Nooo, Kasik ożył!
A my, wiecie, też byliśmy nad morzem. Taki epizod na prośbę (nierozważną, jak się okazało) mojego TŻ-a.
Otóż, z miejsca, w którym mieszkamy na wakacjach (Machliny, koło Czaplinka), najbliżej jest do Kołobrzegu. No i TŻ tak sobie powiedział, ze marzy mu się poleżeć na piachu parę godzin. No to dobra, mówię, żaden problem - jedziemy, ale nie do samego Kołobrzegu, bo nas zadepczą, ale gdzieś może obok. Stanęło na znalezionym na mapie Grzybowie. Pojechaliśmy. TŻ parokrotnie zaznaczał, że nie dłużej, niż 3 godziny, bo się spieczemy, usmażymy, zagotujemy, itd - cały wykład

. Jesteśmy na miejscu, piach znaleziony, cielska uplaszczone, ja z okularami na nosie i książką. Start leżakowania - godz. 12.18. Leżymy. Leżymy... leżymy. Po godzinie gdzies pytam "która godzina". "No pierwsza dopiero, a co już się nudzisz?". "Niee, no nie jest źle, tylko wiecznie coś mnie dusi, jakoś nie mogę się ułożyć" - odpowiadam i grzecznie znoszę trudy leżenia. Po jakimś czasie... słyszę "Chcesz, to Ci powiem która godzina" (była 13.30

). Co się okazało: mniej więcej po półtorej godziny TŻ już też był cały obolały, powykręcany i miał dość plaszczenia się na piachu, ale głupio mu było się przyznać, że najchętniej już zniknąłby stamtąd.

Uśmialiśmy się jak pszczoły, ale dzielnie wytrzymaliśmy do 15.00 (plan, to plan, umowa, to umowa

), po czym z ulgą opuściliśmy plażowy przybytek rozkoszy szczerze podziwiając tych, którzy wytrzymują całe dnie. Zgodnie doszliśmy do wniosku, że wieloletni brak treningu fatalnie wpłynąl na naszą zdolność układania cielsk na plaży (ledwo mogliśmy się podnieść z koca

). W dodatku nie mieliśmy żadnych kremów z fitrem (zapomnieliśmy, a potem nie chciało nam się wracać - lenistwo górą!), nie muszę więc mówić jak wyglądaliśmy wieczorem.
I tak oto kończą się dzikie pomysły "wapienek", które po dziesięcioletniej przerwie postanawiają zabawić się w nastolatki i "poleżeć na plaży".
не шалю, никого не трогаю, починяю примус
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']