Już po operacji - lepiej! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 31, 2004 20:55

Sabianko możemy sobie podać łapki! Moje dziecie w zeszłą sobote miało operowane oczko i też byłam równie przestraszona co Ty. Również zapomniałam zapytać o połowę rzeczy weta, ale tak to już jest z nami matkami i od tego też wymyślono telefony ;) Pozdrów kociczkę koniecznie odemnie i jak już się przebudzi wymiziaj porzadnie :D

kociamatka

Od: Śro mar 20, 2002 13:44

Post » Sob sty 31, 2004 20:58

Moja wymiotowała do południa następnego dnia, potem zaczęła jeść rozmoknięte chrupki (2 - 3 - 3 - 4), potem wieczorkiem do kontenerka jej nasypałam suchego, bardziej dla zabawy. Nad ranem usłyszałam CHRUPANIE. :lol:
...

Padme

Od: Pon lut 04, 2002 15:32

Post » Sob sty 31, 2004 21:12

Dałam jej kilka chrupeczek namoczonych, spróbowała jedną, podziamdziała i wypluła, chyba jednak nie chce jej się jeść. Teraz znowu martwię się kolejną sprawą, nie wiem czy nic jej się nie stanie jak będzie się myła w okolicach tego oka, a nie ma żadnego opatrunku ani kołnierza, a oczywiście nie wpadło mi do głowy żeby weta pytać o coś takiego (wiecie, ten stres, emocje :wink: ) a to przecież jest rana chyba w środku bo jej się od czasu do czasu jakaś kropelka krwi pojawia (ale wet uprzedzał, że będzie tak krwawiła).
Już jest całkiem obudzona tylko jeszcze krok trochę chwiejny, ale dziewczynie wydaje się, że wszystko może (już była na parapecie oglądać świat) w związku z czym muszę mieć oczy dookoła głowy i ciągle jej pilnować. To jest takie straszne...
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Sob sty 31, 2004 21:22

Nie martw się, zacznie jeść. Jeszcze apetyt nie dogania węchu, ale będzie OK.
...

Padme

Od: Pon lut 04, 2002 15:32

Post » Sob sty 31, 2004 21:24

Sabiano, radziłabym jednak się w kołnierz zaopatrzyć. Co prawda nie wiem gdzie kota ma ranę, ale uwierz mi to sa bardzo wstrętne zwierzęta i jak tylko zacznie jes swędzieć przy gojeniu od razu pójda w ruch pazury :evil:

kociamatka

Od: Śro mar 20, 2002 13:44

Post » Sob sty 31, 2004 21:33

Na razie nic nie próbowała drapać, nawet nie myła się jeszcze (bo chyba jej świadomość jeszcze nie wróciła w 100% :wink: ), ale jak coś zauważę to od razu dzwonię do weta i pytam o kołnierzyk, może jakoś uda się do poniedziałku wytrzymać bez niego bo w poniedziałek i tak idziemy na zastrzyk i pokazać jak gojenie przebiega. A ranę to ona pewnie gdzieś od spodu ma i od góry chyba też, sama nie wiem, bo ta tkanka przerośnięta to była w worku spojówkowym i pod powieką tak naokoło samej gałki ocznej i wszystko to ma teraz wycięte
Obrazek Obrazek

sabianka

Post » Sob sty 31, 2004 22:34

Jeszcze z 1 dzien i kicia bedzie czula sie znacznie lepiej :D sama zobaczysz. Poki co trzymam kciuki :D

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie lut 01, 2004 1:27

Chyba już zaczyna być dobrze, kotucha pobawiła się piłeczką, zapolowała na myszkę, napiła się ładnie wody z miseczki i ulokowała się w łóżku, teraz śpi. Rano jak już zakropię jej oczko to dostanie w końcu cosik do jedzenia. Oby już był to definitywny koniec leczenia tego oka, bidulka tyle się przez to wycierpiała :( Mam nadzieję, że już niebawem kota będzie jak nowa :wink:
Obrazek Obrazek

sabianka

Post » Pon lut 02, 2004 23:08

Byłyśmy dziś na zastrzyku i płukaniu oka specjalnym płynem, na razie chyba wszystko dobrze, w środę znowu wędrujemy się płukać i na zastrzyk, ale kota czuje się jakby zupełnie nic jej nie było :)
Obrazek Obrazek

sabianka

Post » Wto lut 03, 2004 6:24

sabianka pisze: Oby już był to definitywny koniec leczenia tego oka, bidulka tyle się przez to wycierpiała :( Mam nadzieję, że już niebawem kota będzie jak nowa :wink:
I tak ma być!!!!!! :!: Głaski dla kici.
"NiechodziOToByCzłowiekMiałKota,TylkoByKotMiałCzłowieka"
Obrazek

RyuChanek i Betix

Od: Śro lis 05, 2003 11:48

Post » Wto lut 03, 2004 9:56

sabianka pisze:kota czuje się jakby zupełnie nic jej nie było :)

:D Pozdrawiam!
Florcia
Obrazek

ako

Od: Czw kwi 17, 2003 15:02

Post » Śro lut 04, 2004 14:26

Wczoraj oczko było troszkę zapuchnięte i lekko zaropiałe, oczywiście cały czas kropiłam i przemywałam świetlikiem. Dziś byłyśmy na zastrzyku i na płukaniu, ale oko wyglądało dziś już lepiej; w piątek znowu idziemy na antybiotyk i płukanie (3 razy w tygodniu u weta :oops: to nam się jeszcze nie przytrafiło... :roll: )
Obrazek Obrazek

sabianka

Post » Pt lut 06, 2004 18:31

Dziś byłyśmy na ostatnim zastrzyku. Pan doktor powiedział, że jak oko będzie wyglądało tak jak dzisiaj to już nie musimy się w tej sprawie pokazywać. Mam nadzieję, że po odstawieniu kropelek (w poniedziałek) oko nadal będzie ładne.
Teraz dam bidulce odpocząć od pielgrzymek do weta przez jakieś 2 tygodnie a potem możemy już nareszcie zacząć myśleć o szczepieniu i sterylce (tylko że na jej leczenie poszło tyle kasy, no i teraz na tą operację oka głównie, że sterylkę muszę chyba jednak ze względów finansowych odłożyć na maj lub czerwiec, bo jeszcze pieniążki pójdą na zabezpieczenie okien, a na razie kota dostanie jeszcze raz hormona :oops: ). Najważniejsze, że już chyba powoli zaczynamy zdrowotnie wychodzić na prostą, mam nadzieję :roll:
Obrazek Obrazek

sabianka

Post » Pt lut 06, 2004 21:27

I tego Wam serdecznie zycze! :-)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

[poprzednia]