Baks ['], Gin i Mundek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 30, 2009 11:34

anna09 pisze:Byłam dzisiaj z Baksem u weta na badaniu krwi. Przed chwilą dzwoniłam i już wiem, że wyniki Baksia są w normie :dance:

Super :dance: :dance2:

Wspaniale, że kłopoty z nereczkami Baksia były przejściowe :D

A jak Ginuś się miewa :?:
Nosek chyba już wygojony :?:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw kwi 30, 2009 14:55

anna09 pisze:Byłam dzisiaj z Baksem u weta na badaniu krwi. Przed chwilą dzwoniłam i już wiem, że wyniki Baksia są w normie :dance: Nadal ma być na Renalu i dostawać Ipakitine i Lotensin. Następne badanie krwi za dwa miesiące.

Oj, to bardzo się cieszę. :D

Im mniej zmartwień, tym człowiek jest zdrowszy! :wink:

Chłopaki pewno na balkonie?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw kwi 30, 2009 15:17

Niczego innego się nie spodziewałam :D
Fajnie, że rudzielec zdrowy :D
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Czw kwi 30, 2009 21:10

Dziękujemy, że podzielacie naszą radość :D No może bardziej moją, bo Baksiu pewnie nie do końca jest świadom, że powinien się cieszyć z dobrych wyników :wink:

Chłopaki dzisiaj sporo czasu spędzili na balkonie. Teraz też mają otwarty i wychodzą napawać się orzeźwiającym po deszczu powietrzem :D

Ginuś miewa się dobrze :D Jest zdrów. Apetyt i humor mu dopisują. On jest bardzo ruchliwom kotkiem i muszę bardzo na niego uważać, aby mu nie zrobić przypadkiem krzywdy. Potrafi pojawić się z nikąd i w najmniej oczekiwanym momencie. Niestety, z tego powodu, już kilka razy go lekko uderzyłam, czy przysiadłam :roll: Ale żyje :D

Pozdrawiamy i życzymy miłej majówki :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Czw kwi 30, 2009 21:22

anna09 pisze: Potrafi pojawić się z nikąd i w najmniej oczekiwanym momencie. Niestety, z tego powodu, już kilka razy go lekko uderzyłam, czy przysiadłam :roll: Ale żyje :D

Czyli Ginuś posiada te same zdolności, co Bisia :lol:
Bisia opanowała do perfekcji pojawianie się akurat w tym miejscu, w którym właśnie stawiam nogę. Wielokrotnie była już przydeptana, a ja - bliska zawału lub wywrócenia się.
Ale także obie nadal żyjemy :lol:

mb

Post » Czw kwi 30, 2009 21:29

Ja to już nauczyłam się chodzić powoli po mieszkaniu, po tym jak kiedyś niechcący nadepnęłam Kubiśkę, a ta nie wiele myśląc, użarła mnie z miejsca w piętę. O mało na zawał nie zeszłam. :lol:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw kwi 30, 2009 21:43

kasia86 pisze:Ja to już nauczyłam się chodzić powoli po mieszkaniu, po tym jak kiedyś niechcący nadepnęłam Kubiśkę, a ta nie wiele myśląc, użarła mnie z miejsca w piętę. O mało na zawał nie zeszłam. :lol:

Takie użarcie w piętę stosuje moja Kasia - czasem też zdarza mi się na nią wejść, gdy położy się w miejscu, po którym się chodzi, a ja akurat tego nie zauważę. A po takim pogryzieniu mnie, Kasia jeszcze dodatkowo się obraża :lol:

mb

Post » Nie maja 03, 2009 9:41

Spotkałam się wczoraj z chłopakami. Baksiu był senny, ale życzliwie nastawiony do gościa, pocałować się dał :oops: , a z Ginem nawiązałam kontakt werbalny 8) Jego też wycałowałam :D
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Nie maja 03, 2009 11:36

A jak chłopaki spędzają teraz czas?
Czy na balkonie nie jest za ciepło?

U nas nie padało wcale! :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie maja 03, 2009 15:39

mjs pisze:Spotkałam się wczoraj z chłopakami. Baksiu był senny, ale życzliwie nastawiony do gościa, pocałować się dał :oops: , a z Ginem nawiązałam kontakt werbalny 8) Jego też wycałowałam :D

Tak, wczoraj (w końcu :twisted: ) chłopaków odwiedziła ciocia Mjs :D Ciocia chłopaków wycałowała (później musiały zmywać z siebie ślady pomadki :wink: ).
Rozmowy cioci Mjs z Ginusiem były dość ciekawe... szczególnie reakcje Ginusia i mimika pyszczka mówiły wiele :lol:

kasia86 pisze:A jak chłopaki spędzają teraz czas?
Czy na balkonie nie jest za ciepło?

Chłopaki spędzają czas jedząć, troszeczkę biegając (nie dużo, aby się nie zmęczyć :wink: ), bawiąc się ze mną i oczywiście odpoczywając :D
U nas rzeczywiście w ciągu dnia w słoneczny dzień jest zbyt ciepło (nawet dla kotów), aby siedzieć na balkonie. Chłopaki ten czas spędzają w domu, tylko czasem wychodzą przez chwilkę pogrzać się w słoneczku i zobaczyć, co słychać na zewnątrz. Więcej czasu spędzają na balkonie rano i późnym popołudniem (bo wieczory nadal za zimne :( ).

Dzisiaj rano obaj wyszli na balkon. Ja niedzielnym zwyczajem zrobiłam sobie kawę i wróciłam z nią do łózka, aby spokojnie i leniwie ją wypić. Baksiu (też niedizlnym zwyczajem :wink: ) zobaczywszy, że jestem w łóżku, dołączył do mnie. W pewnym momencie zobaczyłam, że na balkonowej balustradzie wylądował wróbelek. Ginuś zaczął do niego zagadywać :wink: , a Baks wyskoczył z łóżka na balkon z taką siłą, że mnie mało nie zrzucił :lol:

Trochę zdjęć moich słodziaków :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiamy leniwie w niedzielne popołudnie :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Nie maja 03, 2009 19:39

anna09 pisze:Baksiu (też niedizlnym zwyczajem :wink: ) zobaczywszy, że jestem w łóżku, dołączył do mnie. W pewnym momencie zobaczyłam, że na balkonowej balustradzie wylądował wróbelek. Ginuś zaczął do niego zagadywać :wink: , a Baks wyskoczył z łóżka na balkon z taką siłą, że mnie mało nie zrzucił :lol:

Jeśli się weźmie pod uwagę rozmiary Baksia - to trudno się dziwić :lol:

Współczuję tym wszystkim, którzy Baksia i Ginusia mogą oglądać tylko na zdjęciach. Piękne rysy ich twarzyczek, wyszukana kolorystyka futerek, przejrzyste i mądre oczy - to nie wszystko. Równie ważna dla wrażenia, jakie wywierają, jest także ich wielkość - są to naprawdę wspaniałe, ogromne koty :D
Każdy z nich może śmiało zastapić dwa zwyczajne koty, np. takie, jak moje dziewczyny :D Zawsze, po tym, gdy ich odwiedzę, moje koty wydają mi się kotami karłowatymi :lol:

Przesyłam przystojniakom głaski i mizianki na początek nowego tygodnia, a Tobie moc wiosennych pozdrowień :D

mb

Post » Wto maja 05, 2009 19:19

A mi się nie otwierają zdjęcia chłopaków. :crying:

A Cię w zupełności rozumiem, bo jak mój Mieczesław kiedyś skoczył odbijając sie o mój brzuch, to mało trupem nie padłam z bólu. :twisted:

Dzisiaj u nas jest chłodno i balkon zamknięty.

Pozdrawiam serdecznie, a dla chłopców przesyłam buziaki od moich dziewczynek. :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie maja 10, 2009 19:00

Otworzyły się już zdjęcia. :D

Ja zawsze lubię oglądać zdjęcia śpiących koteczków. To takie kocie aniołeczki :D

A jak koteczki? Nie przeziębiają się?

Miłego wieczoru życzę. :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie maja 17, 2009 15:51

Gdzie jesteście :?:

Tęsknimy :!:

mb

Post » Wto maja 19, 2009 20:31

bardzo, bardzo zajęci chyba :lol:

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52