Koty u Bożeny Wahl. Kto mi pomoże im pomóc?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 12, 2009 14:41

Anna_33 pisze:Georg-inia, myslalam raczej zeby zrobic co sie da jak najszybciej, zabrac jak najwiecej ...a chwile pozniej ruszyc z pomoca dla tych ktore zostana..
Bo przeciez zostana i przybeda nowe. Zarzad tez probuje zmienic tam pewne rzeczy, juz maja wieksza mozliwosc dzialania i decydowania. A w planach maja osiagnac decyzyjnosc calkowita.

wydaje mi się, że nawet zabranie jak największej liczby kotów w tej chwili to też wyjście połowiczne :( za chwilę będą kocięta... Ile kotek nie przeżyje porodu, ile kociąt tam umrze w męczarniach? Ile zagryzą wygłodniałe psy?
Tak naprawdę powinno się je przede wszystkim wysterylizować, ale jak, skoro większość z nich pewnie nie przeżyłaby zabiegu ze względu na stan zdrowia? koło się zamyka...
O ile fundacja będzie miała decyzyjność, wtedy oczywiście da się coś zrobić. Jeśli rządzić będzie p. Wahl - nie widzę szansy na realną pomoc tym zwierzetom :(

odpowiedź w sprawie subkonta od Vivy będzie dzisiaj, jeśli uważacie, że możemy się wstrzymać jeszcze kilka godzin... Modjeska, z kim się kontaktowałaś?
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw mar 12, 2009 14:42

Bardziej Nieszka i Piotr z akcentem na Nieszka.

A o tym, że problem istnieje od dawna wiem doskonale, sama widziałam reportaż w telewizji na temat schroniska i powiem, że łezka mi się w oku zakręciła.
Marylko, no właśnie co później z tym ogromem zwierzaków ?

Niestety cały czas mam w myślach, gdy po informacji prasowej o fatalnych warunkach w jednym ze schronisk, zanim doszło do interwencji, połowa zwierzaków po prostu stamtąd zniknęła, zostały tylko te, które "dobrze się prezentują". I powtórzę się jeszcze raz: SZUM MEDIALNY = DECYZJA ADMINISTRACYJNA + ZASTRZYK ŚMIERCI dla wielu zwierząt.

Na razie bym się wstrzymała z informowaniem mediów, niech to będzie ostateczność. Mediujmy, negocjujmy z Panią Wahl.
Obrazek

nieszka_piotr

Od: Śro mar 11, 2009 16:29

Post » Czw mar 12, 2009 14:45

To co mówicie o mediach to prawda ale Ekspres Reporterów jest jakby z innej bajki. Michał Olszański jest rzetelny i uczciwy. Nie zrobi niczego co by mogło sprawie zaszkodzić. Tak było z Orzechowcami i wierzę, że tu też tak może być.
W zeszłym roku w przeddzień obrad Rady Miasta Przemyśla, na której miała zapaść decyzja o przejęciu schroniska przez miasto żeby zwiększyć nacisk na tych, którzy się wahają został zorganizowany mój króciutki występ w programie "Pytanie na śniadanie". Miałam wtedy przyjemność poznać pana Olszańskiego osobiście i dlatego uważam, że jeśli uda się go namówić na podjęcie działań, to będzie miał przede wszystkim na względzie dobro sprawy a nie promowanie siebie czy stacji bo tego nie musi robić. Przed występem uzgodniliśmy bardzo dokładnie o co mnie zapyta i uwzględnił w tej materii wszystkie moje sugestie. Nie poruszył żadnej sprawy, o której wcześniej nie rozmawialiśmy.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Ja jej w sobotę zaniosę wydruki moich fotek, bo coś jakoby wspominała, że chciałaby z nich malować obrazki. I słowo harcerza - będę dobra, dobra jak ryba, mój ssskarbie :wink:

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Biafra pisze:Mogę uruchomić subkonto-Fundacja Zwierzę nie jest rzeczą
Mogę wystosować oficjalne pismo z ofertą pomocy i współpracy do Ostatniej Szansy. Może uspokoją sie jak będą wiedzieć, że zwierzęta są pod jakimś nadzorem, a nie znikają bo przyjeżdżają prywatne osoby.
Mogę zrobić cokolwiek ...co tylko pomoże.

Prywatnie- nie skomentuję tego

Usiłuję wydostać od nich dwa kaukazy. Mają po 10 lat od 8 lat mieszkają w przytulisku.
Mogę zabrać 5 kotów

Biafra :aniolek:

mikrejsza

Od: Nie sty 20, 2008 13:14

kotika pisze:
nieszka_piotr pisze:Widzę, że w sprawie mediów zdania są podzielone. Niestety nie jesteśmy w stanie powiedzieć jak w sprawa w mediach się potoczy, a patrząc na dzisiejszą tendencje pogoni za sensacją jestem jednak za mniej optymistycznym biegiem zdarzeń.

Pani B. W. ma swoją wizję "schroniska", podejrzewam, że nigdy nie zgodzi się na boksy dla zwierząt, bo to w jej rozumieniu ograniczy ich wolność. W takiej sytuacji trzeba po prostu wyciągnąć stamtąd jak najwięcej zwierząt potrzebujących pomocy. Na razie przy użyciu pokojowych środków, żeby nie palić za sobą mostów.

No i z mediami czy bez działajmy wspólnie :D

Właśnie, wspólnie i bez podejmowania ważnych decyzji bez porozumienia i na własną rękę.

Przepraszam.

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw mar 12, 2009 14:47

Mysle, ze mozemy. Ja na wieczor zrobie ten nowy watek. Chociaz juz sama nie wiem co i jak. Liczylam na dzisiejsze zdjecia i info. Ale nie ma, wiec bedzie taki na pol gwizdka.Tak jak mi radzono, 1 post zdjecia i opisy, 2 pomoc finansowa i rzeczowa, 3 i 4 pusty na cos co wyskoczy.Jak ktos ma jakies rady i wskazowki, to blagam na pw.

Nie ma co bic piany.
Przed chwila rozmawialam z Agnieszka z Zarzadu. Ona rozmawiala z Ewa ( wiceprezes). Obie bardzo chca zmian, robia co w ich mocy.W schronisku moga sie pojawiac w weekendy.We wtorek nie moga. Praca.
Zlozyly propozycje zwrotu za benzyne CoolCaty jesli sie zdecyduje na ponowna wyprawe.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Czw mar 12, 2009 14:47

Georg-inia pisze:odpowiedź w sprawie subkonta od Vivy będzie dzisiaj, jeśli uważacie, że możemy się wstrzymać jeszcze kilka godzin... Modjeska, z kim się kontaktowałaś?
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw mar 12, 2009 14:49

Kaprys2004 po prostu zadziałałeś pod wpływem emocji i nie jest to twoją winą.

A ręczę Ci, wszyscy jak jeden mąż podchodzimy do tej sprawy emocjonalnie. Dlatego musimy działać wspólnie, bo jak jedno z nas palnie głupstwo to drugie wyleje mu kubeł zimnej wody, żeby się opamiętał :D
Obrazek

nieszka_piotr

Post » Czw mar 12, 2009 14:50

Rozmawiałam przed chwilą z Panią Ewą Wiśniewską z Zarządu Ostatniej Szansy.
Zaproponowałam , ze jako Fundacja wystąpię z propozycją pomocy i współpracy i , że koty na pewno nie pójdą...na skórki :roll:
Że jesteśmy w stanie kontrolować co sie z nimi dalej dzieje.

Deklaracje ze strony Ostatnia Szansa :
1. Umożliwią wykonanie testów wszystkim kotom przez kogo chcemy.
Trzeba tylko wcześniej się umówić, żeby ktoś od nich był na miejscu, nakazał obsłudze wejście na teren, pozamykanie psów tak aby dało się bezpiecznie dotrzeć do kotów

2. Chcą oddać WSZYSTKIE koty na raz lub stopniowo, gdyż uważają , że to miejsce nie nadaje się ani na pół kota

3. Jest też prośba aby nie obrażać się bez sensu za to, że tam jest ciężko i Pani Wahl robi awantury.
Im też jest bardzo ciężko się z nią dogadać. Ale mają większość głosów i CHCĄ oddać te koty nawet gdyby miała być potworna awantura.
Jeżeli MY będziemy się obrażać w połowie akcji to im sprawy nie ułatwimy.
Na teren wejdziemy choćby mieli siłą trzymać Panią Wahl ...

Trzeba konkretnych działań.
Dziękuję Dogo i Miau za pomoc w walce ze skutkami powodzi i osuwiska.
Jesteście niesamowici .

Biafra

Od: Czw maja 18, 2006 8:59

Post » Czw mar 12, 2009 14:50

Zofia&Sasza pisze:Ja jej w sobotę zaniosę wydruki moich fotek, bo coś jakoby wspominała, że chciałaby z nich malować obrazki. I słowo harcerza - będę dobra, dobra jak ryba, mój ssskarbie :wink:

:ok: Nie ma to jak mała sugestia...
Obrazek

nieszka_piotr

Post » Czw mar 12, 2009 14:52

2 kubly poprosze...

I wybierzcie tytul:

Drugie zycie kotów z Ostatniej Szansy.
Tragedia Kotów w Schronisku Bożeny Wahl, POMOCY!
Ostatnia Szansa kotow z Ostatniej Szansy, Pomocy!
Koty u B.Wahl. Dajmy im ostatnia szanse!
Dramatyczna sytuacja kotow w Ostatniej Szansie.POMOCY!
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Czw mar 12, 2009 14:53

Biafra pisze:Rozmawiałam przed chwilą z Panią Ewą Wiśniewską z Zarządu Ostatniej Szansy.
Zaproponowałam , ze jako Fundacja wystąpię z propozycją pomocy i współpracy i , że koty na pewno nie pójdą...na skórki :roll:
Że jesteśmy w stanie kontrolować co sie z nimi dalej dzieje.

Deklaracje ze strony Ostatnia Szansa :
1. Umożliwią wykonanie testów wszystkim kotom przez kogo chcemy.

2. Chcą oddać WSZYSTKIE koty na raz lub stopniowo, gdyż uważają , że to miejsce nie nadaje się ani na pół kota

3. Jest też prośba aby nie obrażać się bez sensu za to, że tam jest ciężko i Pani Wahl robi awantury.

Trzeba konkretnych działań.

Biafra jesteś WIELKA :king:

W związku z powyższym może ktoś ma kontakt z pracownikami CK Azylu w Tarnowskich Górach, może oni lub ich wolontariusze przyjęliby część kociarni na tymczas.
Ostatnio edytowano Czw mar 12, 2009 14:56 przez nieszka_piotr, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

nieszka_piotr

drugi
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

nieszka_piotr pisze:Kaprys2004 po prostu zadziałałeś pod wpływem emocji i nie jest to twoją winą.

A ręczę Ci, wszyscy jak jeden mąż podchodzimy do tej sprawy emocjonalnie. Dlatego musimy działać wspólnie, bo jak jedno z nas palnie głupstwo to drugie wyleje mu kubeł zimnej wody, żeby się opamiętał :D

No pewnie że tak było. Przepraszam, ale tak jak i Wam - gotuje mi się wszystko już nie tylko pod sercem, ale i we łbie.

O kubły poproszę. Wiadomo, że nam chodzi o jedną i tę samą sprawę, ale też wiadomo, że trzeba działać i rozsądnie i wspólnie.

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

[poprzednia][następna]