Zula,Gluś,Mela i Daszka. Niespodzianek c.d. - str. 95

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 31, 2009 16:34

KASIA - MAJSTERKLEPKA
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie maja 31, 2009 16:35

A wiesz Sylwia,że ja to naprawdę lubię????-tylko czasu i miejsca nie mam :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie maja 31, 2009 16:45

Kasia, a to jeszcze bardzo pożyteczne hobby, ile rzeczy możesz sobie zrobić i to dokładnie takich, jak chcesz!

Ja miałam kiedyś fioła na punkcie haftowania i szydełkowania, juz nie pamietam kiedy to ostatnio robiłam :?
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Pon cze 01, 2009 5:43

Wczoraj Miau mi zdechło!!!!!!

A ja nigdy nie miałam zacięcia do kobiecych robótek :?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Pon cze 01, 2009 15:30

Ooo to Milenka by się nadawała z moją teściową.Ona tego szydełkowanek a tym bardziej dzierganek ma w domu więcej niż moja Mycha futra na sobie chyba.
A ile nam nadawała tego że hoho
Obrazek

Myszolandia

Post » Pon cze 01, 2009 16:53

byłoby na bazarki :dance:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pon cze 01, 2009 16:57

O-Killatha-świetny pomysł!!!!!-Sylwia-jak masz nadmiar "dzierganek"-wystaw bazarki na jakąś potrzebująca biedę :lol: -to oczywiście żart,ale pomysł świetny!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pon cze 01, 2009 17:18

Ja też lubię wyszywać kanwy wełną czy muliną. W naszym poprzednim wątku były zdjęcia moich arcydzieł. :lol:
Jeden obraz nieraz wyszywałam z pół roku, bo to jest bardzo czasochłonne.
Teraz robię to rzadko, bo kręgosłup wysiadł. Ale kanwy jeszcze mam i czekają na wyszycie(tylko nie wiem kiedy) co jakiś czas to córki mi kupują na prezent. :twisted:
Ale, nie umiem szydełkować i robić na drutach(tylko podstawy, prawo-lewo). :oops:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon cze 01, 2009 17:25

Tak-to praca bardzo żmudna-wysiada kręgosłup szyjny i oczy.Ja mam na codzień taką dłubaninę w pracy,więc dla rozrywki wolę inne roboty,ale lubie rysowac i malować(czego już dawno nie robię,bo czasu wciąż mi brakuje,a te chwile ,które znajdę-wolę poświęcic na Miau :D
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pon cze 01, 2009 18:48

kropkaXL pisze:O-Killatha-świetny pomysł!!!!!-Sylwia-jak masz nadmiar "dzierganek"-wystaw bazarki na jakąś potrzebująca biedę :lol: -to oczywiście żart,ale pomysł świetny!

Nie wiem Kasikk,bym musiała się rozejrzeć.Teraz jak te remonty były i będą to mam wszystko po reklamówkach gdzieś powrzucane.A bym musiała sie rozejrzeć po tych bazarkach.Widziałam nieraz w podpisach,ale jakoś nie przysiadywałam się.Trzaby luknąć dokładniej
Obrazek

Myszolandia

Post » Pon cze 01, 2009 19:22

Cześć Dziewczyny :D

No mnie też wczoraj skutecznie forum siadło, niedzielny wieczór bez miau :evil: :wink:

U nas nadal paskudnie, pogoda kiepska, pada, szaro, jesiennie. Koty śnięte, troche się pobawiły, ale szybko poukładały się do spania.

Aniu, ja na drutach też nie umiem robić, na szydełku i haftowanie to też nie jakoś wybitnie :wink: Za to moja babcia była po prostu mistrzem (teraz już nie robi, tak, jak piszecie- kręgosłup szyjny i oczy siadły), ma do tej pory robione przez siebie...firany na szydełku, takie na normalne duże okna, pamiętam, jak babcia je na rame naciągała :wink:

Kasiu, ja takie majsterkowanie też lubie, ale to raczej w bardzo ograniczonym stopniu, na pewno nie tak, jak Ty! No i wiemy jak malujesz, obrazka na bazarku nigdy nie zapomne :D

Sylwia, Killatha ma racje z bazarkami, ja juz dawno wyczyściłąm mieszkanie z nieużywanych rzeczy, któe komuś mogły się podobać :)

milenap

Post » Pon cze 01, 2009 19:33

To ja pamiętam jak mama i ciocia wyszywały takie firany robione ręcznie, na tamborkach.

Co do prania to masz rację, były krochmalone i na ramę zakładane.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon cze 01, 2009 19:40

Aniu, zawsze mnie to fascynowało, zrobić coś tak wielkiego!

milenap

Post » Pon cze 01, 2009 19:42

Kiedyś panie nie miały tylu rozrywek,to same sobie je zapewniały,ale ile trzeba czasu na takie serwety i obrusy poświęcić 8O 8O 8O ,a o firanach nawet nie wspomnę!!!
Moja siostra pięknie wyszywa-ściegiem atłasowym,richelieu,krzyżykami,robi na drutach,szyje,a oprócz tego majsterkuje-tak jak ja-no i oczywiście maluje i rysuje-taki człowiek renesansu!-i jeszcze wedkuje :x
Mila-co u kociastych-nadal w dobrej formie -mam nadzieję?
Sylwia-współczuje remontu-dobrze,że jeszcze masz dostemp do komputera,ale jakby co-to wiesz-smsika puść-będziemy w kontakcie!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pon cze 01, 2009 19:46

Kasiu, to ja widzę, ze Wy obie z Siostrą jesteście utalentowane artystycznie :D

kasiu, futerka w porządku, tzn. dziś takie sniete są, ale wcale im się nie dziwie, taka pogoda za oknem :? ale apetyty dopisują, w kuwetach komplet, wszystko gra! :D

milenap

[poprzednia][następna]