POTRZEBUJĘ TYMCZASY III - łapiemy;) i szukamy DT!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt cze 26, 2009 17:46

Kaprys, masz punkt dodatkowy za spostrzegawczosc. :-)
Praski stracil lewe oko, Mszczonowski - prawe.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt cze 26, 2009 18:57

Czy ktos moze widzial transporterek (niebieski dolem) podpisany 'iskra' ?
Chcialabym oddac Asiowy t, ale boje sie zostac bez zadnego.
Moze komus rzuci sie taki w oczy podczas lapanek ? :)
Luna Obrazek

iskra

Od: Śro wrz 22, 2004 10:07

Post » Pt cze 26, 2009 20:04

Basiu, dzięki za relację i wytrwałość w tym aucie:)

piotrze, aneto i doroto - dzięki za pomoc!

Łapanka była owszem owocna, poćwiczyłam się w przechodzeniu przez płoty, wzbudziłam tym pewne zainteresowanie wśród praskiej żulerii.

Najbardziej cieszę się oczywiście z tych 3 kotek. Zostało do złapania w tych samych miejscach:
- kotka czarna na równej + "białe dorosłe coś"
- 2 (podobno) kociaki bure (podobno) na Wileńskiej
- 3 kociaki (podobno) + kotka szylkretka na 11 listopada
- 2 kociaki (podobno) na Folwarcznej + 2 chyba kocury

tamta 6-tka kociąt ZASKAKUJĄCO zdrowa! szukają pilnie DT, na razie siedzą w klatce w lecznicy! Syczące, ale bez przesady;)

Zasłabł ten czarny, zgadłaś Aniko. Na szczęście kupiłam butlę z wodą i go polewałam dość intensywnie. W efekcie w lecznicy cała trójka z tego transportera po prostu ociekała wodą, mina Mieszka niezapomniana :wink:

Na jutro wieczorem umówiłam się z Agneską. Potencjalnie mogę jeszcze uczestniczyć w czymś w niedzielę lub poniedziałek wieczorem, potem znikam na 3 tygodnie prawie.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt cze 26, 2009 20:32

W poniedziałek mam czas po 12:00, mogę pomóc, przez weekend mnie nie ma.

dorot

Od: Wto lip 06, 2004 17:15

Post » Pt cze 26, 2009 21:04

Obrazek

jopop

Post » Pt cze 26, 2009 23:10

Ładnie Asiu opowiadasz.. :D

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Sob cze 27, 2009 0:59

barba50 pisze:A ja zakochałam się w Bursztynie (imię moje - przyp. własny) Rudo - biały, jednooki, z wygolonym zadem (był kołtun), chudy (do odpasienia) i miziasty do granic możliwości :love:

Obrazek

Na moje (nie)szczęście limit dokoceń na ten rok mam juz wyczerpany :P

No nie! Co ten kot ma w sobie? Widziałam go jak byłam jakiś tydzień temu w Boliłapce i do tej pory o nim myślę... Czary jakieś ten kot rzuca na kobiety?
Obrazek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27 ... #p10371487 - wyprzedaję masę rzeczy, znajdź coś dla siebie!

Keirzontko

Od: Sob lip 12, 2008 19:54

Post » Sob cze 27, 2009 9:15

Barba50, Keirzkontko - może być Wasz :twisted:
Ostatnio edytowano Sob cze 27, 2009 10:19 przez jopop, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

jopop

Post » Sob cze 27, 2009 9:52

Moje Kochane, ja Bursztyna w kazdej chwili zawioze do Domu. :-)
W samochodzie plakal straszliwie. W klatce ma wstawiony transporter z kocem polarowym, nie zmarznie na pewno. Miziamy sie przy kazdym mokrym posilku. :-)
Zadnych zdjec nie wstawie przed poniedzialkiem, bo zostawilam kompa w pracy...
Obrazek

Agneska

Post » Nie cze 28, 2009 2:08

Koty nas dziś olały prawie.

Czarna kotka z Równej ma rujkę, latał za nią też czarny chłopak, jeszcze jedno czarne się pojawiło na horyzoncie. Trzeba odczekać ze 2 tygodnie!

Na Wileńskiej 2 ok. 3-3,5 miesięczne kociaki widziałam przez okienko w piwnicy, ale nie wylazły. Trzeba pójść albo w nocy albo dopaść ciecia z kluczem. Jeśli nie złapie się ich w ciągu tygodnia to będą już wielkie byki. PILNE!

Na 11 listopada cicho, cichuteńko, tylko 1 kot przemknął. Albo w ciągu dnia jak ludzie pracują trzeba albo nocą.

Na Folwarcznej złapał się wreszcie czarno-biały kocur i jeden kociak - przesliczna marmurka. Drugiego kociaka widziałam, podobnie umaszczony. Potrzebny ktoś kto go nocą złapie. Tam do złapania został chyba tylko on i niejaki ZEBRA - bury kot, na jednym boku ma 3 pionowe białe pasy. Reszta CHYBA ciachnięta.

i byłyśmy na Niepodległości - zostały do zlapania FRANIA i jeszcze jedno coś. Podobno najlepiej łapać ok. 4-5 rano koło budki parkingowego.

Coraz pilniejsza robi się STALOWA 11 - ulubiony region Kaprys2004. Wolałabym żeby nie czekać do mojego powrotu, ona może już być w całkiem zaawansowanej ciąży. Trzebaby tam jechac też nocą, jak pani w szlafroku spi - i być cicho.

Mam jedno zaświadczenie, niestety tylko to na mnie. Pani Basia ma mieć niebawem następne - będzie można od niej odebrać.

PROSZĘ by nie było tak, że do mojego powrotu nic się nie będzie działo. Najlepiej by jeszcze w tym tygodniu znalazła się 2-osobowa SPRAWNA i CICHA ekipa, która obskoczy Wileńską, Równą, Stalową, Folwarczną i przy powrocie Niepodległości.

Sugeruję by w tej ekipie był ktoś z kluczami do kociarni :twisted: albo trzeba się jakoś dogadać z Maćkiem.

Na wszelki wypadek napiszę Alebie, Agnesce i _kathrin wszystkie namiary na koty zanim wyjadę, więc jakby ktoś mógł pojechać - te 3 dziewczyny będą wiedziały gdzie co łapać.

DZIĘKUJĘ z góry za tłumne zgłoszenia!

na deser fotki maluchów czekających w lecznicy na DT:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

jopop

Post » Nie cze 28, 2009 8:37

jopop pisze:
Coraz pilniejsza robi się STALOWA 11 - ulubiony region Kaprys2004. Wolałabym żeby nie czekać do mojego powrotu, ona może już być w całkiem zaawansowanej ciąży. Trzebaby tam jechac też nocą, jak pani w szlafroku spi - i być cicho.

Kaprys w ciąży? Gratuluję ! ;-) :twisted:

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Nie cze 28, 2009 9:47

UPS Kaprys, chyba zdradziłam na forum Twój sekret :twisted:

a serio, to już pisząc to zdanie miałam wrażenie, że coś w nim jest nie tak :wink:
Obrazek

jopop

Post » Nie cze 28, 2009 14:44

widzę, że padł blady strach i nikt się już nie odważa odezwać, bo go na łapankę wezwą :twisted:
Obrazek

jopop

Post » Nie cze 28, 2009 18:14

Banerek dla klatkowców:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/3vhc][img]http://upload.miau.pl/3/233369.gif[/img][/url]

dziekujemy amyszko!
Obrazek

jopop

Post » Nie cze 28, 2009 18:25

Hi hi, ja tam sie nie boję - bo wiadomo, że dopóki nie odzyskam mojego samochodu to nie zostanę zawezwana. ;-)

Mialam dzis wizyte profesjonalnego fotografa (z miau, oczywista :-) ). I rozmaite tymczasy i sieroty mialy swoje sesje. Miedzy innymi Bursztyn został w transporterze zabrany z ogrodowej klatki na sesje balkonowa. Jak dostane zdjecia, to pochwalimy sie obliczem tego nieszczescia. Kandydat na rasowego łabedzia, bo wyglada jakby z wojny wrocil. :-( Znaczna czesc sesji odbyla sie w trakcie tulenia sie na kolanach. Ja wiem, co on w sobie ma - gotowosc do szalonego pokochania kazdego czlowieka, ktory tylko sie do niego usmiechnie.

I wiadomosc z frontu adopcyjnego: mala Malaga pojechala do swojego domu w Legionowie. :-)

Edit: literówki
Ostatnio edytowano Pon cze 29, 2009 11:36 przez Agneska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Agneska

[poprzednia][następna]