NASZA BANDA-nowe fotki str 35 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 24, 2003 13:17 NASZA BANDA-nowe fotki str 35 :)

Kotek który wzięłam ze schroniska jest leczony m.in. Synuloxem. Ma kaszelek. Nie ma wycieku z oczu. Była u weta 2x dostała komplet zastrzyków. Teraz kaszelek bardziej zamienił sie na kichanie ale to tak po kilka (kilkanaście) razy pod rząd. Czy kotku można coś podać do noska? żeby tak nie kichał i nie zatykał się. W domu mam Atecortin (to jest roczna kotka). Czy kotkom można podawać jakieś syropy p/kaszlowe, np Bronchicum :lol: Nie mam pojęcia więc pytam. Oprócz tego kicia ma zapalenie zewnętrznych narządów płciowych, tzn narazie leczymy to zewnetrznie. Dostałam od weta jakąś maść w strzykawce.
Pozadrawiam wszystkich cieplutko, dziękuję za rady.
Kotka nie robiła jeszcze qoopki, sika też malutko.
Ostatnio edytowano Sob lip 03, 2004 20:22 przez RyuChanek i Betix, łącznie edytowano 36 razy
"NiechodziOToByCzłowiekMiałKota,TylkoByKotMiałCzłowieka"
Obrazek

RyuChanek i Betix

Od: Śro lis 05, 2003 11:48

Post » Śro gru 24, 2003 13:30

Atecortin można do noska wkraplać, kilka razy dziennie po kropelce do każdej dziurki i przytrzymać żeby wplynęlo do środka.
Z syropami od kaszlu byłabym ostrożna, niech sie wet wypowie albo kto dawal...nie wszystkie można dawać kotom.

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Śro gru 24, 2003 13:35

Ale sie tego nazbieralo, biedna mala....
Trzymam kciuki zeby szybko wyzdrowiala !

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Śro gru 24, 2003 13:44

Na zatkany nosek stosowalam sol fizjologiczna. Wkrapialam po kropli do dziurki i czekalam za corcia porzadnie kichnie. U nas zadzialalo :)
Zdrowka dla kotusi!

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Śro gru 24, 2003 13:55

Mam nadzieje, że szybko wyzdrowieje.. :ok: :ok:

Axel

Od: Pt mar 07, 2003 20:59

Post » Śro gru 24, 2003 14:29

Biedaczka! Jakie ma szczęście, że w tym wzystkim ma dom!!
Syropu na własną rękę abolutnie nie - można zaszkodzić!
Mam nadzieję, że szybko wróci do zdrowia! Czy wetka nie wspominała nic o ropomaciczu?

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro gru 24, 2003 15:24

Dziękuję wszystkim.Rysiu nic nie wspominała, raczej to zewnętrzny stan zapalny ale jak dalej nic nie pomoze bedziemy badać i leczyć dalej. Dzisiaj oglądała ją mąż wetki czyli wet :lol: Kicha bidulka bardzo, jak spała był spokój ale się obudziła bo głodna (ale ona je 8O ) i teraz kicha. Siedzi u mnie na kolanach :D
Spróbujemy z tą solą fizjologiczną.
cieszę się że ją wzięłam, jest śliczna i kochana i rzeczywiście z tymi choróbskami w schronisku by sobie nie poradziła.
Obrazek

RyuChanek i Betix

Post » Śro gru 24, 2003 16:07

Keiko zrobiła qoopcię, nie dużo ale normalnej konsystencji :lol:
Acha jeszcze, wet powiedział, ze Keiko z pewnością miała babcie persiczkę :lol: :D
Obrazek

RyuChanek i Betix

Post » Śro gru 24, 2003 16:14

Agatka jak do mnie przyjechała, też pierwsze dni qpki nie robiła. To chyba tak, jak tu już ktoś pisał - że to ze stresu. Potem też zaczęła robić normalną, a już się martwiłam.
Jak dobrze, że biedactwo ma domek :)

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Czw gru 25, 2003 11:16

Betix, współczuję, że Keiko chora - miała wielkie szczęście, że trafiła do Was. Jej los w schonisku byłby bardzo nieciekawy w tym układzie.
Babcia persiczka :D toż to musi być naprawdę śliczna koteczka! Dzieci persów właśnie z któregoś pokolenia - te które ja widziałam były śliczne :D No, choćby nasz forumowy Bodzio daleko nie szukając :D
Trzymam kciuki za jej zdrowie, i za to, żeby zaczęła normalnie jeść.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Czw gru 25, 2003 13:23

Keiko juz robi qoopkę, apetyt ma bardzo dobry. Tylko ten kaszel i kichanie jeszcze bardzo dokucza. Jak spi jest spokój ale jak się obudzi to to sa to całe serie. No i ta pupcia, już wparawdzie jest tam mniej mokro no ale jeszcze. Nie wiadomo co z tego wyniknie. Żeby tylko zdrowiała szybko, to za jakieś dwa tygodnie sterylka i usunięcie ewentualnie chorej macicy. Keiko z kotkami się akceptuje a one ją zaakceptowały. Jeszcze nie jest to przyjaźń, nie wspólne zabawy ale i tak jest dobrze. Z Puchim troche sie bawiła i zauważyłam że jak juz dojdzie do siebie to bedzie z niej niezły huragan. Tak więc pasuje do towarzystwa :wink: i naprawde jest sliczna! :D
Obrazek

RyuChanek i Betix

Post » Czw gru 25, 2003 13:33

RyuChanek i Betix pisze:Tak więc pasuje do towarzystwa :wink: i naprawde jest sliczna! :D

:D :D :D
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Czw gru 25, 2003 13:38

:D :D :D

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pt gru 26, 2003 1:37

Cieszę się, że z pupką trochę lepiej! :D
W ogóle tego w schronisku nie zauważyłam :oops: Ale tak to jest, kiedy ma się 40 łebków kocich do wygłaskania...
A W Twojej Keiko jestem zakochana - jest przecudowna po prostu.

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt gru 26, 2003 16:13

Rysiu i tak jej nie oddam. Ale jak tylko będziesz już mogla to umówimy się na mizianie :lol:
Poprawa pupci jest tylko malutka. Na vetserwise wyczytałam, że to moze byc sprawka wirusa który spowodował katarek i przejdzie to samo :? no ja tam wole pomóc, a jak bedzie sie utrzymywać to może badanie moczu, to moze jakis stan zapalny dróg moczowych :?
Kaszelek mniejszy za to katarek większy, a jeszcze zapomniałam się z wetem dogadać kiedy przyjsc do kontroli. Ich chyba nie będzie do nowego roku to moze w poniedziałek pójdę, żeby za często jej nie nosić, bo droga też sie moze przeziębic. Narazie Keiko cały czas spi i oddycha buzią, wysuwając lekko jezyczek. Co jakis czas puszcza noskiem banki. Apetyt dopisuje, pije, siuusia i qoopcia w sam raz. I już nikt na nia nie burczy. Za to ona burczy jak ktoś do jej miski sie zbliża :lol:
Obrazek

RyuChanek i Betix

[następna]