TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc! II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 07, 2009 9:40

zabers pisze:Tylko wiesz, Aniu_NSP, od razu mu powiedz - żadnych wizyt panienek. :wink: Niech sobie nie myśli, że jak "hotel na godziny", to hulaj dusza piekła nie ma. :lol:

Może być trudno - panienkę Zuzię mam na stanie. Jednak Etka pisze na PW aby trzymać Gangstera w izolatce bo jest beztestowy więc chyba nie będzie "bara, bara" :cat3: :cat3: :cat3: :kitty:

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

Post » Czw maja 07, 2009 10:02

Ania_NSP pisze:
zabers pisze:Tylko wiesz, Aniu_NSP, od razu mu powiedz - żadnych wizyt panienek. :wink: Niech sobie nie myśli, że jak "hotel na godziny", to hulaj dusza piekła nie ma. :lol:

Może być trudno - panienkę Zuzię mam na stanie. Jednak Etka pisze na PW aby trzymać Gangstera w izolatce bo jest beztestowy więc chyba nie będzie "bara, bara" :cat3: :cat3: :cat3: :kitty:

Dobrze, ze etka czuwa :wink: :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw maja 07, 2009 10:05

Etka pisze:
zabers pisze:
anova pisze:
Etka pisze:Kciuki za Trixi i Olafa, czy nie byloby dobrze przy remoncie ciachnac Trixi by byla tylko jedna narkoza?
KOchane stworki!

Nie da się niestety - Trixi ma w buźce taki bajzel, że lepiej nie łączyć tych zabiegów (ryzyko infekcji). Tak powiedział wet, ja też się ku temu skłaniam, bo jakby się cos stało, to bym sobie nie darowała...
Olaf ciachnięty, więc nic nie zmajstruje :wink:

Święte słowa. moim skromnym zdaniem wet po prostu ... wie lepiej. No, tak prawda. Trixie jest w miarę dobra, ale to nie znaczy jeszcze, że jest przyzwolenie na "hurt". Mimo wszystko, pamiętajmy, że dopiero co wyszła z klatki, a tam, mimo naszych starań, nie było cienia mozliwości, zeby odchuchać. Nakarmić, "przewinąć"- owszem, ale nie odchuchać. Niech panienka (i pan Olaf) przestaną cierpieć z powodu zębów, to już będzie świetnie. Same wiecie jak zębiska potrafią boleć. Reszta z czasem. Kibicuję nieustannie cudakom i ich dzielnym opiekunom (najbardziej, nie ukrywam, Kaori i Pawłowi). :D

a ja rozumiem ze decyzja weta najwazniejsza :)

sugerowalam tak dlatego ze przy mojej tymczasce chorej Layli wet ( a nie wiem czy mowicie o Radku?) trzasnal zeby i sterylke za jednym zamachem by nie obciazac ogrganizmu dwoma narkozami.
Wiem ze nie zawsze tak sie da, ale niekiedy podwojna narkoza jest zabojcza dla nawet zdrowych nerek i tylko dlatego to napisalam.

dziewczyny, kto ma narkoze wziewna? bo pisalyscie.
pytam bo mnie osobiscie to bardzo interesuje, niedawno odeszla mi koteczka a potrzebowala narkozy wziewnej do zabiegu.

Narkoza wziewna jest na pewno w dwóch miejscach - na Mieszka I (Dziurla operował ostatnio suczkę mojej koleżanki z pracy, 14-letnia jamniczke z chorym sercem) i na Zbąszyńskiej. Inny jest co prawda system podawania gazu, określania właściwej dawki, ale niestety nie potrafię tego dokładnie wyjaśnić :oops: Podobno na Zbąszyńskiej system jest bezpieczniejszy.
Obrazek

"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde

anova

Od: Śro lis 02, 2005 14:33

Post » Czw maja 07, 2009 10:15

jerzykowka pisze:
Ania_NSP pisze:

i tak by bara bara nie bylo bo Gangster wykastrowany a Zuzia po sterylce :lol:

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw maja 07, 2009 10:18

Etka pisze:
jerzykowka pisze:
Ania_NSP pisze:

:ryk: :ryk: :ryk:

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

Post » Czw maja 07, 2009 10:27

Etka pisze:
jerzykowka pisze:
Ania_NSP pisze:

W sprzyjających okolicznościach sam "proces bara bara" miałby szansę się zmaterializować, ale to i tak "puste przebiegi", więc szkoda zachodu. Gangster spokojnie może się nie golić, ani nie przebierać do kolacji. :smiech3:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw maja 07, 2009 10:29

Jakos tak sie zbieglo, ze wczoraj wlaczylam w kontakt Feliway`a [wygrana w Krakvecie pozwolila na `fanaberie` :wink: ] i juz wczoraj Mbati opuscil na dluzej swoje wyzyny nakredensowe.
Mysle jednak, ze to jeszcze nie efekt Feliway`a, a raczej... czesania. Mbati linieje na potege, wylazi z niego wiecej klakow niz z niejednego persa, wiec zaczelam go szczotkowac. Strasznie sie chlopakowi spodobalo - nagabuje mnie teraz ilekroc pojawie sie w kuchni.

Sagala za to ma jakas swedziawke. rozdrapala sobie kark, szyje i podbrodek. Nic na tej skorze nie ma - zadnego grzyba, tym bardziej pasozytow. Co prawda nadal tluczemy swierzba, ale nie powinno to dawac takich skutkow. Ze wzgledu na watrobe, staruszka jest pryskana miejscowo antybiotykiem z odrobina sterydu w spray`u. Po kazdym psikaniu jestem niemilosiernie tluczona lapa, a zaraz potem barankowana i umruczana na zalagodzenie sytuacji.

Kikuju jest dzikusem, za to swietnie dogadala sie z mlodzieza - gonitwom i zabawom nie ma konca. Mala zupelnie swobodnie porusza sie po calym domu, ale nie mam mozliwosci jej poglaskac, czy tez chocby dotknac.

Pozdrawiamy zapracowane grono. I bardzo dziekujemy za wsparcie w glosowaniu w Krakvecie.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw maja 07, 2009 10:32

Agn, bardzo goraco dziekujemy za takie dobre wiesci :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Czw maja 07, 2009 12:07

jerzykowka pisze:Agn, bardzo goraco dziekujemy za takie dobre wiesci :D :D :D

bardzo, bardzo :P

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Czw maja 07, 2009 12:29

Doczytałam wszystko.
Dziewczyny ile kotów czeka jeszcze na DT / DS. Licząc oczywiście te odebrane + te adopcyjne z przytuliska, pogubiłam się już :roll:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw maja 07, 2009 12:40

W Przyborówku na 100% - 4.
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Czw maja 07, 2009 12:46

zabers pisze:W Przyborówku na 100% - 4.

plus koty adopcyjne i jeden bedacy w lecznicy (drugi ma Dt w W-wie:))) )
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Czw maja 07, 2009 12:52

jerzykowka pisze:

Ale gosiaa pyta o konkretne liczby. Ile adopcyjnych?

zabers

Post » Czw maja 07, 2009 12:56

zabers pisze:
jerzykowka pisze:

na 100 % 3 maja DS u Anny NSP ;) i 1 Forca (DT u Cameo)tez już w DS
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Czw maja 07, 2009 15:03

Ania Z pisze:
zabers pisze:
jerzykowka pisze:

na 100 % 3 maja DS u Anny NSP ;) i 1 Forca (DT u Cameo)tez już w DS

No, to gosiaa, mniej więcej już wiesz :)

zabers

[poprzednia][następna]