cangu pisze:2. Interferon szczególnie jeżeli jest podawany w wyższych dawkach może mieć zły wpływ jeżeli stan organizmu nie jest dobry (tu też należy znaleźć dobrego specjaliste) - podobnierz Brzeska w Warszawie jest dobra.
Przecież to właśnie było Ci pisane, że wysokie dawki interferonu nie są odpowiednie i mogą dawać nieprzyjemne skutki uboczne - i to nie tylko u organizmu w złym stanie, ale u kota w dobrej kondycji również. To nie wniosek z tego wątku, tylko wniosek z badań naukowych prowadzonych w tym zakresie od wielu lat.
I nie Brzeska, a Białobrzeska. Ot taka drobna różnica.
Zwracaj uwagę na takie rzeczy cangu, bo możesz podać złe informacje. I, niestety, obawiam się, że często tak właśnie jest.
cangu pisze:3. Żółtkiem i mlekiem nan NAPEWNO NIE MOŻNA KOTA ZABIĆ - dowód? wyniki (anemia) po tygodniu stosowania nie pogorszyła się!
Po pierwsze - to był tylko tydzień. Nie wiadomo dokładnie, jak długo takie niezbilansowane karmienie byłoby dobre dla kota.
W związku z tym mocno uważałabym z tym "na pewno". Zwłaszcza, że nie wiadomo, jaki to leczenie miało z kolei wpływ na nerki, bo przy chorych nerkach też nie można karmić wszystkim.
Jeśli zaś chodzi o to kuriozum:
cangu pisze:Wiadomość z kliniki po dokładnym przeanalizowaniu dawek interferonu dla rozwiania ostastnich wątpliwości:
Witam,
Jak przepis był z ......................(a był), to ten co ja mam, od .......... ........

Pewnie dał jedną ze strzykawek, w której był roztwór przygotowany w "wiadrze" płynu fizjologicznego. Czyli to na 100% nie interferon spowodował pogorzenie stanu.
To ja sobie to odczytałam tak:
Witam,
Jak przepis był z Białobrzeskiej (a był), to ten co ja mam, od Dariusza Jagielskiego (ew. doktora Jagielskiego)
Pewnie dał jedną ze strzykawek, w której był roztwór przygotowany w "wiadrze" płynu fizjologicznego. Czyli to na 100% nie interferon spowodował pogorzenie stanu.
Domyślam się również, że to, co napisano w nawiasie "a był" jest komentarzem cangu co do tego, skąd był interferon.
W związku z tym chciałabym poinformować, że nikt na Białobrzeskiej interferonu nie przygotowuje po prostu wlewając sobie preparat do soli fizjologicznej. Roztwór jest przygotowywany tak, żeby po wstrzyknięciu zawartości strzykawki do 100 ml soli fizjologicznej uzyskać konkretne stężenie wynoszące 30 jednostek ludzkiego rekombinowanego interferonu alfa w 1 ml roztworu, gdyż takie stężenie jest powszechnie zalecane w praktyce weterynaryjnej do stosowania u kotów przy różnych dolegliwościach, przy których interferon jest zalecany.
I dla pacjentów w lecznicy Białobrzeska nie ma strzykawek o różnych stężeniach interferonu, żeby mozna było sobie wziąć raz taką, a raz siaką. Te, która są wydawane pacjentom, mają te same stężenia.