Szczecin- 130 kotów.Prosimy o Pomoc.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 18, 2009 16:32 ijo ijo ijo ijo ... jadę na sygnale!!!

Dzień dobry ,
dziś trafiłam na ten wątek.
Z chęcią bym pomogła... ale nie mam :
1. pieniędzy
2. auta
3. możliwości wzięcia jakiegokolwiek kotka na DT ...

Mam za to :
1. ENERGIĘ
2. SIŁĘ
3. UWIELBIAM MAJSTERKOWAĆ ( załatwimy materiały to będą budki jak ta lala!)
4. dość dużo CZASu
5. CHĘCI
6. MIŁOŚĆ DO KOTÓW zapisaną w genach

JAK WAM POMÓC ?!

szarotkakot

Od: Sob paź 25, 2008 19:12

Post » Sob lip 18, 2009 16:40 Re: ijo ijo ijo ijo ... jadę na sygnale!!!

szarotkakot pisze:Dzień dobry ,
dziś trafiłam na ten wątek.
Z chęcią bym pomogła... ale nie mam :
1. pieniędzy
2. auta
3. możliwości wzięcia jakiegokolwiek kotka na DT ...

Mam za to :
1. ENERGIĘ
2. SIŁĘ
3. UWIELBIAM MAJSTERKOWAĆ ( załatwimy materiały to będą budki jak ta lala!)
4. dość dużo CZASu
5. CHĘCI
6. MIŁOŚĆ DO KOTÓW zapisaną w genach

JAK WAM POMÓC ?!

No to nam z nieba spadasz Kochana.Pomoc zwłaszcza przy budkach Bardzo Bardzo Potrzebna. Witamy Serdecznie :lol: :lol: :lol: No i mam nadzieję że razem wyruszymy w teren ? Zebyś mogła wszystko zobaczyć!
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob lip 18, 2009 16:43

E-dita Domek nadal chętny. Syn teraz robi testy, żeby wykluczyć alergię. Konkretnie jednak na 100 % nie potrafię dziś odpowiedzieć.Ludzie czasem zmieniają w trakcie zdanie, choć wiem ze podobno jedzonko juz nawet kupione. Teraz mają urlop i planują wyjechać.Spróbuję podpytać jak sie spotkamy.

iza71koty

Post » Sob lip 18, 2009 16:45

Oczywiście, że ruszymy!
Nie mogę tylko w poniedziałki i środy od godziny 16, bo w te dni mam kurs na prawo jazdy.
Proszę mi tylko powiedzieć gdzie są te działki. No i oczywiście kiedy możemy się spotkać.

szarotkakot

Post » Sob lip 18, 2009 17:00

Działki są na Prawobrzeżu. W Dąbiu. Z jakiej dzielnicy musisz dojechać?.

iza71koty

Post » Sob lip 18, 2009 17:06

Dzielnica - Żelechowa . Najbliżej mam do autobusu A .

szarotkakot

Post » Sob lip 18, 2009 17:10

Niestety dzisiejszy dzień znow bezowocny.Maluszek nie złapany.Widziałam go i nie wygląda najlepiej. Trząsł się nie wiem czy z zimna czy ze strachu jak mnie zobaczył?Myślę że przemókł mocno podczas tej dzisiejszej burzy.Nie mam dojścia w te krzaki gdzie siedzi. Nie mam tam jak rozstawic pułapki. Rozstawiłam tam gdzie karmie jego mamę ale wcale nie wyszedł.Drugi kociak, ten od szarej kici dostał dzis styropianowa budke z ciepłym kocykiem w srodku.Budka zamontowana w krzakach, stoi na podescie i góra zabezpieczona płytami. Dodatkowo zabezpieczona gałęziami tujii, ktorzy Pracownicy wycinali obok.Bedzie w budce cieplej i ciszej.Kociak cały i zdrowy, dziś czekał z mamą przy wyburzonej altance.Mam nadzieję ze schronienie z czasem przypadnie im do gustu.Przy okazji zrobilam im przy budce solidną stołowke.Równierz na podescie, bo teren podmokły, zwłaszcza po deszczu.Jutro znów jadę. Kurcze trace nadzieję na złapanie tego Malca.

iza71koty

Post » Sob lip 18, 2009 17:12

szarotkakot pisze:Dzielnica - Żelechowa . Najbliżej mam do autobusu A .
To musisz na Basenie Górniczym przesiaść sie na autobus 56 i wysiadasz na wysokosci działek.Przy Lotnisku. Przystanek jest zaraz obok.

iza71koty

Post » Sob lip 18, 2009 17:14

Na pewno trafię. Kiedy możemy się spotkać?

szarotkakot

Post » Sob lip 18, 2009 17:22

Rano zaopatruję sie w rybe, jedzonko dla kociaków i najpotrzebniejsze rzeczy. Potem wszystko muszę ugotować. Około 16.00 tej muszę juz być wolna bo okolo 17.00 wyruszam na karmienia. Wracam dopiero w nocy.Najbardziej mi odpowiada spotkanie pomiędzy 12.00 a 15.00.Myslę ze w tej chwili sprawa najważniejszą jest zgromadzenie jak największej ilości materiału z odzysku.Który będzie nam potem potrzebny do zainstalowania kocich schronień na jesień i zimę.Najwięcej takiego materiału jest podczas sprzątania altanek przez pracowników.Wszystko jest sortowane i odkładane z boku do wywiezienia.Mozemy z tego wszystkiego korzystać bo Szef Firmy wyraził zgodę.Mam teraz Meża na wekend.On jest w domu raz na miesiąc. Myślę że jak wyjedzie to bedziemy mieli wiecej czasu na wszystko.Proponuje środe???Musiałabyś wziasć jakieś ciuszki na przebranie, bo to brudna robota.Lub czwartek jak wolisz?

iza71koty

Post » Sob lip 18, 2009 17:33

Dobrze, ja się dostosuję - tyle tylko, że w środę o 16.30 muszę być na zajęciach w centrum . Ale tak myślę... do środy jeszcze tyyyle czasu... może udałoby się nam tego dzidziusia wcześniej złapać?
Piszesz, że w tej szklarni są dziury...
jakbyśmy je wszystkie zatkały a ja weszłabym do środka to istnieje opcja żebym była z nim sam na sam? Czy on ucieka jak tylko się do szklarni podejdzie? Jak duża jest ta szklarnia?

szarotkakot

Post » Sob lip 18, 2009 17:53

Szklarnia jest średnia. Ale mama wczoraj wyprowadziła Maluszka ze Szklarni i jest teraz w innym miejscu.To miejsce jest bardzo złe do lapania, bo w szklarni chociaż była szansa że wejdzie do pułapki, jak pozostałe. Teraz siedzi w krzakach przy altance do wyburzenia. Za stertą desek. Nie ma tam jak rozstawic pułapki nawet.Boje się go stamtad wypłoszyć, bo poleci pod ruiny altanki a to jeszcze gorzej. Muszę pomyśleć co zrobic.Bo narazie niewiem.Teraz muszę lecieć. Będe w nocy. Odezwę sie :wink:

iza71koty

Post » Sob lip 18, 2009 18:18

Ja Ci postawię pułapkę gdzie tylko zapragniesz. Żadnych krzaków się nie boje ;) Tylko żeby Go nie wypłoszyć ... Ale myślę, że jak to zrobię najdelikatniej jak się da to powinno być dobrze. Jak się nawet trochę przestraszy to powinien wrócić. A ja mogę tam siedzieć i 8 godzin. Pomyślimy. Zobaczymy. Coś się wykombinuje.

Ale teraz mam pytanie odnośnie domków.
Gdzie mogłabym robić im te domki? Potrzebny by mi był dostęp do prądu, bo cięcie ręczne potrwa 5 razy dłużej no i wtedy tylko gwoździe zostają, a lepiej byłoby to na wkręty zrobić, żeby było porządnie. Czym ocieplimy domki? Najlepsza jest wełna z folią - o taka:
Obrazek
Jest idealna -mój domek z nią całą zimę był zajmowany przez kotki. Tylko ona jest droga.. (ja moją wyprosiłam i dostałam za free :) )ale z braku laku może być tez styropian lub sianko - lepszy rydz niż nic... No i dachy - może być papa, może być plandeka. Mój pokryty został gumoleum, na to bardzo mocna folia budowlana i jest git. Nie ma dziur, nie przemakał przy największych opadach. No i proponuję dachy jednospadowe, nieotwierane, bo zdecydowanie łatwiej i szybciej przebiega praca. Więc jeśli są deski, dykty itd. to potrzebne jest tylko ocieplenie i coś na dach.
Ile domków potrzeba? Muszę zamiauczeć o wełnę - może znowu dostanę :D Tylko muszę wiedzieć ile będę potrzebować.

szarotkakot

Post » Sob lip 18, 2009 18:51

szarotka :1luvu: jak dobrze, że się tu znalazłaś, w końcu powiało optymizmem :dance:
Obrazek

anakolada

Od: Nie gru 07, 2008 18:49

Post » Sob lip 18, 2009 20:03

witamy serdecznie :wink:
anakolada ma racje wkoncu powialo optymizmem
bardzo bym tez chciala fizycznie pomoc :( ale nie moge :( dlatego staram sie bardzo organizowac jakies fundusze coby choc na jedzonko dla kitolinkow bylo :)

wrocilysmy z Niunia z czipowania
musze poweidziec ze DSPCA to naprawde bardzo dobra organizacja
wszystko dziala jak trzeba ,ogrom milych fajnych i rzeczowych osob ktore pomagaja tysiacom zwierzat w potrzebie
no i akcej tez organizuja np taka jak dzis z czipowaniem
bardzo duzo osob przywiozlo dzis swoje zwierzaki a kasa z tego idzie na ratowanie biednych stworzonkow okrutnie potraktowanych przez czlowieka,
dobrze by bylo gdyby i polandii takie organizacje powstaly
moze wkoncu prawo zwierzat byloby bardziej egzekwowane :roll:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

[poprzednia][następna]