Koty u B.Wahl.cz.III.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 24, 2009 9:37

Tak i to zaledwie początek - z mojego aparatu, gagata ze swojego dosyła drugie tyle.
Powoli podpisuję co pamiętam.
Jak komuś jakiś psiak rzuci się w oko - poproszę linka, postaram się opisać w pierwszej kolejności.
Obrazek

Obrazek

teapot

Od: Nie maja 04, 2008 10:52

Post » Nie maja 24, 2009 9:47

MalgosiaD pisze:Kaprysku i ja dziękuję za cały pracowity dzień, dobrze się z Tobą przebywa :)

To miłe, że nie pamietasz, ze powiedziałam Ci, że jesteś głupia? :lol: :lol:

Ściskam Cię, Przesłodka :1luvu:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Nie maja 24, 2009 9:50

Ewa Świecicka pisze:
MalgosiaD pisze:Ona naprawdę wyszorowała ten kibel :D

Bo ja lubię takie spektakularne akcje, a co?
A jak mi dziedziczka dziękowała :roll:

Miała za co w końcu!!

Ewa, masz szwung do roboty jak nikt! W końcu niby kibel nie był w zakresie naszych "zainteresowan". Był jednak superwyzwaniem, z którym sobie poradziłaś. Pozostaje wanna i kran przy umywalce, z którego nie leci woda :ryk: :wink:

Kaprys2004

Post » Nie maja 24, 2009 9:53

Jana pisze:Nie uwieczniłam mumijki :oops: :(

Sucha kurza łapka z okna salki operacyjnej też nie została uwieczniona..

Zagadka: kto ją zabrał ruchem zdecydowanym i bez odruchów wymiotnych z miejsca, gdzie uschła?

...

...

...

Efemeryczna Afatima!!! :D

Kaprys2004

Post » Nie maja 24, 2009 9:53

Journey pisze:U nas też coś idzie naprzód - mamy dt w Gdańsku, ja biorę 2-3 szczeniaki do siebie, jest jeden domek stały, więc się cieszę :)
A teraz wracam do szykowania psiaków - jutro wystawa w Radomiu ;)

Cudowne wieści!

Powodzenia na wystawie!!

Kaprys2004

Post » Nie maja 24, 2009 9:58

teapot pisze:Taa- truchełko...
To teraz pytanie konkursowe- Kto jest autorem tekstu komentującego sytuację nieszczęsnej myszki:
Mysz:"Sram na to wszystko- idę się powiesić!"
:twisted:
Ps. Truchełko odkryłyśmy przy wieszaniu moskitiery- to było zdecydowanie bliższe spotkanie niż kiedykolwiek planowałam.

W salce pooperacyjnej uzgodnione zostało, że przy malowaniu muchy są złośliwe i utrudniają nam pracę "srając na ściany na bieżąco" i się "to" maże.. Coś tam jeszcze było chyba w tym stwierdzeniu, ale moja pamięć już tego nie ogarnia.. Niech ktoś pomoże..

Śmiesznie w ogóle było i fajnie.. Nie licząc wszystkich okoliczności przyrody, takich jak smutne i chore psy, wesołe i przyjazne, którym ciężko (od razu) pomóc, a jeszcze ciężej zostawiać w tym syfie..

Eeech...

Kaprys2004

Post » Nie maja 24, 2009 9:58

Kaprys2004 pisze:
MalgosiaD pisze:Kaprysku i ja dziękuję za cały pracowity dzień, dobrze się z Tobą przebywa :)

No toś jej przypomniała - w dodatku drukiem. :lol: [Co napisane i toporem nie wyrąbiesz. :roll: :twisted: ]

Obejrzałam tę partię zdjęć.
Dziwnie to na mnie działa - biorę się za sprzątanie, żeby nie skończyć tak samo...
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Nie maja 24, 2009 10:02

orchidka pisze:No i będę miała swoje pierwsze rude tymczasy (to zostanie mi tylko poszukać całkowicie bialego do kolekcji i już zaliczyłam wszystko co możliwe)

Nie wiem co ludzie widzą w rudziejcach :roll: Dla mnie to brzydale...

TŻ jeszcze nie wie, własnie kombinuję jak mu powiedzieć by pozostać przy życiu :roll:

Kto mi wczoraj opowiadał o złapaniu białych maluchów? Są w lecznicy na Białobrzeskiej? Jana, to Ty chyba.. Trzeba by Orchidkę doposażyć, żeby poprawiła statystyki.. :wink:

Wtedy też od razu należałoby szykować jakąś kwaterkę dla Orchidki, bo TZ by już tego nie wydzierżył..

Ciekawe co o rudych brzydalach powiesz jak Ci się rozmruczą na kolanach.. Czy nadal będą taaaaaaaaaakie brzydkie :wink: :lol:

Kaprys2004

Post » Nie maja 24, 2009 10:05

Agn pisze:
Kaprys2004 pisze:

No toś jej przypomniała - w dodatku drukiem. :lol: [Co napisane i toporem nie wyrąbiesz. :roll: :twisted: ]

Nie wyrąbię.. Trudno, ale jej się przyda, żeby o sobie durnot nie gadała, baba jedna :lol:

Kaprys2004

Post » Nie maja 24, 2009 10:08

MalgosiaD pisze:Orchidko reakcją TŻa się nie martw - zobaczy chłopaków i będzie Ci dziękował, że wzięłaś :) Są absolutnie piękni, mili, mruczący... I słowo daję gdyby nie mój rudy Ryszard jeden z nich od wczoraj mieszkałby u mnie :twisted:

Gdyby nie moi nierudzi synowie, to co najmniej jeden (drugi miałby iść do Małgosi :wink: ) mieszkaliby u mnie.. Są identyczni jak mój Gofer..

Znów bitwa o rudych :lol:

Kaprys2004

Post » Nie maja 24, 2009 10:20

Zdjecia Teapot, zdjecia Gagaty, moich chyba tez z 400 sie laduje do komp wlasnie. Jeszcze dojda zdjecia Zofii:-)
400 nie bede nawet w linku dawac, wybiore po jednym kazdego piesa.
Opisy robila teapot wg numerow w aparacie, ktore po skopiowaniu do komp raczyly nr zmienic. Tak wiec mala dlubaninka przede mna (
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Nie maja 24, 2009 11:13

Częściowo się obrobiłam i mogę wrzucić co nieco. Dojechaliśmy w strugach deszczu, ale przywitani zostaliśmy po królewsku :)

Obrazek Obrazek Obrazek

Mam wrażenie, że te psy zaczynają się przyzwyczajać do naszej cotygodniowej obecności. Coraz więcej przychodzi się witać, dawać buziaki, przytulać i oblizywać kogokolwiek się da.

Obrazek Obrazek Obrazek

W oczekiwaniu na resztę ekipy odwiedziliśmy p.Irenę, która jak zwykle - smutna bo zabraliśmy jej ukochaną Kasieńkę (bo od małego, bo 8 lat itd.), argumenty, że Kasia ma cudowny domek i w jej sytuacji to mały cud nie docierały. Dodatkowo objawiła nam kolejną prawdę (po słynnym "dobrze, że kilka kotów umarło zanim przyjechaliście) wczoraj wypaliła - "teraz te koty juz trochę podtuczyłam, bo jak wróciły z TEJ Łodzi to były chude jak szkieleciki" Ręce i cała reszta opadła. :evil:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Plan był taki, że malujemy operacyjną, sprzątamy i malujemy pooperacyjną, szczepimy jak się da, robimy fotki na zamówienie i bez a Zarząd przeprowadza rozmowy z pracownikami. W pooperacyjnej wynieśliśmy materace i do roboty :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

W tzw. międzyczasie nawiedziła nas inspekcyjnie BW oraz dwaj panowie weci z Rawy

Obrazek Obrazek

były też pierwsze konsultacje

Obrazek Obrazek

W operacyjnej "pajęcza ekipa" obdarła ze stolika zabiegowego starą farbę i rdzę przy pomocy fachowych narzędzi

Obrazek Obrazek Obrazek

stolik został odmalowany, ściany pomalowaliśmy zmywalną lateksową. Wszystko w salce zostało wyczyszczone na wysoki połysk (poza lodówką - zabrakło superbohatera do jej otwarcia), w oknach założyliśmy moskitiery.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

c.d.n. za sekundkę ;)
Obrazek Obrazek

MalgosiaD

Od: Pt sty 11, 2008 18:08

Post » Nie maja 24, 2009 11:18

WIELKIE, PRZEOGROMNE GRATULACJE DLA EKIPY!

I wielka radosc, ze kolejne zwierzaki pojechaly do domow :!:

Ostatni tydzien mialam bardzo ciezki w pracy, ale idzie ku lepszemu :)
W zwiazku z tym:

- bardzo, bardzo prosze o przesylanie mi zdjec z opisami psow do adopcji! bede je na biezaco wklejac na strone! dla kazdego psa chcialabym 1-2 wybrane zdjecia i krotki opis.
Zdjecia z opisem poprosz na adres:
administrator@ostatniaszansa.home.pl

- bardzo prosze, zeby ktos napisal i mi przeslal notke podsumowujaca wczorajszy wyjazd - do umieszczenia w dziale Aktualnosci! bo jak nie, to sama napisze! i wtedy najwiecej bedzie o czyszczeniu kibla!

Jak zwierzat do adopcji bedzie na stronie z 50, chcialabym zaczac te strone na rozne sposoby promowac, zreszta wszelkie pomysly mile widziane. Wymyslilam np. ze mozna wydrukowac male kolorowe "wlepki" do rozklejania tu i owdzie (w srodkach transportu przede wszystkim) - co o tym sadzicie? dalabym tez ogloszenie w gazetce zoliborskiej itd.
Nasze tygrysy - Ginger i Fred: viewtopic.php?t=84021

Obrazek

_espresso

Od: Czw lis 06, 2008 12:57

Post » Nie maja 24, 2009 11:21

MalgosiaD pisze:stolik został odmalowany, ściany pomalowaliśmy zmywalną lateksową. Wszystko w salce zostało wyczyszczone na wysoki połysk (poza lodówką - zabrakło superbohatera do jej otwarcia), w oknach założyliśmy moskitiery.

c.d.n. za sekundkę ;)

Superbohaterka była, tylko potem 3 inne musiały ją cucić! :wink:
Kolejne próby nie zostały podjęte, bo takich mocnych (samobójców) faktycznie wśród nas nie było...
Obrazek

Obrazek

teapot

Od: Nie maja 04, 2008 10:52

Post » Nie maja 24, 2009 11:32

W pooperacyjnej pomalowaliśmy ściany i sufit, umyliśmy "lamperię" z linoleum, zawiesiliśmy nową szafkę na materiały opatrunkowe i pomalowaliśmy kaloryfer

Obrazek Obrazek

I znów bez TŻ Jany byłoby nam baaaaaardzo trudno.

Do domku pojechała Amanda. Biedna, przestraszona sunia nie zdawała sobie sprawy z tego, że jedzie do lepszego życia. Było trochę kłopotu zanim została zapakowana do samochodu i pojechała do Konstancina.

Obrazek Obrazek

Niestety zostało tam jeszcze mnóstwo pięknych psów

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dziewczyny obfotografowały towarzystwo i przy okazji wróciły z rudym bonusem, dla przypomnienia jakie są piękne :)

Obrazek

Co ponadto? Ano zwykła boguszycka rzeczywistość

Obrazek Obrazek

i próby przywrócenia normalności :twisted:

Obrazek

Tyle ode mnie i "niech moc będzie z Wami" :)

Obrazek

To naprawdę super sprawa znać takich świetnych ludzi.
Obrazek Obrazek

MalgosiaD

Od: Pt sty 11, 2008 18:08

[poprzednia][następna]