy w normie. Zdziwiłam się, bo objawy wskazują na nadczynność u Frani - rzuca się na jedzenie, nadmierne pobudzenie oraz łysienie. Ustaliłam z doktorem, że damy sobie kilka tygodni. Zobaczymy jak kotka się będzie się zachowywać. Moze zmiana otoczenia + duzo głasków spowodują zmiany. Moze to tez alergia, nerwica? musimy poczekac. Chyba że macie jakiś pomysł co to moze być?

Filomen

Post » Pt wrz 11, 2009 14:17 Re: Frania i Piguła - nasze nowe tymczasy

No cóz ja nie mam dużego doswiadczenia ale na bazie tego co mam to myślę że to strach i faktycznie nerwica.
Trza jej czasu, obym nie prorokowała ale chyba domek bez zwierząt by ją szybciej wyciszył i dał możliwosc zaufania.
Elza też była agresor a teraz to prawie super kicia. Piszę prawie bo ja moge juz jej duzo zrobić.
Wycałować, wywrócić kołami i nawet potarmosic po brzuszku i tylko glosem daje znac że jej to nie pasi ale już nie gryzie i nie drapie.
A jak ją wziełam to dwa głaski i ani jednego więcej bo były zaraz pazury i zęby i to na ostro.
:ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt wrz 11, 2009 15:50 Re: Frania i Piguła - nasze nowe tymczasy

Dorota Wojciechowska pisze:No cóz ja nie mam dużego doswiadczenia ale na bazie tego co mam to myślę że to strach i faktycznie nerwica.
Trza jej czasu, obym nie prorokowała ale chyba domek bez zwierząt by ją szybciej wyciszył i dał możliwosc zaufania.
Elza też była agresor a teraz to prawie super kicia. Piszę prawie bo ja moge juz jej duzo zrobić.
Wycałować, wywrócić kołami i nawet potarmosic po brzuszku i tylko glosem daje znac że jej to nie pasi ale już nie gryzie i nie drapie.
A jak ją wziełam to dwa głaski i ani jednego więcej bo były zaraz pazury i zęby i to na ostro.

nawet z głaskaniem nie jest tak źle bo ona bardzo chętnie wystawia te swoje kości do głaskania, gorzej z innymi kotami. Problem to futerko i żarłoczność, rzucanie się na jedzenie. Może ten pies jej wyjadał?
a Piguła mało je też chuda jak patyk. W dzień jest schowana a w nocy wychodzi jeść. Moze czekała az wszyscy zasną i wtedy spokojnie mogłą wyjść?

Filomen

Post » Pt wrz 11, 2009 16:13 Re: Frania i Piguła - nasze nowe tymczasy

Filomen pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:No cóz ja nie mam dużego doswiadczenia ale na bazie tego co mam to myślę że to strach i faktycznie nerwica.

nawet z głaskaniem nie jest tak źle bo ona bardzo chętnie wystawia te swoje kości do głaskania, gorzej z innymi kotami. Problem to futerko i żarłoczność, rzucanie się na jedzenie. Może ten pies jej wyjadał?
a Piguła mało je też chuda jak patyk. W dzień jest schowana a w nocy wychodzi jeść. Moze czekała az wszyscy zasną i wtedy spokojnie mogłą wyjść?

Powiem wam że koszmarne te wasze obserwacje i dywagacje.
Biedne kocinki. Głaski dla diewczynek a dla was całuski :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob wrz 12, 2009 9:01 Re: Frania i Piguła - nasze nowe tymczasy

Obrazek

Piguła o poranku - czyż nie jestem piękna ?
Już się nie boi nawet łazi po stole :evil:

Filomen

Post » Nie wrz 13, 2009 8:51 Re: Frania i Piguła - nasze nowe tymczasy

co dzień to niespodzianka, obie kotki miały być sterylizowane a tu niepodzianka - Piguła ma rujkę. Rano slyszę podejrzane dżwięki w przedpokoju i co widzę - Piguła a na niej Bamus 8O. Chłopak lekko zdezorientowany bo wie ze cos powinien zrobić ale dokładnie nie wie co, bo jajca ucięte dawno :) dziewczyna zachwycona gulgocze i kokietuje podniesionym dupskiem. Od rana ruja i porubstwo :D no cóż trzeba ją ciachnąć, jak się uchowała w tym pseudo domu 4 lata bez sterylki. Frania bierze Encorton, strasznie się drapie i gryzie, musimy ją troszkę wyciszyc, potem trzeba obserwowac czy przyczyny świądu to stres czy coś z jedzenia

Filomen

Post » Nie wrz 13, 2009 17:35 Re: Frania i Piguła - nasze nowe tymczasy

I mosz Ci los..........to se Bambus chociaż trochę poćwiczy :mrgreen:

P.S. A nawiasem mówiąc to może jednaqk lepiej że dziewczyny w schronie wylądowały. Teraz mają szansę na normalne kocie życie :lol:

Oczywiście dzięki Wam Drodzy Ewo i Piotrze :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
MIKUŚ

Post » Wto wrz 15, 2009 18:35 Re: Frania i Piguła - nasze nowe tymczasy

Filomen pisze:Obrazek

Piguła śliczna, pięknie się prezentuje na stole - jak prawdziwa księżniczka.
Cieszymy się, że Piguła i Frania znalazły taki wspaniały domek tymczasowy,
Niech zdrowieją, pięknieją, niech Frania się trzyma.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon wrz 21, 2009 15:13 Re: Frania i Piguła - nasze nowe tymczasy

Piguła dziś ciachana, skończą sie erotyczne ekscesy z Bambusem :)

Filomen

Post » Sob wrz 26, 2009 21:42 Re: Frania i Piguła - nasze nowe tymczasy

Jak Piguła się miewa??
MIKUŚ

Post » Nie wrz 27, 2009 16:19 Re: Frania i Piguła - nasze nowe tymczasy

Pigusia nieszczęsliwa bo w kaftaniku, niestesty wylizywała ranę i trzeba było ją ubrać. Chyba ma nas dosyć bo brzuszek pewnie boli i jeszcze ją ubrali w kaftan bezpieczeństwa. Frania dzisiaj była na zastrzyku na alergie. widać, że dziewczyna wraca do rownowagi psychicznej. Byla względnie grzeczna, dała się zbadac i nawet zastrzyk zrobic. Dostała buzi w czółko od pani doktor :D

Filomen

Post » Nie wrz 27, 2009 16:37 Re: Frania i Piguła - nasze nowe tymczasy

Biedna Piguła a jak Bambus?
Jak jego "ćwiczenia"? Biedny chłopak :ryk:

A Frania alergiczka 8O Chyba że czegoś nie doczytałam :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Pon wrz 28, 2009 14:08 Re: Frania i Piguła - nasze nowe tymczasy

Bambus już zakończył amory, niemniej jednak hormonalnie Piguła trochę jeszcze szaleje i cały czas gada, gulgocze, grucha, miałkoli. Podobno tak moze jeszcze byc po sterylce zanim sie wyciszy. Frania nerwus i alergik - to wygryzanie sierści ma raczej podłoże alergiczne, nerwowe tez, ale walczymy by było lepiej :D

Filomen

Post » Wto wrz 29, 2009 20:13 Re: Frania i Piguła - nasze nowe tymczasy

Szukamy domów.

ODPOWIEDZIALNYCH DOMÓW!!!!!!!!!!!!!
MIKUŚ

[poprzednia][następna]