TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc! II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 29, 2009 11:34

Etka pisze:to teraz pisze pokolei...najpierw do Kaori...:)

Olaf to oaza lagodnosci ale na poczatku jest potwornie niesmiealy ( zreszta one wszystkie) ja go na sile mietolilam ( uwielbia glaskanie po grzbiecie) on wtedy bardziej sie osmiela.
Jesli bedzie siedziec pod szafa to mu nie pozwolcie.

Co do Trixi, zabers pisala o 4 tygodniach do usg, ja bym Trixi wyciela od razu jest w o wiele lepszym stanie niz kotki co zostaly wyciete miesiac temu. Tak wiec szykujcie sie pod noz ;)
Rujka pewnie sama przeszla, co nie znaczy ze sie nie wroci...moja Banana miala tak ze byla rujka za tydzien przerwa a za dwa tygodnie ponownie rujka, totez bym Trixi ciachnela. Oczywiscie bedzie na fakturke coby kosztami DT nie obciazac.

Cześć! Razem z Kaori będę się opiekował Trixi i Olafem, więc pomyślałem, że w międzyczasie dam znać co słychać u kotów :)

Są nieśmiałe, ale nie do końca :) Już wczoraj obudził się w nich instynkt towarzyski i było powtórne zapoznanie. Ale po kolei.

Trixi bardzo szybko postanowiła zwiedzić najbliższą okolicę i wyszła spod szafy, kierując się ku miejscom wysokim - bardzo szybko obadała wszystkie półki, próbowała wejść nawet na te najwyższe, odwiedziła stół, oparcie fotela, parapety. Najwięcej czasu spędziła jednak przed meblami, które są zrobione na wysoki połysk (styl lat 60-tych ;) Widzi w nich własne odbicie i jest nim zaintrygowana. Chodziła wzdłuż i po bokach szafy i szukała gdzie ten drugi kot może się znajdować i jak go spotkać :) Ogólnie bardzo odważna i z duszą małego odkrywcy. Do nas na razie z dystansem, obwąchała ręce. Olaf cały czas pod szafą.

W nocy Trixi ośmieliła się już zupełnie, chodziła wszędzie, biegała (dotychczas bardzo ostrożnie się skradała), skakała to tu, to tam, chodziła nawet po nas :) Zjadła trochę karmy, miauczała, było pierwsze drapanie. Biega i tupie całą noc :) Najprawdopodobniej to ona zrobiła też pierwszą kupę. Może nie w kuwecie, ale w pudełku przeznaczonym na spanko - w każdym razie kształt się zgadzał :lol: Pudełka na razie więc schowałem i zobaczymy - będę manewrował kuwetą w kierunku miejsc, które jej odpowiadają. Acha, w kupie była odrobina krwi, będziemy obserwowali.

Olaf też się ośmielił i wyszedł na zwiady, a obudził nas bo chodził i wąchał jak odkurzacz :lol: Bezszelestny kot, ale to wąchanie :) Trzymał się raczej podłogi i na nic nie wskoczył. A Trixi cały czas za nim :) Najlepsze było jak chodziły za sobą wokół fotela :) Jest tolerancja, ale Trixi nie pozwoliła mu jeść i burczała na niego. Olaf się tego wystraszył i uciekł na moją półkę. Siedział tak do rana za pudełkiem z bardzo nietęgą miną, po czym poszedł do Trixi pod szafę i siedzą tam teraz razem, bez kontrowersji :)

Trixi zjadła śniadanie, Olaf jeszcze nic od wczoraj. Teraz oba koty są pod szafą i jak nie wyjdą niedługo, to pójdę pognieść i wygłaskać, przynajmniej Olafa :)

Trixi trzeba koniecznie uszka czyścić, bo najprawdopodobniej ma je mocno zapchane... Zajmiemy się tym jak najszybciej. Jest też trochę kichania. Będziemy robili co trzeba. Pomyślmy też o weterynarzu w następnym tygodniu, pewnie.

Koty siedzą teraz pod szafą przytulone do siebie :) Ktoś tam syknął i burknął, ale ogólnie jest spokój :)

Paweł Pe

Od: Śro kwi 29, 2009 10:59

Post » Śro kwi 29, 2009 11:53

Super wiesci:) dziekujemy:) Pawle
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro kwi 29, 2009 12:03

Paweł daję kotuchom tydzień,zobaczysz że po tym czasie będą się lepiej czuły w waszym domu niż wy sami.
Jeśli chodzi o wyjazd w czwartek do Przyborówka to niestety nie pojedziemy.Honoracie trochę się zwaliło na głowę a ja będę czuwać na moją koteczką Melką która w tej chwili śpi sobie w lecznicy po sterylizacji.Może w piątek mi się uda z samiutkiego rana.
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Śro kwi 29, 2009 12:19

Pawle witamy i dziekujemy za relacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czekamy na kolejne wiesci :D :D :D
Jeszcze raz goraco, ogromnie Wam dziekujemy :!:

Malgosiu, byloby cudownie gdyby Ci sie udalo podjechac w piatek :oops:
Sciskam Cie goraco, trzymam kciuki za Twoja kotenke i przesylam pozdrowienia dla Honoraty :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro kwi 29, 2009 12:24

Witamy pierwszego pana na tym wątku i tak jak pisały dziewczyny dziękujemy za dom dla Trixi (mojej królewny) i Olafa oraz za relacje, które będa nas informowały o nowym życiu kotów.
Liczymy na częste wizyty :D
Ostatnio edytowano Śro kwi 29, 2009 12:46 przez honda11, łącznie edytowano 1 raz

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Śro kwi 29, 2009 12:40

Obrazek

"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde

anova

Od: Śro lis 02, 2005 14:33

Post » Śro kwi 29, 2009 15:02

Aaaa! Spadliśmy. Szybko na górę.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro kwi 29, 2009 15:26

No pewnie !!!
"Gdzieś na dnie, to tu gdzie jestem ... nie ma słońca ..."

Gdy na świat przychodzi dziecko ...
Nowiny ze Mchów

pupus

Od: Czw lut 23, 2006 9:47

Post » Śro kwi 29, 2009 16:34 Melduję sie na Forum

Witam,
Jestem Ania_NSP (Nowa Szczęśliwa Posiadaczka). Ta od Miśka, Zuzy i Denisa. :D
Pozdrawiam i serdecznie dziękuję za moje Pociechy.
Mam nadzieję, że będą miały dobrze w swoim nowym domu.
Rano Etka umieściła link do fotek Zuzy. Teraz kilka ujęć Miśka i jedno Zuzy (pod narzutą):
http://picasaweb.google.pl/ARND54/Misie ... MHClYmYeQ#
Denisek zalega okresowo pod łóżkiem. Już jest śmiały, szczególnie w nocy zbójecka Dwójka (Zuzia i Denisek) przestawiają kwiaty, meble i wyczyniają szalone galopy. Misiek jako niedoleczony zamykany jest w kuchni.

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

Post » Śro kwi 29, 2009 16:41 Re: Melduję sie na Forum

Ania_NSP pisze:Witam,
Jestem Ania_NSP (Nowa Szczęśliwa Posiadaczka). Ta od Miśka, Zuzy i Denisa. :D
Pozdrawiam i serdecznie dziękuję za moje Pociechy.
Mam nadzieję, że będą miały dobrze w swoim nowym domu.
Rano Etka umieściła link do fotek Zuzy. Teraz kilka ujęć Miśka i jedno Zuzy (pod narzutą):
http://picasaweb.google.pl/ARND54/Misie ... MHClYmYeQ#
Denisek zalega okresowo pod łóżkiem. Już jest śmiały, szczególnie w nocy zbójecka Dwójka (Zuzia i Denisek) przestawiają kwiaty, meble i wyczyniają szalone galopy. Misiek jako niedoleczony zamykany jest w kuchni.

Witaj Aniu:))))) :1luvu:
Obrazek

aga9955

Post » Śro kwi 29, 2009 16:46

Cześć NSP :dance:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro kwi 29, 2009 17:54

Witaj Aniu NSP :1luvu: Jestes naszym Cudem, ktory wydarzyl sie ku pokrzepieniu serc kocich i naszych :wink:
Mam nadzieje, ze wkrotce poznam Cie osobiscie (np. jadac z Miśkiem do weta)!!!
Jeszcze raz dziekuje Ci z calych sil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziekuje tez za wielka pomoc przy mojej Anielce :1luvu:
Zaraz pedze ogladac Misia i Zuzke :D :D :D
Pisz duzo i wlkejaj fotki, plisss :oops:

Juz obejrzalam, Zuzka pod kolderka szczegolnie mi przypadla do gustu :lol: Misiek, ten Misiek, ktory skakal na kraty z rozpaczy... Teraz zwiniety w klebek na drapaczku i obserwujacy swiat... Wreszcie ma swoja Dużą :!:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro kwi 29, 2009 18:29

Witaj Aniu NSP :D
Pamiętam Miska z kociarni i bardzo się cieszę, że ma już swój własny domek. Zuzia i Denis to takie dwa rozrabiaki.

aoi neko

Od: Śro cze 18, 2008 16:44

Post » Śro kwi 29, 2009 18:42

Ktoś może wie czy wet był wczoraj w przytulisku?

aoi neko

Od: Śro cze 18, 2008 16:44

Post » Śro kwi 29, 2009 18:45

aoi neko pisze:Ktoś może wie czy wet był wczoraj w przytulisku?

Nic nie wiem. Magda nie odbiera telefonu.
Obrazek

aga9955

[poprzednia][następna]