BOŻENA WAHL ZNÓW ZBIERA KOTY!!! Uwaga W-wa!!! s.37

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 06, 2009 22:38

Anna_33 pisze:Jana, w jakim on jest wieku? To wazne, bo ma jeszcze szanse byc wsrod osmiu poniedzialkowych.

O Chomisia pytasz? Nie mam pojęcia... :(

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob cze 06, 2009 22:53

Dobrze, że wyjechaliśmy z Żabcią prawie natychmiast bo z lecznicy wyszliśmy już duuużo po jej zamknięciu.
Żabka jest słodkim, grzecznym i przeuroczym stworzeniem. Bardzo grzecznie jechała samochodem i w lecznicy była idealna. Bez protestu pozwoliła się przebadać, zmierzyć temperaturę(jest w normie), pobrać krew i założyć wenflon a w międzyczasie jeszcze załapała się na zdjęcia.
:( Niestety łapa jest nie tylko złamana ale jeszcze z obu kości odszczypały się kawałki i wszystko się poprzemieszczało. Na nasze szczęście trafiliśmy na naszą ulubioną panią chirurg, która zdecydowała się założyć gips żeby chociaż ustabilizować kości ale zaleciła konsultacje ortopedyczną. Żeby łapa była bardziej sprawna potrzebna będzie duża operacja bo po starym urazie Żabka ma również sztywne kolano.

Na razie psica przyjechała z nami do Zalesia i została zainstalowana w salonie. Spotkanie z moimi psami odbyło się bezboleśnie.

Obrazek Obrazek Obrazek

Leczenie Żabki finansowane będzie z pieniędzy wpłacanych na konto zwierzaków z Boguszyc w Fundacji "Argos". Żabka zostanie w Zalesiu do czasu wyzdrowienia i znalezienia DS . Mam nadzieję, że uda się ją postawić na cztery łapy.

A oto fotoreportaż z lecznicy
Obrazek Bardzo grzecznie czeka w gabinecie. Najlepiej się czuje w pobliżu DużegozBrodą
Obrazek Obrazek Obrazek Łapa wygląda okropnie. I jeszcze w dodatku nie da się na niej stanąć. Najmniej boli jak się ją trzyma w powietrzu.
Obrazek Czekamy na wynik rentgena. Złamanie wygląda paskudnie i nie będzie łatwo nogę naprawić.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Gipsowanie łapy odbyło się pod narkozą i jeszcze jak widać "na cztery ręce" Niestety złamanie jest starsze niż tydzień bo zaczęło się już zrastać. Okazało się przy tym, że sunia ma zupełnie sztywną tę łapkę w kolanie i uruchomienie jej będzie bardzo trudne i kosztowne, jak również, że druga łapka też nosi ślady starego złamania.
Obrazek Obrazek Obrazek Jeszcze tylko wybudzamy się z narkozy i ostatnia kontrola gipsu.

Mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Sob cze 06, 2009 23:32

Jano, czas uruchomic wplaty na konkretne zwierzaki w Argos.
Sprobuj sie zorientowac jak to zrobic.
Modjesko, to byl niesamowity fart, ze jednak przyjechaliscie dzisiaj do Boguszyc.
Wspaniali jestescie, ze wzieliscie ja do siebie....
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Nie cze 07, 2009 15:39

:roll: Jakby się trafił inny tymczas to chętnie ją oddamy. W sumie wiadomo była, że nie wróci do Boguszyc a poza Zalesiem inna opcja się nie pojawiła. Pewnie lepiej by było żebyśmy zaczęli ratować Żabcię tydzień wczesniej, byłoby wieksze szanse na nastawienie łapy ale i tak nie odpuścimy.

:D Dziś w Zalesiu był Jarmark Hubertowski, czyli takie nasze miejscowe święto. Wykorzystałam więc okazję żeby trochę pożebrać na leczenie Żabki. Wysmerfowałam śliczne ulotki ze zdjęciami i numerem konta, i dopiskiem "Boguszyce - Żabka". Konferansjer nas kilka razy ogłosił a ja dzielnie zaczepiałam ludzi. Trochę grosików dostałam gotówką i sporo ulotek udało mi się rozdać. Mam nadzieję, że agitacja będzie skuteczna. Nie wiem jak rozliczyć te 98,- gotówki. Nie miałam zamiaru zbierać kasy ale nie mogłam odmówić dzieciom i różnym starszym osobom, które przelewu raczej nie zrobią. Żabcia była bardzo grzeczna i dawała się wszystkim głaskać co niezwykle pozytywnie wszystkich do nie nastawiało.

Mam nadzieję, że znajdzie się jakaś dobra dusza z Dogomanii, która będzie Żabkę tam reprezentowała.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Nie cze 07, 2009 17:09

Obrazek

sunia została ochrzczona Agrafką :twisted:

Na dworze czuje się jak ryba w wodzie. W ogóle mnie nie zauważa tylko załatwia swoje sprawy. Już obszczekała jednego psa, a drugiemu z którym się obwąchiwała pokazała zęby.

zuzel

Od: Sob mar 28, 2009 13:23

Post » Nie cze 07, 2009 19:55

A tu "moja" Lusia - już po wizycie w salonie piekności :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zuzel, ale małej się gębula śmieje :lol: Śliczne imię wybraliście dla niej.

Modjesko, dziękuję Wam za opiekę na Żabką. Zaraz zmontuje jej wątek na forum amstaffów i podam link.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Nie cze 07, 2009 21:06

:D Dzięki CoolCaty.
A my poza bywaniem na festynach :wink: walczymy z Żabką o kanapę. Sunia układa sie na kanapie jak tylko ktoś z niej wstanie. Ja ją spędzam za każdym razem jak wchodzę do salonu ale DużyzBroda ma miękkie serce i pozwala jej leżeć. Będzie problem bo u nas tylko koty maja prawo spać na kanapach i fotelach (no i Białas bo jest prawie jak kot) Reszta psiego stada ma stanowczy zakaz.
Spotkania z kotami już się odbyły i wypadły dość pomyślnie pod warunkiem, że koty nie zaglądają do misek Żabci.
:( Niestety psica nic od wczoraj nie zjadła. Wczoraj jej nawet nie namawiałam bo była po narkozie i z nadmiaru wrażeń ja też bym nic nie przełknęła na jej miejscu. Ale dziś jest to samo. Zupka z jarzynami i mięskiem? Nie! Suche? Nie. Już jej powiedziałam, że nigdy więcej nie dostanie kurzych łapek, koniec!!! :evil: Nie wiem, czy kombinować coś innego, czy cierpliwie poczekać aż się skusi na to co ma przed noskiem.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Nie cze 07, 2009 21:34

sunia co spacer zmienia imię bo się nie przyjmuje :oops: myślałam że agrafka będzie ostatecznością ale nie... Teraz jest imię "Tira" które wymyślił wiktor w związku z jakąś grą i chyba zostanie bo jest 2-sylabowe i dobrze się je woła :oops:
2 godzinki temu sunia mnie mile zaskoczyła - przyszła do mnie do pokoju jak się uczylam i położyła mi się przy fotelu, na twardej podłodze tymi biednymi wychudzonymi łokciami. Kochana jest
Apetyt ma gigantyczny - tańce odstawia jak tylko widzi miskę :)
Ogolnie - narazie same plusy.

zuzel

Post » Nie cze 07, 2009 21:42

Modjeska pisze::D Dzięki CoolCaty.
A my poza bywaniem na festynach :wink: walczymy z Żabką o kanapę. Sunia układa sie na kanapie jak tylko ktoś z niej wstanie. Ja ją spędzam za każdym razem jak wchodzę do salonu ale DużyzBroda ma miękkie serce i pozwala jej leżeć. Będzie problem bo u nas tylko koty maja prawo spać na kanapach i fotelach (no i Białas bo jest prawie jak kot) Reszta psiego stada ma stanowczy zakaz.
Spotkania z kotami już się odbyły i wypadły dość pomyślnie pod warunkiem, że koty nie zaglądają do misek Żabci.
:( Niestety psica nic od wczoraj nie zjadła. Wczoraj jej nawet nie namawiałam bo była po narkozie i z nadmiaru wrażeń ja też bym nic nie przełknęła na jej miejscu. Ale dziś jest to samo. Zupka z jarzynami i mięskiem? Nie! Suche? Nie. Już jej powiedziałam, że nigdy więcej nie dostanie kurzych łapek, koniec!!! :evil: Nie wiem, czy kombinować coś innego, czy cierpliwie poczekać aż się skusi na to co ma przed noskiem.

Ciezko tym biedakom odmawiac po tym co przeszly.

Obietnica o kurzych lapkach obietnica ale moze sprobujcos takiego dac mimo wszystko. Moze musi stopniowo normalniec.

Nieodmiennie jestem pelna podziwu dla Waszej dzialalnosci:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie cze 07, 2009 21:54

"Moja" też ciężko z jedzeniem. Suchej karmy to trzy chrupki to max. Jedzenie z puszek to tak trzecim zębem. Kotlet mielony - ooo bardzo chętnie. Chipsy - pychota :roll:
Jutro będziemy gotować - zobaczymy co ona na to.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Nie cze 07, 2009 22:28

wiele dobrego robicie, czapki z glow :king: :king: :king:

biedne te psy, zeby nie znac innego jedzenia niz kurczacze lapki :roll: :( pewnie troche potrwa przyzwyczajanie ich do suchej karmy...

BTW czy zostala wyjasniona kwesta "darow" czyli wlasnie workow z sucha karma???

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie cze 07, 2009 23:05

Jaka kwestia Beato?

Trzy psiny trafily w najlepsze z mozliwych rak. Farciary jednym slowem.
Zabcia chyba uslyszala, ze jak sie ma jakis uraz, to sie z Boguszyc wychodzi..;-)

Ale na dogo mamy klopot. Nasza Biafra poza kotami,zabrala dwa kaukazy, jak zapewne pamietacie.
Nie jest dobrze, problemy z nerkami, jakies guzy, krwiomocz.
Wklejam link, moze ktos ma pomysl jak im pomoc.
Dlug w lecznicy maja juz prawie tysiac zlotych.
http://www.dogomania.pl/forum/f28/siwa- ... dex19.html
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Nie cze 07, 2009 23:09

Ja wiem, że Fundacja nie może dofinansowywać Fundacji ale chyba to nie powinno tak być żeby zwierzaków z Boguszyc nie można było dofinansować kasą przeznaczona na ten cel. :(
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Nie cze 07, 2009 23:09

CoolCaty pisze:A tu "moja" Lusia - już po wizycie w salonie piekności :)

Obrazek

Rany :!: , Anka, co to za cudo ??? Wyżeł szorstki z dogiem ??? Piekna, w jakim wieku??? TAM takie cudeńka wegetują?

Pytam z czystej ciekawości, mojemu 14-to prawie latkowi nie zafunduję traumy związanej ze szczeniakiem, ze o metrażu nie wspomnę :wink:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pon cze 08, 2009 7:15

Moja suczka gotowany ryż z marchewą i kurakiem wciąga nosem. Dziś dosypałam kilka chrupek i też wciągnęła. i miske wylizuje że głodna. Obiad już chyba dostanie do syta - niech się ten brzuszek choć raz napełni.
Suczka u CoolCaty też chyba była w boguszycach niedługo więc może też jej zasmakuje.

zuzel

[poprzednia][następna]