Smoczek zaginęła 10.1.07(4): Koty i klopoty.. zaczynamy cz 5

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lut 06, 2009 1:26

Zowisia pisze:
Tweety pisze: Zosiu, mamunia i jeden maluch już na Wielopolu, na resztę zastawiona zasadzka, Lutra nie próżnuje :)

Jak sie ciesze .. :) nie spodziewalam sie tak energicznej akcji ...
ja tylko osoba postronna jestem zreszta :)
w nagrode FotoOczka i FotoKrowki:

Obrazek Obrazek

ja wymiękam jak widzę te podfruwajkowe ogony :1luvu:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt lut 06, 2009 10:17

Znow uczta dla oka na dzien dobry! :D

:ok::ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt lut 06, 2009 13:07

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Pt lut 06, 2009 16:56

Dzis sukces co do Soni (no, troche krwawo okupiony ... 2 dziury w twarzy i kilka w dloni) - udalo sie przylapac Diable w lazience (chytruska, prawie tam nie wchodzi kiedy ja moglabym to widziec), zamknac drzwi, i po dlugiej walce i podchodach, przy pomocy dwoch narzedzi (zapomnialam z tej nerwacji, co bylo drugie - pierwszy byl plastikowy patyk od myszy, drugie chyba gumowy przetykacz?), ubralam jej obrozke jarzeniowa z dzwonkiem. Troche go wygluszylam za pomoca wcisnietej do srodka waty. Siedziala w pralce, i tylko dlatego sie udalo, bo poza pralka latala jak nietoperz po calej lazience, wsciekla straszliwie. Zebyscie widzialy te rozzarzone na czerwono oczy ... te paszcze z zebiskami ... widok niezapomniany, nie wiem, czy dzis zasne ...

Kielbasa najlepsza nie pomogla. Chcialam jej zalozyc szelki, ale to juz bez uzycia rak i bliskiego kontaktu okazalo sie niemozliwe, za to drązkami udalo mi sie nasunac jej zapieta obrozke na szyje. Posiedziala w lazience, zaczela jeczec pod drzwiami, wiec teraz juz chodzi po wolnosci ;) i widac, ze strasznie by sie chciala pozbyc tego dziadostwa ... :evil: a tu guzik ... chyba dobrze dobralam obwod (na oko oczywiscie) :mrgreen:
Bylam w rekawicach malarskich i w szlafroku - ale i tak przebila rekawiczke pazurami. Na szczescie mialam okulary, bo gdyby nie ... pod okiem i na nosie mam dziury od pazurow - wyskoczyla z tej pralki prosto na moja twarz.
Uznalam, ze dzis bedzie dobry dzien - bo wczoraj wieczorem zjadla cala porcje z reki, ryjkiem - jak machala lapa pazurzasta, to zabieralam mieso; dawalam tylko wtedy, kiedy brala delikatnie zebami. Oczywiscie reszta kocich zarlokow pchala sie do tej porcji takze, wiec latwo nie bylo.
Udalo sie dopiero, kiedy zamknelam wiekszosc w drugim pokoju.
Do tego rano Sonia przyszla ze wszystkimi futrami na poranne glaski, sama podeszla do mnie, i nawet dala sie 2 razy poglaskac - chyba przez zapomnienie, bo potem jednak szybko sie usuwala.

Plamcia dalej rujkuje na calego, pelza, ogon podnosi, jeczy ... (to juz trzeci tydzien ! 8O !) a Sonia chyba sie zbiera ... duzo chodzi z podniesionym ogonem i tez czasem cwierka. Oczko na razie jednak nie ma rujki, choc duzo przychodzi na glaskanie.
Uff. Dluga relacja w nagrode za zachwyty ... :)
dzieki za mile slowa, dzis moze sie uda natrzaskac fot Soni w jarzmie ..
;)
zo

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Pt lut 06, 2009 19:57

Tweety pisze:
ja wymiękam jak widzę te podfruwajkowe ogony :1luvu:

Ja też ;)
Niesamowite ogony i niesamowite koty :love:

A Sońka to rzeczywiście diablę wcielone :twisted: Gratuluję tym bardziej całej akcji ;)
Ps. Mam nadzieję, że rany odniesone na polu walki szybko się zagoją.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pt lut 06, 2009 23:04

:ok:
ObrazekObrazek

olaxiss

Od: Pt lip 06, 2007 17:15

Post » Sob lut 07, 2009 2:03

Soniofotka i Oczkofotka, na poczatek weekendu:
Obrazek Obrazek

Sonia probowala sobie zdjac obrozke, zaczepila zebami i zaczela sie bardzo denerwowac; a ja postanowilam poczekac bez paniki ... i chyba dobrze zrobilam, bo za chwile sama sie wyplatala i moze juz nie bedzie probowac .. ? Chcialabym, zeby utrzymala te obrozke, bo to bedzie jakis srodek zlapania jej ewentualnie (ma jakies zaczerwienienie nad okiem, a ja nie mam sposobu sprawdzic co to :( ). Poza tym, moze zacznie sie czuc bardziej domowo, mniej dziko ..

Oczywiscie jest na mnie STRASZNIE obrazona :(, i juz wieczorem nie chciala jesc z reki, ale w koncu zjadla mieso kladzione na 10 cm od ryjka, i troche ryby wedzonej, a potem bawila sie groszkiem ptysiowym.
Wszystko z daleka ... dzieki obrozce jednak wiem, gdzie kot jest, bo biala i odblaskowa, a do tego bardzo delikatnie podzwania dzwoneczek.

Pozostale koty w miare ok, objadaja sie niemozliwie, moze wraca ostra zima ?
Po ostatnich ogloszeniach u mnie w dzielnicy pozostal tylko czerwony slad .. dzis wyszlam tylko po gazete. Moze jutro ..
zo

Zowisia

Post » Sob lut 07, 2009 10:26

ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Post » Nie lut 08, 2009 1:08

Zosiu mocne uściski dla Ciebie i Kociastych
Znowu sliczne foty :love:
masz niezwykły dar focenia Kociastych :D
Posyłamy jak zwykle moc dobrych i cieplych mysli dla Was :ok: :ok: :ok:

Za oczko Soni :ok:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Nie lut 08, 2009 10:52

ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Post » Nie lut 08, 2009 14:21

Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Nie lut 08, 2009 15:47

:ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Gryzia z Kizią i Lilu Obrazek

Elwirka

Od: Sob lip 01, 2006 22:30

Post » Nie lut 08, 2009 16:16

:ok: :ok: :ok:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Nie lut 08, 2009 18:12

Dorota

Post » Nie lut 08, 2009 18:23

Dzieki za odwiedziny :)) bardzo nam milo
ja dzis mam dzien wampira, dopiero zaczynam - a juz ciemno
moze jakies foty powiesze .. pozniej.

Sonia chodzi w obrozce i podzwania sobie, czesto sie drapie po tej uprzezy, ale na razie nie udalo jej sie tego zdjac. I dobrze. Wczoraj zjadla mi z palca bialy serek, z wielkimi ochami i wycofywaniem, ale jednak,
i ani razu nie pacnela mnie pazurzastym lapiszczem ! :) Oczywiscie dalej ucieka jak blyskawica na moj widok. Niestety plama nad okiem jest nadal ostro czerwona, i juz naprawde sie martwie ..

Ostatnio Sonia rzuca sie na rujkujaca Plamke, drapie ja i kopie i w ogole tlamsi, a jest 2 razy mniejsza .. pewnie uwaza, ze te jeki i tarzanie to zaproszenie do zabawy :roll: Biedna Plamka, dobrze ze ma sporo futra bo sztylety Soni sa naprawde grozne.

Pozdrawiam
zo, marny oswajacz

Zowisia

[poprzednia][następna]