Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro sie 26, 2009 8:20

I jak tu reformowac innych,jak najbliższa rodzina nie daje się reformować :evil:
Alu-moja Mama niestety nie do końca akceptuje to co robię,myślę,że ona sie wstydzi ,że ma córkę starą pannę z kotami :oops:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro sie 26, 2009 8:38

Ehh, żyzn'. :wink: I te stereotypy. A miejmy to w ... głębokim poważaniu. :D
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro sie 26, 2009 8:42

...zacziem ty mienia tak jebiosz"
Masz rację -takie stereotypy mam głęboko w d....!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Śro sie 26, 2009 9:06

O, tak. "Życie to nie je bajka, to je bitwa" :smiech3:
I zobacz, niby koty stały się modne, ale w gruncie rzeczy (głównie starsze pokolenie) jak się ma więcej, niż 1 sztukę, to zaczyna się czasami robić różnie. U mnie było tak, że rodzice zrobili wielkie oczy jak się dowiedzieli, że jest drugi kot. Jeden to (przynajmniej wśród znajomych, lub znajomych znajomych) taki miły czasoumilacz dla zapracowanych "robiących karierę". I na nowych osiedlach często można zobaczyć kota w oknie (u naszego kolegi w całej klatce(blok 4-piętrowy!) mają po kocie), ale ... samego. :( Ludzie wychodzą z założenia, że jeden wystarczy. Pół biedy, jak trafi im się jedynak, ale generalnie taki samtny stwór się nudzi i smuci. I tu kolejny stereotyp - kot jest samotnikiem, sam się sobą zajmie i nie musi mieć towarzystwa.
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Śro sie 26, 2009 9:13

Zawsze mi szkoda takich samotnych kotów,ale niektórych ludzi nie da się przekonać,tak jak do sterylki,czy kastracji,o zabezpieczeniach okien i balkonów już nie wspomnę!
Wkurza mnie to,że kot nie wyskoczy,bo jest mądry i wie,że ma siedziec na parapecie!-a skąd tyle kocich kalek?????
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro sie 26, 2009 9:16

U mnie, jak kiedys pisalam, mama zakocona i zapsiona, a u ojca kot stały tylko macoszki sie zmieniaja :wink: na szczescie baaardzo kociolubne 8) Tak wiec wyssalam tego kota na punkcie kota z mlekiem matki i piwkiem ojca :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro sie 26, 2009 9:19

Moja Mama też ma psicę,kiedyś jej muszę strzelić fotę,niestety-Iga jest zabójcą kotów,maminego kocurka też capnęła ,miał rane w brzuszku,na szczęście już nie wychodzi na dwór,ma do dyspozycji piwnice ,parter i piętro,ale jest sam,gdyby Mam nie była taka uparta,miałby towarzystwo i nie byłby tak samotny :(
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro sie 26, 2009 9:31

kropkaXL pisze:Moja Mama też ma psicę,kiedyś jej muszę strzelić fotę,niestety-Iga jest zabójcą kotów,maminego kocurka też capnęła ,miał rane w brzuszku,na szczęście już nie wychodzi na dwór,ma do dyspozycji piwnice ,parter i piętro,ale jest sam,gdyby Mam nie była taka uparta,miałby towarzystwo i nie byłby tak samotny :(

Niestety moj tato w uczuciach do kotow jest monogamiczny :wink: Ale to dlatego, ze jego kocica jest typowa jedynaczka, nie toleruje innych zwierzakow- zadnych.
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Śro sie 26, 2009 9:38

Moja Mama tez monogamistka :( :( :(
Moja Pyniusia tez jest jedynaczką,nie lubi moich kotów,i one za nią tez nie przepadają-właściwie tylko Ptyś i Antosia kochają się,a Klara i Pynia olewają towarzystwo-dla nich tylko ja się licze!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro sie 26, 2009 9:48

Dziewczyny, spadam. Siła pożytecznych rzeczy czeka... niestety. :(

zabers

Post » Śro sie 26, 2009 9:52

Papapa Ola!
Ja tez muszę się zabrać za jakąś robótkę,choć nie chce mi się baaaardzo!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro sie 26, 2009 9:56

Pa,pa! ja tez musz sie zajac praca, ale jestem nieprzytomna po wieczornym koncercie :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Śro sie 26, 2009 11:20

kropkaXL pisze:Zawsze mi szkoda takich samotnych kotów,ale niektórych ludzi nie da się przekonać,tak jak do sterylki,czy kastracji,o zabezpieczeniach okien i balkonów już nie wspomnę!
Wkurza mnie to,że kot nie wyskoczy,bo jest mądry i wie,że ma siedziec na parapecie!-a skąd tyle kocich kalek?????

To czyli z tego wniosek że już nie mogę pisać o oknie Mysi,lepiej dla mnie.... :P :oops:
Ostatnio edytowano Śro sie 26, 2009 19:19 przez Myszolandia, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro sie 26, 2009 11:24

A co do rodziny,to to samo jest z moim tż-tem
Kiedyś to on do kociaków na nie i koniec.Nie to ,żeby ich nie cierpiał albo robił im krzywdę,nie,nie,tylko był po prostu obojętny.A od czasu jak mamy Mychę,świata poza nią nie widzi.Ukochana Myszka i koniec.I nawet nieraz jak coś chcę głośno przeczytać,że któryś kociak zachorował,to nagle każe mi przestać,bo np.się wsłuchał w telewizor,co kolwiek,abym tego nie czytała
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro sie 26, 2009 12:38

Witam Drogie Panie !!!!!!!!!!!

U mnie w rodzinie na szczęście wszyscy są za kotami. Mama nauczyła nas szacunku i miłości do zwierząt. Ale zawsze w domu była jedna sztuka zwierzęcia- aż do teraz.
Moja przyszła teściowa, która nie przepadała za kotami od roku posiada jedną sztukę teraz nie wyobraża świata bez niego:)

Dziś moje koty zostały pierwszy raz same. Jestem ciekawa co tam się dzieje. Czekam z niecierpliwością na wieści z domu.

Pozdrawiam :)

MartaAgnieszka

Od: Pon lip 06, 2009 8:10

[poprzednia][następna]