terenia1 pisze:terenia1 pisze:Dziewczyny nie chcę się martwić na zapasale jutro wieczorem do kociarni przybędzie Lalunia
kotka 6 letnia domowa, sterylizowana , ma założony wątek na kociarni. Mimo ogłoszeń gdzie się da domku nie znalazła. Kotka podobnież indywidualistaka nie lubi za bardzo mizianek, ale najbardziej mnie martwi, że te domowe koty oddane nie radzą sobie
dla Laluni bardzo, bardzo potrzebny jest tymczas :!:
może ktoś mógłby ją zabrać
kurcze nie wiem czy ona da radę nie mamy dobrych niestety doświadczeń z domowymi wypieszczoymi jedynakami
bardzo prosimy o tymczas dla Laluni
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=86388&start=90
Tak dla przypomnienia, bo mnie chwilę w domu nie było i co tu się działo![]()
Tak na poważnie dom dla Laluni potrzebny i tak myślę o Tajniaku czyli byłej Ajszy, która to okazała się kocurkiem kocurek bardzo spokojny i miziasty, ale widać, że bardzo pragnie kontaktu z człowiekiemjemu bardzo bardzo przydałby się tymczas chyba niezbyt dobrze czuje się w kociarni
a to taki spokojny kociaczek.
domek tymczasowy dla Ajszy vel Tajniak też potrzebny
Najbardziej Dt potrzebuje Sali .Ona przy takiej ilości kotów w kociarni kompletnie zeświruje.
Tajniak taki smutny bo ma chyba zapaleni uszu.Wczoraj jak wzielam go na ręce i zajrzałam do uszu to aż chlupało taki ma wysięk.Wyczyściłam i zakropilam atecortinem (bo nic innego nie mamy na kociarni).
Dadatkowa ma robale w boksie zwymiotowal glistę

Wczoraj zakupiłam milbemaxa i prosiłam basię coby wszystkie futra odrobaczyła(oprócz Silvera bo on dostal advocata)
Zresztą zamówiłam w lecznicy stronholda psiego .Felinae ma przliczyć co nam się bardziej opłaca stronhold czy advocat.
Podzielimy go na dawki i kazdy kot kótry do na sprzyjdzie dostanie na kark.
Aha proszę wszystki dziewczyny które przychodzą na dyzur rano i wieczorem :
-smarujemy uszka Plutonowi (undofen)zewnętrzna strona uszu.Prawdopodobnie ubytki sierści są po przebytym grzybku.
-Salemowi uszka trzeba czyścić crotamitionem
-Silverowi tylko czyscimy niczym nie zakrapiamy
-Tajniakowi czyścimy uszy i zakrapiamu atecortinem.Bardzo ważne!!!Tajniak jedno uszko ma bardzo napuchnięte więc to zapalenie nie od dziś

Skontaktuję się z naszą wetką może jakąś lepszą maść mi wypisze .Widac że chłopaka uszy bolą