CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ(92)krok od śmierci-tragedia 15 kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 28, 2009 20:56

A, i wielkie gratulacje, swietny z Ciebie elektryk Basiu :dance:
Obrazek Obrazek

Edyszka

Od: Pt lut 13, 2009 15:32

Post » Sob lut 28, 2009 21:06

Mój Maciuś teraz również śpi i jest taki słodki jak śpi :D . Chyba zaczekam z tym pakowaniem :wink: Czy juz pisałam, że któryś gad polał mi dokumenty "wspólnoty" nad którymi własnie pracuję :evil:

A teraz o kolejnej wpadce :oops: Tak to jest jak człowiek sam nie zaglądnie :? Luna - która ostatnio trafiła na kociarnię za sprawą p.P. i wg jej słów była w ciąży okazała się grubym kocurkiem :twisted: Tak więc mamy Lunka.
Kocurek, który trafił do Adrii od kobiety z eksmisją jest uroczy. To najszczęśliwszy kot na świecie. Wg relacji Ady od razu skumplował się z psami i kotami i sprawia wrażenie jak by u Ady był całe swoje życie :wink: Jest biało czarny. Adria nazwała go Bambus, bo ciapa z niego straszna :wink:

Teraz koniec dobrych wieści :( Markus, staruszek od p. Marii na kociarni czuje się bardzo źle. Jest na maxa wystraszony, koty go atakują i boję się, że stres w tym wieku nic dobrego mu nie wróży. Cos trzeba szybko zrobić, znaleść mu jakiś spokojny tymczas, sama nie wiem jak :cry:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Sob lut 28, 2009 21:34

To moze Lutek zamiast Lunek? Niestety co do Markusa, juz nie mam pomyslu, moja kolezanka z pracy by go wziela, ale jej maż nie jest taki chętny oni oboje kochaja zwierzęta, a zwierzeta ich, problem w tym, ze on cale zycie mieszkal z kotami i wie z jakimi to sie moze wiazac "radosciami" dlatego teraz maja przygarnietego psa znajde i Ludek tez moze byc problemem, nikt nie wie jakby zareagowal na kota, na spacerach wywoluja w nim 200% agresji :crying: jednym slowem ponioslam porazke w negocjacjach.....
Obrazek Obrazek

Edyszka

Post » Sob lut 28, 2009 22:10

Może być Lutek :D Edyszka nie martw się niepowodzeniem. Ja juz nikogo nie namawiam na kota jak sam nie chce. Potem za zwyczaj problem i tak wraca do mnie. Żeby wziąść zwierzaka musi być akceptacja całej rodziny.
ObrazekObrazek

Cichy Kąt

Od: Czw lut 21, 2008 21:25

Post » Sob lut 28, 2009 22:23

Markus :roll: :(

Giorgio vel Stefan po kolejnym pełnym wrażeń dniu w nowym domu
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
...życzy wszystkim dobrejnocy

Obrazek
Pozostałe zdjęcia na blogu 8)
Kiwaczek i Spółka zapraszają http://www.kiciokociolek.blogspot.com/
Obrazek Obrazek

bea69

Od: Nie wrz 28, 2008 19:30

Post » Sob lut 28, 2009 22:31

Zdjęcia śliczne :D A ja nie mam zdjęć z domku Gaji :cry:

Barbara Horz

Post » Sob lut 28, 2009 23:05

Barbara Horz pisze: Koty mi w nocy o mało co nie zfajfczyły mieszkania.
- eee, nie, to u mnie tylko Tosia pokrętła palników włącza, kiedy wskakuje na piec i pomaga sobie tylną nogą, opierając się właśnie o wspomniane gałki :?

Macie na stanie coś czarnego, żółtookiego? Czrnego obfitość, to wiem, ale te ślepia żółte. Ktoś szuka takiego kota, wspomniałam o CK.

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob lut 28, 2009 23:17

EwKo, a czy oczy mogą być wręcz złote? :twisted: bo jeśli tak to mamy :twisted: ale jeśli ten ktoś szuka małego, miziastego, lubiącego inne koty, lubiącego ludzi, grzecznego, niezadziornego, ogólnie fajnego przytulaśnego kociaka- to nie mamy :twisted:

Miałam na myśli Loę :twisted:

U mnie ostatnio same.... nie wiem czy słowo problemy jest odpowiednie...
1.muszę zacząć pisać pracę maturalną, a za cholerę mi się nie chce :evil:
2.myślałam, że mnie to ominie, ale widać, że grypa jelitowa nie wybiera :evil:
3.nie zdałam egzaminu na prawko :evil:
4.Psina mi się pochorowała :roll: ale już jest lepiej :wink:
5.ogólnie brak mi na wszystko czasu i ochoty :roll:

I ogólnie jestem zła i obolała :?

Musiałam się wyżalić :roll: :roll:

Macho

Od: Sob gru 02, 2006 17:07

Post » Nie mar 01, 2009 0:39

Macho czasu brak starym babom takim jak ja :wink: Ty młoda to na pewno czas masz tylko o tym nie wiesz :twisted: Bo życie jest jak papier toaletowy, im bliżej końca tym szybciej się rozwija :wink:

Żeby Cie pocieszyć to u mnie oprócz kataklizmu jaki robia koty to :
1. Czeka mnie zabieg wstawienia tytanu w szczękę, żeby zdrowy ząb miał się czego czymać, bo mi infekcja kość zeżarła; koszt, jak na razie 4,5 tys, których nie mam.
2. Zaczęłam kurs prawka i nie wiem jak z gębą po zabiegu o wyglądzie Gołoty będę chodzić, nie mówiąc już, że L4 na to też nie dostanę. Za kurs jeszcze nie zapłaciłam, a nie wiedziałam, że mi inny wydatek wyskoczy.
3. Do jutra muszę skończyć rozliczanie wspólnoty mieszkaniowej, bo nie zdążę zrobić zebrania, żeby mi sprawozdanie podpisali przez końcem marca. Z robotą jestem dalej w polu.
4. Musze kontynuowac pilną sprawę ośrodka sterylizacji w Bytomiu. Do rozmów z władzami jest mi w miarę nie spuchnięta twarz potrzebna, więc nie wiem jak ustalić termin zabiegu.

To sie też wygadałam, a właściwie wypisałam :wink:

EwKo mam żółtooką czarną dziką kocię Almerę. Jest śliczna, ale trza ja oswoić. Oddam bez rozmowy adopcyjnej :twisted: No i nie jestem pewna czy Fabia nie ma żółtych oczu, ale ona starszawa , ale miziata i bardzo proludzka :D

Wymyśliłam, że jak sie teraz powieszę to

Barbara Horz

Post » Nie mar 01, 2009 1:52

Barbara Horz pisze: Bo życie jest jak papier toaletowy, im bliżej końca tym szybciej się rozwija :wink:

:strach:

Nie żebym nie wiedziała, która godzina czy coś, ale ciężko spać na torze wyścigowym :twisted: Aktualnie zakończyły się gonitwy arabów, a rozpoczęły walki gladiatorów :wink: Chyba otworzę zakłady buchmacherskie :D

I nie wieszać się, będzie dobrze 8)

Acha a Kiwak ma cytrynowe oczka, taki odcień żółtego :) 8)
Obrazek Obrazek

bea69

Post » Nie mar 01, 2009 9:14

Rano z nadzieja patrzyłam w oczy czarnym gadom. Ni jak mi żólte z tego nie wychodzą, ale ja nie wiem w jaki kolorze one maja oczy, chyba sraczkowym . A pozatym i Libia ma jedno kaprawe i łyse pod oczkiem :? Moja Sisi to miała żółte oczy i śliczne granatowe źrenice :( Chciałam napisać że jak się teraz powieszę to zaoszczędzę kasy i bólu, ale chyba coś mi przerwało - może zasnęłam :wink:

Barbara Horz

Post » Nie mar 01, 2009 11:16

CK ja też już dawno nikogo nie namawiam, to była jej inicjatywa, tylko męża nie uwzglwdnila, zobaczymy, ale teraz juz wiem czemu jak ja wchodze na forum, to tam taka cisza :P o tak nieludzkich porach, to ja już spie :wink: starosc nie radosc :P Basiu haslo z papierem swietne, nie znalam :) Pozdrawiam wszystkie nocne marki:) i trzymam kciuki za rozwiązanie wszelkich nierozwiązywalnych problemów :ok:
Obrazek Obrazek

Edyszka

Post » Nie mar 01, 2009 12:29

Chyba dołączę dzisiaj do grona marud :x Znowu jestem chora, i to akurat jak nie mam na to czasu :twisted: Niech już będzie lato :roll:
Może przynajmniej mnie jakieś natchnienie najdzie w czasie tej niemocy pod kołdrą :roll:
A koty zdaje się wiosnę poczuły, jakieś takie podwójnie przymilne się zrobiły :wink:
Obrazek Obrazek

bea69

Post » Nie mar 01, 2009 12:37

Dziękuję za powitanie, bardzo mi miło :oops:
Trzymam kciuki za rozwiązanie wszelkich problemów zarówno kocich jak i tych ludzkich :ok:

A tak przy okazji spytam: gdyby ktoś chciał zostać DT dla CKotów to gdzie może się zwrócić?
Obrazek

naya

Od: Pon lis 07, 2005 10:36

Post » Nie mar 01, 2009 13:29

Jak to gdzie ? :wink: Do nas :D Na pw, na maila lub telefonicznie. Wszystkie dane na stronie azylowej :D
Dzięki za kciuki :D

Barbara Horz

[poprzednia][następna]