Łódź - 167+240, PILNIE DT / DS, znów maluszki u Aga-lodge :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 27, 2009 9:40

kurde znowu miau wariuje - dubel
Ostatnio edytowano Śro maja 27, 2009 10:37 przez gosiaa, łącznie edytowano 1 raz

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro maja 27, 2009 10:36

kurde znowu miau wariuje - dubel

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro maja 27, 2009 16:25

bordo pisze:ja do RAPORTU:

- w poniedziałek sterylizacja NA WNIOSEK kotka z ropomaciczem, dałam jej na imie ROYAL

- SPARTANKI malutka i kocurek pojechali dziś do domków, jeszcze jedna Spartanka szuka domu

wiecie, te SPARTANKI to wyjatkowe kotki, mam porównanie teraz z kotkami piwnicznymi
piwniczne w liczbie 4 , juz tez poszczepione siedzą w moim pokoju a Spartankowe u siostry-w ich pokoju czyściutko a u mnie chlewik :lol: , piwniczne bawią się w "biegaj ile wlezie", Spratanki natomiast ładnie myszkami, piwniczne spią gdzie sie da nawet zasypiają w karmie w trakcie jedzenia, Spartanki ładnie na podusiach..., noramalnie jak inne gatunki :ryk:

normalnie wymiatasz dziewczyno :D
gratuluje i trzymam kciuki za domki :ok:
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Śro maja 27, 2009 16:30

bordo pisze: wiecie, te SPARTANKI to wyjatkowe kotki, mam porównanie teraz z kotkami piwnicznymi
piwniczne w liczbie 4 , juz tez poszczepione siedzą w moim pokoju a Spartankowe u siostry-w ich pokoju czyściutko a u mnie chlewik :lol: , piwniczne bawią się w "biegaj ile wlezie", Spratanki natomiast ładnie myszkami, piwniczne spią gdzie sie da nawet zasypiają w karmie w trakcie jedzenia, Spartanki ładnie na podusiach..., noramalnie jak inne gatunki :ryk:

Bo to trochę tak jak dzieci "domowe" i dzieci z domu dziecka... Tak mi się narzuca skojarzenie.
ObrazekObrazek

Ikotipies

Od: Wto maja 30, 2006 20:22

Post » Śro maja 27, 2009 22:54

po adopcji 2 Spartanków, ta co została jest smutna i nudzi się wiec pozwoliłam wszystkim małym zobaczyc sie , zapoznac......ale....
ta mała Spartanka co została samiutka to nie chce się bawic z piwnicznymi, prycha na nie choć są w tym samym wieku, nawet nie chce sikac do wspólnej z nimi kuwety :lol: , pierwszy raz coś takiego widze

myslałam ze czas zrobi swoje ale juz są razem od wtorku po południu i nic lepiej, Spartanka trzyma sie z moimi prywatnymi, a piwniczne bawią się same 8O
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Czw maja 28, 2009 5:22

bordo pisze:po adopcji 2 Spartanków, ta co została jest smutna i nudzi się wiec pozwoliłam wszystkim małym zobaczyc sie , zapoznac......ale....
ta mała Spartanka co została samiutka to nie chce się bawic z piwnicznymi, prycha na nie choć są w tym samym wieku, nawet nie chce sikac do wspólnej z nimi kuwety :lol: , pierwszy raz coś takiego widze

myslałam ze czas zrobi swoje ale juz są razem od wtorku po południu i nic lepiej, Spartanka trzyma sie z moimi prywatnymi, a piwniczne bawią się same 8O

Moze piwniczne nie szczepione ? A Spartana chyba tak :D
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Czw maja 28, 2009 8:11

W końcu, jak by nie było, arystokratka :wink:
Co będzie się z podwórkowcami zadawać :wink:
ObrazekObrazek

Ikotipies

Od: Wto maja 30, 2006 20:22

Post » Czw maja 28, 2009 8:57

Kocurek ciachnięty we wtorek - śmieszna historia, w wolnej chwili opowiem:

Obrazek

I doczytam - sorki, nie mam teraz szans :oops:

Bordo :king:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw maja 28, 2009 9:12

I dzisiejsze poranne z Piotrkowskiej 223

jeszcze nie wiem co, raczej ona - już wiem, dziewczynka, nie ciężarna
Obrazek

ciężarówka
Obrazek
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Sob maja 30, 2009 9:41

2,5 godziny na Piotrkowskiej 223 - i nic, oprócz spotkania z karmicielką - mam nadzieję, że owocnego http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=93 ... c&start=45

Od 8-mej klatki stoją w piwnicy przy Zgierskiej czekając z utęsknieniem na ostatniego z czwórki tamtejszych piwniczniaków. Kciuki potrzebne bardzo - stworek jest mało współpracujący, płeć nieznana, więc lepiej, żeby się złapał.

kalewala

Post » Nie maja 31, 2009 10:35

Na Zgierskiej klapa.
Trzy klatki czekały do 19tej, pożądany obiekt nie wlazł, złapały się i zostały wypuszczone dwa już ciachnięte.

Nie wiem, kiedy następne podejście, karmicielka się zniechęca, męczą ją te łapanki, przecież siedzi w nerwach przed tv piętro wyżej :twisted:.

Wg niej to na pewno kocurek, ja tej pewności nie mam, na razie ma obserwować, czy za bardzo nie tyje - tyle wywalczyłam...

kalewala

Post » Pon cze 01, 2009 8:51

Nie wiem, czy pisać to w wątku ogólnym, czy w swoim - w okolicy swojego domu mama widziała kota z koszmarnym ogonem...
Nie wiemy, czy ten kot pojwia się tam regularnie
Wczoraj zastawiłam łapki, stały cały dzień, oprócz Puffcia nic się nie złapało.
Martwię się o tego kota, chciałabym go złapać i zdążyć mu pomóc, nie wiadomo, co z tym ogonem..

kalewala

Post » Pon cze 01, 2009 18:51

Jak kot nie przychodzi regularnie tylko się kręci po okolicy to strasznie trudno go złapać :( Trzymam kciuki, może się uda.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro cze 03, 2009 7:34

Jolu, dzięki za kciuki, złapało się :D .

Duże, jasno-bure - teraz siedzi w kontenerku w samochodzie, a ja kombinuję, jak uciec z pracy i zawieźć do lecznicy.

Nie wiem, co to -
- w klatce siedziało spokojnie, do kontenerka przeszło w miarę grzecznie - nie miota się, nie syczy - dzikie / niedzikie?
- duże i raczej wypasione, gęba szeroka - kocur?
- aromatów nie roztacza - wielka kocica?`

Oprócz ogona i małych odklatkowych ranek na pysiu wygląda dobrze.
Ogon z 7-8cm normalnego, dalej otwarta rana i kompletnie sucha gałązka - czyli pewnie ogonek umarł już dawno, tylko ranka ciągle się odnawia.

kalewala

Post » Śro cze 03, 2009 7:36

Kciuki!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]