TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc! II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 03, 2009 17:18

Paweł Pe pisze:
Etka pisze:DT czy ktos z Was potrzebuje na swierzb Oridermyl?
po wykorzystaniu zostanie podany dalej do innych DT.

U nas by się przydał, chociaż koty jadą w środę do weta, więc może jak wrócą :idea:

:!:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Nie maja 03, 2009 18:24

Etka pisze:

za duzo rzeczy ginie...zaczynajac od poslanek, konczac na jedej nowej kuwecie co dostalysmy od Ani Z ...kot w klatce znow mial miske zamiast tej kuwety, jakas dolina :(

Kuwetka nie zginęła jest w drugiej kociarni :D
Jeśli chodzi o posłanka to nie ma już co wymieniać,dziewczyny jesli macie je u siebie na stanie w praniu to dobrze byłoby aby jak najszybciej wróciły do ich pełnoprawnych właścicieli czyli kociaków
Chyba nie chcecie aby dostały na tyłeczkach odciski :wink:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Nie maja 03, 2009 18:26

Mysle ze nic nie ginie tylko jest w obiegu.
Poslanka czesc mam ja a czesc ma Aska.
Ja swoje przygotowalam na zabranie w srode. Jak te co sa u Asi beda wyszykowane tez moge zabrac.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Nie maja 03, 2009 20:49

jeśli chodzi o gazety to dwie duże paki makulatury stały zaraz za pierwszymi drzwiami w budynku :wink:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Nie maja 03, 2009 21:06

Dzięki Honda za namiary. :) "Dla spokojności" wezmę co uda mi się wyżebrać w domu, a na miejscu dokładnie wyśledzimy miejsce stałego składowania "dobra papierowego". :)
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie maja 03, 2009 21:09

Kaori... pisze:Trixie i Olaf powoli się zadomawiajają się

Trixie już się oswoiła, chodzi odważnie po całym pokoju i nie boi się gdy ktoś wejdzie albo wstanie przy niej.
Wyszukuje sobie nowe miejsca do spania, chociaż jej ulubionym jest parapet ostatnio odkryła że na fotelu też jest fajnie
Zaczęła też się bawić i bardzo to polubiła, jej ulubioną zabawką nie jest ani myszka ani piłeczka tylko zwykły sznurek - potrafi wyczyniać z nim prawdziwe cuda
Powoli też przyzwyczaja się do Olafa już prawie na niego nie burczy a ostatnio była nawet go odwiedzić,ale jeszcze się kuli i chodzi przyczajona przy podłodze gdy Olaf wychodzi spod szafy

Ulubionym miejscem Olafa nadal jest szafa mimo starań spędza tam większość dnia, kiedy się go głaszcze zaraz zaczyna mruczeć - pięknie i głośno, nie zje też dopóki nie zacznie się go głaskać
Ostatnio znaleźliśmy na niego sposób - kiedy zrobi się ciemno gasimy światło i wychodzimy na chwile, jak wracamy chodzi w najlepsze po pokoju. Jest jeszcze niepewny i nieśmiały. Troszkę się kuli gdy się podchodzi ale gdy tylko zaczyna się go głaskać zaczyna się miziać i ocierać o meble. Po prostu uwielbia być głaskany. Spaceruje sobie po pokoju, znajduje nowe miejsca a po zgaszeniu światła włącza się w nim prawdziwy koci odkrywca
Mamy też tochę zdjęć niestety te Olafa nie są dość wyraźne ze względu na to że są robione przy złym oświetleniu
http://www.en-rg.pl/olaf_trixi_01.jpg
http://www.en-rg.pl/olaf_trixi_02.jpg
http://www.en-rg.pl/olaf_trixi_03.jpg
http://www.en-rg.pl/olaf_trixi_04.jpg
http://www.en-rg.pl/olaf_trixi_05.jpg
http://www.en-rg.pl/olaf_trixi_06.jpg

Trixi wyglada rozkosznie, zwłaszcza na pierwszym zdjęciu (ten ozorek na wierzchu) :D Fajnie, że Olaf powoli się otwiera.
Obrazek

"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde

anova

Od: Śro lis 02, 2005 14:33

Post » Pon maja 04, 2009 6:52 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc

aoi neko pisze:
honda11 pisze:12 ) dziewczynka
Obrazek

21 ) dziewczynka
Obrazek

pilnie potrzebne domki dla tych kotek !!!

honda11

Post » Pon maja 04, 2009 9:18

zdjęcia kotek się nie pokazują :roll:

honda11

Post » Pon maja 04, 2009 9:26

upload miau nie dziala.

mnie dzis martwi ze jest tak zimno a one maja otwarte okno :( ani gdzie sie schowac, ani gdzie przytulic :( zimna klatka i nic wiecej :(

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon maja 04, 2009 9:34

Etka pisze:upload miau nie dziala.

mnie dziś martwi ze jest tak zimno a one maja otwarte okno :( ani gdzie sie schowac, ani gdzie przytulic :( zimna klatka i nic wiecej :(

takie szmaciane domki, by sie przydały, albo chociaż z kartonu,

dobrze się sprawdzają te ze steropianu, takie jak ta:

Obrazek

honda11

Post » Pon maja 04, 2009 10:32

honda11 pisze:jeśli chodzi o gazety to dwie duże paki makulatury stały zaraz za pierwszymi drzwiami w budynku :wink:

Jeśli o to chodzi to gazety znajdują się w pomieszczeniu tuż za pierwszą kociarnią,ale ocywiscie gazet nigdy nie za wiele tym bardziej że są wykorzystywane także dla psów.
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Pon maja 04, 2009 10:56

Etka pisze:upload miau nie dziala.

mnie dzis martwi ze jest tak zimno a one maja otwarte okno :( ani gdzie sie schowac, ani gdzie przytulic :( zimna klatka i nic wiecej :(

Może faktycznie pomyśleć o wstawieniu do klatek po jednym materiałowym domku. Zawsze to będzie im cieplej, a w razie zabrudzenia można uprać. Wiecie może gdzie można taniej kupić takie domki?

aoi neko

Od: Śro cze 18, 2008 16:44

Post » Pon maja 04, 2009 11:07

dostalam obiecujacego priva w sprawie Misi:) jedej z czarnych koteczek prosze o kciuki:)
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pon maja 04, 2009 11:10

honda11 pisze:dobrze się sprawdzają te ze steropianu, takie jak ta:

Obrazek

Z tego, co widze to żadna filozofia - tylko styropian i taśma klejąca. Zrobienie to "minuta -osiem". Tylko jak je wsadzić do tych klatek? Drzwiczki mogą być za małe. Trzeba byłoby może na miejscu pokombinować. W drodze do pracy mogę zajrzeć do "Praktikera" i zorientować się w cenie takiego "pakieciku" (bo sama taśma, to grosze), Na miejscu by się przycięło zwykłym nożem. Albo nie, już wiem! Kupić w "Castoramie" składane kartony. Widziałam takie zwykłe szaro-bure za grosze. Ewentualnie ocieplić na miejscu styropianem. Może coś takiego? Bo wożenie klamociastych budek w aucie...
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon maja 04, 2009 11:19

aga9955 pisze:dostalam obiecujacego priva w sprawie Misi:) jedej z czarnych koteczek prosze o kciuki:)

ojej to trzymam mocniutenko kciuki by sie udalo :)
mocno! mocno! mocno!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

[poprzednia][następna]