Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto wrz 01, 2009 18:13 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

kasia86 pisze:
kropkaXL pisze:Witajcie kochane moje !!!!-odwyk skończony-pora wziąc się za robote!!!

Też witam. :D
A do roboty się dzisiaj wzięłam, po 9 miesiącach. :lol:

Jakoś mi też ten wystrój nie pasuje. :?

Aniu-gratulacje!!!!!!-i powodzenia w nowej pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto wrz 01, 2009 18:20 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Kasiu, a masz jakieś doswiadczenia z balsamem Szostakowskiego? gdzieś ostatnio tafiłam na tą nazwę w wątku o nadżerkach, no i czytałam, ze to właśnie jest na regenarcje tkanek, ale sama nigdy nie miałam.

Pynia, tak trzymaj, bez lania :wink:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Wto wrz 01, 2009 18:51 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

milenap pisze:Kasiu, a masz jakieś doswiadczenia z balsamem Szostakowskiego? gdzieś ostatnio tafiłam na tą nazwę w wątku o nadżerkach, no i czytałam, ze to właśnie jest na regenarcje tkanek, ale sama nigdy nie miałam.

nie ma już Balsamu Szostakowskiego, jaki był kiedyś. Vinilinum się to teraz nazywa, mała byłam, to mnie mama tym leczyła. Zewnętrznie i że tak powiem - odśrodkowo ;) wg mnie dobre i mało inwazyjne.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto wrz 01, 2009 18:53 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto wrz 01, 2009 18:59 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Georg-inia, no właśnie miałam na myśli ten, do którego Ania link podała, nawet na opakowaniu widac, ze to odpowiednik.
A jak to stosować wewnętrznie? pije się to?

milenap

Post » Wto wrz 01, 2009 19:11 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

milenap pisze:Georg-inia, no właśnie miałam na myśli ten, do którego Ania link podała, nawet na opakowaniu widac, ze to odpowiednik.
A jak to stosować wewnętrznie? pije się to?

ano właśnie na tych odpowiednikach nie ma info o stosowaniu wewnętrznym, chyba tylko na jakiejś jednej stronie internetowej znalazłam, że do użytku wewnętrznego i zewnętrznego. Bo ja wiem teraz? może napchali tam czegoś szkodliwego? ale można np. pędzlować w buzi, jak potrzeba. Mnie tym smarowali bliznę na czole, jak głowę rozbiłam, bliznę na brzuchu po zapaleniu otrzewnej i w ogóle w mojej rodzinie to taki złoty środek na wszystko był. Babcia piła na wrzody żołądka chyba, o ile pamiętam. Mnie matula wlewała zdaje się przy jakiejś jelitówce, jak już za przeproszeniem, siedziałam na kibelku z miską na kolanach. Paskudne to było, jak tran bez mała, albo i gorsze, bo całkiem bez smaku, bleeee, ale wspominam, że skuteczne.
A co chcesz tym leczyć?
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto wrz 01, 2009 19:17 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Dziewczyny. Kulkę wkleiłam tak tylko, nie w celach "chwalipięckich", a głównie testowych. Nie miałam co wkleić, achciałam zobaczyć jak to będzie "po nowemu", to wzięłam pierwsze z brzegu. ale cieszę się, że Wam przypadła do gustu. :)
Ja to tak cały czas myślę, dlaczego Ci, Kasiu, ta kotka tak siusia. Z zazdrości o pozostałe koty? I w ten sposób zaznacza teren, pokazuje "to moje i wara"? Bo rozumiem, że zdrowa jak rydz. Kulka mi tak robiła jak Glusik dojrzewał i czuła zapach chłopaka. Wtedy się taka zazdrośnica zrobiła (druga sprawa, że z tego gluckowego dojrzewania to aż rujkę urojoną dostała - kino. Po dwóch miesiącach walki i badań przeróżnych skończyło się na zastrzyku).
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto wrz 01, 2009 19:18 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Pamietam to swiństwo :? :? :?
Śmierdziało jak jasna cholera,ale podobno leczyło wiele schorzeń,Mam kiedyś dostała od swojej kuzynki,która z kolei przywiozła to z Sojuza :wink:
Niestety nic wiecej nie pamietam-tylko ten smród i że było geste,piło sie to rozcieńczone gorąca wodą-brrr-az mnie trzącha na sama myśl!
Wiem,że leczy trudno gojące sie rany,wrzody dwunastnicy i żołądka,odleżyny i wrzodziejące zapalenie podudzi-Mama tym chyba smarowała bolące żylaki.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Wto wrz 01, 2009 19:25 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Ja spytałam Was o to, bo tak pomyślałam właśnie o łapce Ptysia, a tak poza tym, to dobrze wiedzieć, ja wcale nie kojarze tego "wynalazku" :wink: nikt mi nie dawał w dzieciństwie :lol:

Zabers, zdjęcie bardzo fajne, naprawde świetne ujęcie, no i modelka :wink:

milenap

Post » Wto wrz 01, 2009 19:29 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Ola,ja już sama nie wiem dlaczego ona sika?
Zdrowa jest-przynajmniej fizycznie,a leje odkąd pamietam-to znaczy odkąd jest u mnie-zastanawiam sięczy to nie jest jakas deprecha,albo efekt urazu główki,jak była kociakiem(wtedy straciła słuch)
Ale tak jak leje przy dokoceniach -to juz masakra!
Teraz to jej sie czasem zdarza,czasem jest przerwa kilka dni,nawet dwa tygodnie nic,potem znów gdzies siknie,ale wiadomo,że na podłodze nic nie ma prawa leżec,buty muszą być pochowane,o dywanie to juz dawno zapomniałam,dywaniki w łazience prałam uparcie i zmieniałam,ale w końcy dałam za wygraną i teraz tylko mata kapielowa lezy w czasie gdy sie kąpię,a po kąpieli pod prysznic i na sznurek -na balkon,bo na nią tez raz już zdążyła nasikac :( -całe szczęście gume łatwo sie odwania-wystarczy umyć płynem do kąpieli i "po ptokach".
Zastanawiam sie nad prozakiem zwierzęcym-gdzies w necie wyczytałam,że daje dobre efekty przy takich sytuacjach-ktoś coś wie?

Milenko-on by to i tak zlizał-ten krem pieknie łapke wygoił,ale wtedy,kiedy Ptys nosił kołnierz-po prostu samo tez by sie wygoiło,gdyby nie lizał!
Rany żadnej nie ma,tylko goła delikatna skórka!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto wrz 01, 2009 19:31 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Ja tutaj o nim czytałam
viewtopic.php?f=1&t=98622&start=0
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto wrz 01, 2009 19:33 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Bardzo mi sie podoba ta nowa funkcja,że widzi się post,który pojawił sie w trakcie pisania-można sie do niego odniesc ,nie tworząc nowego postu-Brawa wielkie Irafal!!!!!
Niech mi jeszcze ktos powie jak sie kasuje niepotrzebne PW?
A zreszta jak teraz skrzynka ma pojemność 100 postów,to mozna tylko zaznaczyc te ważne,a reszta pewnie ulegnie wykasowaniu automatycznemu,jesli przekroczy sie 100-kę!
Aniu-tez zaraz poczytam!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto wrz 01, 2009 19:33 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Kurcze, najgorzej, ze one się zawsze interesują tym co nie trzeba, Ptyś właśnie łapką!

Kasiu, ja kojarze tylko ten Kalm-Aid i wydaje mi się, że mumka27 stosowała, bo jej Fiśka źle znosi inne koty i tez ma taką wrażliwą psychikę, czytałam skład tego Kal-Aidu, to generalnie taki poprawiacz samopoczucia.

milenap

Post » Wto wrz 01, 2009 19:38 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Aniu, ja chyba też w tym wątku widziałam o tym balsamie.

Kasiu,żeby usunąć pw zaznaczasz je ptaszkiem i na dole pod wiadomościami z prawej strony masz taki "przewijak" (czy jak to sie fachowo nazywa :wink: ) , tam jest opcja "odznacz jako ważne", coś takiego, jak rozwiniesz, to masz tez usuń.

Chyba własnie teraz same pw sie nie kasują, jak jest pełna skrzynka, to nowe nie wchodzą.

W ogóle jest sporo nowości!

milenap

Post » Wto wrz 01, 2009 19:48 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

milenap pisze:Kurcze, najgorzej, ze one się zawsze interesują tym co nie trzeba, Ptyś właśnie łapką!

Kasiu, ja kojarze tylko ten Kalm-Aid i wydaje mi się, że mumka27 stosowała, bo jej Fiśka źle znosi inne koty i tez ma taką wrażliwą psychikę, czytałam skład tego Kal-Aidu, to generalnie taki poprawiacz samopoczucia.

Kalm Aid to raczej "uspokajacz",a Pynia wcale w tej chwili nie jest niczym zaniepokojona,wrecz przeciwnie-mizia sie na potege,apetyt tez jak zwykle,tylko to sikanie bez przyczyny...
Popytam jeszcze wetke.Dzisiaj siostra mi powiedziała,że kocieta z Kretowin(dzika kotka sie okociła pod sasiednim domkiem)mają juz domki-miały ok 2 miesięcy-juz same jadły!!!
Jak to dobrze,że udało sie je wszystkie wydac przed zima!!!
Ja dzisiaj wykastrowałam kocurka spod bloku,wetka policzyła mi 76 zł,razem z antybiotykiem,bo kocina ma problem z oczkami.Jeszcze jeden do "ciachnięcia"-tez oswojony,ale to w przyszłym tygodniu,a potem kotka,która ma malucha -piekna maleńką "marmurkę"-jeszcze za mała do adopcji-nie ma jeszcze dwóch miesięcy-może ktoś by chciał takie małe cudo???
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[poprzednia][następna]