Kotków 7.Agatka [*]. Zapraszamy do nowej edycji.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto mar 24, 2009 11:17

i dzisiaj tez jestem....
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Wto mar 24, 2009 12:43

Wróciłysmy.
Gisha, wieeelkie dzięki i buziaki za tansport :1luvu:
Wyniki Myszki z Laboclinu będą za ok. tydzień, wetka dostanie mailem wcześniej, niż przyjdą pocztą.

Oba miały zrobione USG.
Myszka ma tylko powiększone naczynia krwionośne wątroby (podobno nie ma to związku z funkcjami wątroby, zresztą wątrobowe wyniki też są dobre), zagazowane jelitka (ale pracują ładnie) oraz powiększone węzły chłonne kreskowe (jakieś wewnętrzne, jak zrozumiałam) co może mieć związek z leukocytozą niestety :(
Radzio ma dużo piachu w pęcherzu i musi przejść na Urinary (lub Trovet), tylko nie wiem, dlaczego wetka od razu uznała, że to piach nie szczawianowy, tylko struwity i trzeba mocz zakwaszać, dopiero teraz o tym pomyślałam. Jeszcze zapytam. Poza tym ma pogrubiałą korę nerek (to zmiany z dawna, musiały długo następować, nie może to być wynik ostatniej narkozy, ale na wszelki wypadek ma krew pobraną na biochemię0. Ma też nieco powiększoną śledzionę, ale o prawidłowej budowie.
Piszę to tak jak mi wetka tłumaczyła, bo mam opis fachowy, ale nie mam czasu przepisywać.

Myszka ma poza tym bardzo zepsuty jeden ząbek, ale o tym pomyślimy potem, jak przyjdą wyniki.

No i kolejne 360 zł poszło (60 zostało jako dług :? , reszta wpłacona, ale za to gdzie indziej długi. ale nic to, najważniejsze, jakie będą wyniki.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Wto mar 24, 2009 13:16

Aniu jak tylko dowiesz się jakiej karmy potrzebuje dokładnie mój chrześniak to pisz ja czekam w pogotowiu i zaraz zamawiam :D
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto mar 24, 2009 13:38

aniu :ok:
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Wto mar 24, 2009 17:21

Mam wyniki Radzia (tzn. telefonicznie).
Ma nieco podwyższony mocznik (przy normie 11 z czymś ma 15,55), kreatynina ok, wg. wetki nie ma co robić paniki ani trzymać go na diecie nerkowej. Jak wróci nasz wet, to jeszcze się dopytam.
Co do piachu - faktycznie bez badania moczu nie ma 100% pewności, że to struwity, chociaż wetka mówi, że jak do tej pory nigdy widząc taki piach nie pomylili się dając karmę struwitową (po kontroli poprawa). Dla pewności warto by złapać mocz :? . Tak normalnie to nie złapię za nic, chłopak wstydliwy :wink: , gdzieś tam znika w zakrytej kuwecie i wyraźnie nie chce, żeby się nim interesować. Ale może po niedzieli zamknę go w kuchni na czas pracy (4 godziny) tylko z pustą, wyparzoną kuwetą, może się uda. Chcę po niedzieli, bo na kaprów już podobno i moczu nie badają, a żeby dostarczyć aż na Potokową, to łatwiej mi przez naszego doktora, zanieść na Bitwy.

Anka

Post » Wto mar 24, 2009 17:44

Aniu, skończył się "hitlerowy" bazarek dla Twoich podopiecznych, jak tylko dostanę pieniądze, zaraz Ci je przekażę.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto mar 24, 2009 19:20

Anka pisze:Mam wyniki Radzia (tzn. telefonicznie).
Ma nieco podwyższony mocznik (przy normie 11 z czymś ma 15,55), kreatynina ok, wg. wetki nie ma co robić paniki ani trzymać go na diecie nerkowej. Jak wróci nasz wet, to jeszcze się dopytam.
Co do piachu - faktycznie bez badania moczu nie ma 100% pewności, że to struwity, chociaż wetka mówi, że jak do tej pory nigdy widząc taki piach nie pomylili się dając karmę struwitową (po kontroli poprawa). Dla pewności warto by złapać mocz :? . Tak normalnie to nie złapię za nic, chłopak wstydliwy :wink: , gdzieś tam znika w zakrytej kuwecie i wyraźnie nie chce, żeby się nim interesować. Ale może po niedzieli zamknę go w kuchni na czas pracy (4 godziny) tylko z pustą, wyparzoną kuwetą, może się uda. Chcę po niedzieli, bo na kaprów już podobno i moczu nie badają, a żeby dostarczyć aż na Potokową, to łatwiej mi przez naszego doktora, zanieść na Bitwy.

Aniu to co zamawiać jedzonko? jak tak to jakie?
Obrazek

biamila

Post » Wto mar 24, 2009 20:23

biamila pisze:

Poczekaj jeszcze chwilę.
Wetka na 99% jest przekonana, że to struwity. Ale pozostaje jakaś możliwość, że to szczawiany. W tym drugim wypadku potrzebna inna karma. Przy struwitach zakwasza się mocz, przy szczawianach odwrotnie.

Anka

Post » Wto mar 24, 2009 20:25

Anus ,wstawilam foty Benia :D Mozesz cieszyc oko ;)

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Wto mar 24, 2009 20:35

Izabela pisze:Anus ,wstawilam foty Benia :D Mozesz cieszyc oko ;)

Już ucieszyłam :wink: . I dopisałam się :)

Anka

Post » Wto mar 24, 2009 21:29

Anka pisze:
biamila pisze:

Ok czekam na sygnał

Poczekaj jeszcze chwilę.
Wetka na 99% jest przekonana, że to struwity. Ale pozostaje jakaś możliwość, że to szczawiany. W tym drugim wypadku potrzebna inna karma. Przy struwitach zakwasza się mocz, przy szczawianach odwrotnie.
:D
Obrazek

biamila

Post » Śro mar 25, 2009 12:06

W pobliżu nie ma soku z aloesu. Będę musiała szukać gdzieś dalej.

Anka

Post » Śro mar 25, 2009 12:26

To moja biedulka Myszka dzisiaj :( :
Obrazek

Anka

Post » Śro mar 25, 2009 13:28

O! Mysza :) Kochanie, nie choruj :( Proszę.

Myszkę to ja osobiście chciałam porwać jak byłam na jesień u Ani :) Ona taka kosiana!
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro mar 25, 2009 17:24

Tak, pamiętam, zakochałaś się wyraźnie w mojej Myszeczce :)
Myszeczka kochana jest, tylko wrażliwa bardzo. Wczoraj tak się zestresowała w gabinecie, że wogóle krew przestała płynąć. Do Laboclinu trzeba jej wysłać określoną, dość sporą ilość, a tu... nic. Biedulka była kłuta najpierw w jedną przednią łapkę, potem w drugą, potem jeszcze w tylną, z każdej udawało się utoczyć troszkę krwi i koniec. Na szczęście udało się uzbierać tyle ile potrzeba.

Z wieści radośniejszych - jak na razie, odpukać, koniec rzadkich qpali, w kuwetach wszystko ok, Gabi też robi śliczne i zwarte. Chociaż jeden problem za nami (obym nie zapeszyła, będę chyba spluwać przez któreś tam ramię :roll: )

Anka

[poprzednia][następna]