MRU i ŁATEK -Watek do zamknięcia :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 20, 2009 21:25

Dzien był stanowczo lepszy od nocy. Chłopaki mało sie atakowali. Boje sie nocy. Łatek zsikał sie w przedpokoju, tam gdzie kiedys zrobil to Mru. Oczywiscie na czapke mojego meza ;) Poza tym zrobił kupke. Do kuwety na szczescie. Łatek ma apetyt i ladnie je. Mru niekoniecznie. Myslalam, ze drugi kot cos zmieni w tym temacie, ale na razie nie widze zadnej poprawy. Za to zgodnie zjedli kolacje. Miski staly obok siebie. Łatek spedza sporo czasu na parapecie, ale balkon nie robi na nim wrazenia. Kiedy Mru wyleguje sie na balkonie w sloncu, Łatek woli w domu. Z Iwcia mam kontakt stały, wiec zawsze moge zapytac o dreczace mnie sprawy. Oprocz nocy obawiam sie jeszcze zostawienia chlopakow samych w domu. Na razie ciagle ktos z nimi jest, ale przyjdzie moment, ze beda musieli zostac. Bede chyba biegiem zakupy robic i inne sprawy zalatwiac, zeby jak najszybciej do domu wrocic.:lol:

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Śro maja 20, 2009 21:57

Maciejowa będzie dobrze :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro maja 20, 2009 22:32

będzie dobrze
jeszcze bedziesz sie smiała z tych lęków :D :D

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

Post » Czw maja 21, 2009 6:45

Obrazek :wink: :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw maja 21, 2009 7:26

Dzien dobry :) Noc minela o wiele spokojniej niz poprzednia. Łatek spał przy moich nogach. Mru nie wiem gdzie. Ponadto Mru stal sie bardzo odwazny. Teraz to przewaznie on gania Łatka i uzywa łap. Mam dziwne wrazenie, ze Łatek sie poddal, albo po prostu przestal zwracac uwage na Mru. Czasem tylko jak ma juz naprawde dosyc, to syknie i pogoni Mrusia. Nie wiem jak mam reagowac na agresje Mru. Na razie troche go przeganiam, ale moze wcale nie powinnam ingerowac w to co sie dzieje? Moze one walcza miedzy soba, ktory bedzie dominujacy? Nad ranem bylo troche ganianiny, ale zdecydowanie było lepiej niz poprzedniej nocy. Oczywiscie nie obylo sie bez malych incydentow. Musialam uzyc spryskiwacza ze dwa razy, przez co Mru ma na mnie focha i nie odzywa sie do mnie. Teraz przez chwile oba koty staly obok siebie jakby szykujac sie do ataku, ale zaden nic nie zrobil. Mru poszedl pod lozko a Łatek na parapet. I ku mojemu zdziwieniu, Mru zjadl troche felixa, ktorego do tej pory nie chcial nawet ruszyc. Tylko ciekawe dlaczego smakowalo mu bardziej miesko z miski Łatka niz ze swojej, mimo, ze miały to samo :lol:

maciejowa

Post » Czw maja 21, 2009 7:48

Maciejowa Jasiowi u królika w klatce to i siano smakowało, dzieci Cię nie nauczyły że czyjeś jest zawsze lepsze choćby było gorsze???

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

Post » Czw maja 21, 2009 8:24

No widzisz, Kasiu? Będzie coraz lepiej :D
Mru jest teraz na etapie wyznaczania granic, do jakich może się posunąć. Łatek te granice zakreśla, reagując wtedy, gdy Mru "za dużo sobie pozwala". Dobrze, że Mrubiś się Łatka nie boi. Z reakcjami na "starcie kotów" jest tak, że niby nie powinno się interweniować, jak krew się nie leje, ale ja też nerwowa jestem i reaguję, zanim dojdzie do incydentu. :twisted: Generalnie widzć, że koty się do siebie przyzwyczajają i to szybko :-)
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw maja 21, 2009 8:26

Chlopaki,

trzymam za Was kciuki!

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw maja 21, 2009 8:32

Witajcie! :)
Co do loczków, Izie sie kręcą naturalnie i co jakiś czas mówi, że musi iść do fryzjera (kto to :?: 8O ) żeby ściąć swoje kudły. Ja zawsze myślałem, że ludzie mają włosy, ale być może się myliłem :wink:

Dzisiaj znowu idziemy na kuju-kuju, nie lubię tego :? Ale Iza mówi, że trzeba, bo to dla mojego dobra, więc nie protestuję.

Pozdrawiam,
Psotuś

Cześć Cioteczki i Koteczki! :)
Maciejowa, gratuluję dokocenia :ok:
Kocurki są wspaniałe, po prostu cud, miód, orzeszek, malina :love:
A co do docierania się, to doradzam spokój - będzie dobrze. U mnie też nowi przybysze na początku nie zawsze byli mile witani, a Pysia do dzisiaj potrafi tak młócić Ptysia, że kłaki fruwają :roll: A są razem rok i 9 miesięcy. Zresztą, moja Królewna to istna tygrysica i jako najstarsza (wiekiem i stażem w domu) potrafi ustawiać całe towarzystwo. Czasami jak coś Ją i Plamkę najdzie, to awanturują się ja dwie przekupy - latają po podłodze, po stole, po szafkach. Jedna drugiej nie przepuści :roll: :wink: Tak więc nie martw się, będzie dobrze.

Pozdrowionka i głaski! :love:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw maja 21, 2009 12:10

Dzien dobry. Tu Mru. Wreszcie zamieszkał z nami Łatek. Moi Duzi sie ciesza, ale ja troche mniej, bo z niego jest straszny lizus. Chodzi za Duzymi i ciagle sie do nich przytula. Na poczatku sie go balem, ale teraz juz sie nie boje i pokazuje mu kto tu rzadzi! Niech sobie nie mysli, ze wszystko mu wolno! Na Duzych mam focha. Duza ciagle mnie wola i chce sie przytulac, ale nie pozwalam! Niech troche pocierpi zanim dam sie przeprosic, ze sprowadzila sobie innego kota!
Mru zawzięty i obrażony

Mru znowu ma paskudne gile :cry: Nic ta kuracja na moje oko nie dała :cry:
Duża.

maciejowa

Post » Czw maja 21, 2009 12:14

jolabuk5 pisze:No widzisz, Kasiu? Będzie coraz lepiej :D
Mru jest teraz na etapie wyznaczania granic, do jakich może się posunąć. Łatek te granice zakreśla, reagując wtedy, gdy Mru "za dużo sobie pozwala". Dobrze, że Mrubiś się Łatka nie boi. Z reakcjami na "starcie kotów" jest tak, że niby nie powinno się interweniować, jak krew się nie leje, ale ja też nerwowa jestem i reaguję, zanim dojdzie do incydentu. :twisted: Generalnie widzć, że koty się do siebie przyzwyczajają i to szybko :-)

Ja reaguje, ale tylko jak widze, ze Mru przesadza. Bo teraz to glownie mru prowokuje starcia. Chyba chce pokazac, ze to jego dom i ze on rzadzi. Wciaz jest na nas obrazony. Łatek za to uwielbia nasze towarzystwo i ciagle jest w poblizu :) I jak tylko jest okazja to barankuje i ociera sie. nawet jak mu jedzenie do miski wkladam to sie przytula :lol: Moze powinnam napisac, ze szczegolnie wtedy i naprawde baaaardzo intensywnie :lol: :lol: :lol: Łatek je za 10 :D

maciejowa

Post » Czw maja 21, 2009 13:57

Łooo... Co ja widzę?? Łatek jest?? Gratki!! Mam wrażenie z tego co czytam że się chłopaki szybciutko dagadają. Normalnie cud, miód i orzeszki!! :lol:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Czw maja 21, 2009 15:35

Widzę mój Przystojniacho że jesteś zawzięty i uparty.A co,niech Duża wie kogo bardziej ma miziać no nie?

Myszka zakumplem

Oj to troszkę martwią mnie te gilasy.Cosik przydługo są i nie przechodzą.Ale tak po za tymi nic innego się nie dzieje(oby)?

Duża zmartwiona gilami Przystojniacha
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw maja 21, 2009 17:06

maciejowa pisze:
Obrazek
Obrazek

Taka odległość na jednej kanapie, to chyba dobrze wróży?
Strasznie się cieszę, że Łatek już jest u siebie!!! :D

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Czw maja 21, 2009 17:30

No i gratulujemy dokocenia cudownym Łatkiem :ok: Łatek napewno jest Ci wdzięczny za podarowany dom!

Mrubisku, łaciu pozdrowienia od Migotki i Gasparka :D
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

[poprzednia][następna]