Bigos i Gulasz - maleńki nowy domownik, Piotruś :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 02, 2009 22:49

Nie pokazuj mi takich zdjęć, bo odwieszę działalność gospodarczą :wink: chodzi o uśmiech Piotrusia, oczywiście :-)

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Wto mar 03, 2009 20:32

Dominiko, gratuluję ślicznego synka :D , podobny do mamy ;) 8)
Super że jesteście zdrowi 8), ucałuj od Ciotki kogo tylko dopadniesz ;) :lol:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Wto kwi 07, 2009 19:13

Przyszła wiosna, zrobiło się ciepło, trawnik nam się zazielenił, więc zaczęliśmy wychodzić z Bigosem na ogród. Ostatnio w sobotę mieliśmy gości i urządziliśmy grilla na tarasie, Bigos spędził wtedy z nami na dworze kilka godzin. Był przeszczęśliwy, biegał po trawie, tarzał się, polował na owady i czaił się na wróble - no pełnia szczęścia. Ale po powrocie do domu wystąpił mały problem - Gulasz przestał go poznawać 8O . Potraktował Bigosa jak obcego kota - najeżył się, syczał, obchodził Bigosa na sztywnych nogach 8O . Na szczęście na następny dzień mu przeszło, Bigos widocznie po pobycie na dworze obco pachniał, trawą i ziemią :P .
A Bigos tak zasmakował w pobycie na ogrodzie, że teraz codziennie urządza serenady pod drzwiami tarasowymi :roll: . Wyraźnie domaga się wyjścia, miaukoli i jęczy, drapie szybę... :roll: Biedny, przez jakieś 2 dni nie będę mogła z nim wyjść, bo spryskaliśmy trawnik środkiem chwastobójczym, nie chcę żeby się zatruł. Powiem szczerze, że nie sądziłam, że tak mu się to spodoba - w lecie wychodziliśmy z Bigosem nie raz i nigdy nie urządzał potem takich śpiewów, ale wtedy mieszkaliśmy w bloku i wyjście wiązało się z pakowaniem kota do kontenerka i jazdą autem gdzieś poza miasto. A teraz ukochana trawka jest na wyciągnięcie łapy - tylko po drugiej stronie szyby... :twisted:
Obrazek

Domino76

Od: Śro paź 05, 2005 8:41

Post » Wto kwi 07, 2009 19:31

Wkrótce będziesz miała dylemat czy nie zrobić z Bigosa kota wychodzącego...a jak Piotruś, rośnie chłopak zdrowo? Fotki byś wrzuciła :-)

izaA

Post » Wto kwi 07, 2009 20:09

Piotruś rośnie zdrowo, coraz bardziej kontaktowy i rozczulający się robi :D . Jest niezwykle spokojnym i pogodnym dzieckiem, które w zasadzie w ogóle nie krzyczy i nie płacze 8O . Jak policzyłam, w marcu rozpłakał się... trzy razy 8) . Raz jak się przestraszył mojej mamy, która zbyt raptownie do niego podeszła; drugi raz podczas szczepienia, a trzeci przy USG stawów biodrowych (lekarz go rozciągnął i kazał przytrzymać unieruchomionego). W nocy ładnie śpi, budzi się już tylko raz na karmienie. No aniołek, nie dziecko :aniolek: :D . Mam tylko nadzieję, że nie minie mu to z wiekiem :twisted: .

A skoro prosisz Izo o fotki, to proszę bardzo, chętnie się pochwalę :D :

Obrazek Obrazek

Obrazek
Obrazek

Domino76

Post » Wto kwi 07, 2009 20:26

Jaki silny chłopak...i pienie leży na brzuszku...nie wszystkie dzieci tak chcą...mam sentyment do Piotrusia, wiesz, prawda...gratuluję tak udanego syneczka...nie popsuje się, zobaczysz :-)

izaA

Post » Wto kwi 07, 2009 21:21

Może zróbcie wolierę chłopakom? To może i Gulasz trawki użyje?
Ja moim kotom już wysiałam na balkonie :D
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie kwi 12, 2009 9:47

Nadrabiam zaległości forumowe, wchodzę na Wasz wątek, a tu jakiś mały Przystojniak obiektyw czaruje :D

Wesołych Świąt! :D

Bigods nadal pod drzwiami jojczy, że wychodzi jużzaraznatentychmiast! ?

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie kwi 12, 2009 11:21

Domino76 pisze:
Obrazek

Piękne zdjęcie :love:

Życzę Wam Kochani zdrowych i szczęśliwych Świąt 8)
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Wto kwi 14, 2009 23:24

Dziękuję bardzo za miłe życzenia, mam nadzieję, że Wam te Święta również upłynęły w ciepłej i radosnej atmosferze :) .

EwKo, no niestety Bigos nadal jojczy :? , choć może już nie tak intensywnie jak w zeszłym tygodniu. Na szczęście trawnik w ogrodzie już został obficie podlany po nawożeniu (podlewamy codziennie), myślę, że najdalej pojutrze będzie już można z Bigosem wyjść :) . A potem to kot żyć nam nie da i będzie się domagał wyjścia rano, w południe i wieczorem, ze zdwojoną intensywnością :twisted: .

gattaro, na tym zdjęciu, gdzie się tak czule pochylam nad Piotrusiem, tak naprawdę pochylałam się w celu... zdjęcia z ubranka malucha Bigosowego włosia :twisted: :lol: .
Obrazek

Domino76

Post » Czw kwi 16, 2009 9:42

Rozczulające zdejmowanie sierści :love:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Czw kwi 23, 2009 12:05

Słuchajcie, koty wreszcie zaakceptowały Piotrusia jako członka "stada"! :D Zajęło im to zaledwie 3 miesiące :twisted: . Początkowo były bardzo nieufne i trzymały się na dystans, jednak stopniowo dystans ten malał. Ale prawdziwy przełom nastąpił przedwczoraj - Piotruś był śpiący i marudny, i strasznie rozpłakał się, kiedy go kładłam do łóżeczka. Chciałam zaznaczyć, że zazwyczaj jest niezwykle spokojne i pogodne dziecko, w domu rozpłakał się może ze 3 razy (jeśli już, to płacze zazwyczaj u lekarza). Bigos bardzo się zaniepokoił tym płaczem - wskoczył na stojący przy łóżeczku taboret, oparł przednie łapki o barierkę i nachylając się przez nią zaczął z troską obwąchiwać leżącego Piotrusia! :love:

A dziś ujrzałam taki obrazek:

Obrazek Obrazek

Normalnie pilnowały mi dziecka podczas snu..! :1luvu:
Obrazek

Domino76

Post » Czw kwi 23, 2009 12:22

Jakie słodkie foty :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek
Ania + Sonia (06.2002-07.2014)+ Imbir (07.2002-11.2013) - Tocik (.... -09.2023) Aszka i Niuniuś
Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... &start=675

Aniutella

Od: Czw sty 23, 2003 11:28

Post » Czw kwi 23, 2009 12:24

cudne :1luvu:
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Czw kwi 23, 2009 19:02

Cudnie :love: :love: :love:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

[poprzednia][następna]