Schr. Sosnowiec- kociarnia pełna.SZUKAMY DOMÓW DLA KOCIAKÓW!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 12, 2009 19:22

No to kochani wracając do Krówek to dziś nasza Krówka została wysterylizowana.W srodę będą fotki Krówki w bardzo gustownym ubranku :wink:
Obrazek
I CZEKA NA STAŁY DOMEK

I wieści z nowego domu krówki Kasi nadeszły.Rodzinka zadowolona ,koteczka przytulasta i zabawowa ,a na dodatek okazało się że wodny kociak z naszek Kasi obecnie zwanej Łatką.A to fotki z noego domku:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

BĄDŹ SZCZĘSLIWA Kasieńko :love:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon sty 12, 2009 19:30

majencja pisze:A tak Junior pozbierałby wszystkie biedy świata tylko że potem głównie rączkami mamusi wszystko musi być zrobione. Junior owszem zrobi jak sie obudzi ale on sie potrafi obudzić w wolny dzień np o....13.00. Prawdę mówiąc żal mi jej było i nie dużo brakowało żebym ja wzięła no ale w domu już z Dziadziem mam 6 kotów/ no właściwie 5 i 3/4 /. Po przyjściu RYżego chociaż wizualnie był zdrowy to wszystkie moje po kolei załapały infekcje oczków. Balbina wyglądała jakby płakała i popiła gorzały. Nie miałabym już gdzie jej schować a Dziadzio -Misio też wygląda ze swoimi ślepiami jak kupka nieszczęścia, na ogonku ma zmiany chyba to tez grzybek i z tego sie tak łuszczy jakby miał łupież .Gdyby były razem w Łazience to znowu Misiek mógłby coś złapać a dla tej starowiny mogłaby być to ostatnia infekcja w jego życiu :oops: Reszta ma i tak stressa jak Ryży podejmie decyzje że może by sie tak pobawić zaczyna się sajgon . Tak że z bólem serc ale muszę być trochę egoistką w stosunku do mojej czeladki :cry:

Majencja dla Dziadka to błogoslawieństwo że znalazł domek ne ostatnie dni życia Jesteś małą kobitka o wielkim serduchu :wink: A dla Molki znajdzie się domek to kochana koteczka .

mar_tika

Post » Pon sty 12, 2009 21:25

Zastanawiam sie czemu Wasze kicie muszą ubranka posterylkowe nosić. Moja Zołzebia miała na brzuszku cięcie ok 3 cm i nie wzdłuz tylko w poprzek. Goniła jak wariatka na drugi dzień. Zadnych ubranek czy kołnierzy. A może jej nie wysterylizowali bo dalej taka cholera jak była :strach:

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pon sty 12, 2009 22:19

No prawie właśnie niedawno wróciłam z kociarni - kupiłam towarzystwu płat wołowinki i dobrze , że byłam czujna :P bo zanim się obejrzałam Gapa zdążyła go wyciągnąć z reklamówki i próbowała z nim zwiać 8O zwiać cwaniara jedna :lol: dostały wszystkie po troszku, Franek tradycyjne darł się cały czas, Krówka biedna już się z lekka wybudziła, doszła do kuwety, ale widać że jeszcze nie doszłą do siebie, zmieniłam jej termoforek i okryłam, Molly apetycik ma jak przyszłam to jej miseczka była pusta, ale ten jej nosek :cry: wymyłam, ale jak wyschnie albo kicha to robi jej się ranka, leci jej krew nieładnie to wygląda jutro będzie Monika napisałam jej żeby jej nosek obejrzała może jakąś maśc jej zaaplikować, albo faktycznie zmienić antybiotyk no ale to już musi wet zdecydować.
Sally jak zwykle rezyduje na szafie, ale wołowinkę też wyczuła cwaniara.
Za to Gapa z Filipem robią sajgon wreszcie Gapa ma parnera do szaleńst - gonią się jak szaleni i podgryzają, może to jakieś kocie zaloty :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon sty 12, 2009 22:22

majencja pisze:Junior owszem zrobi jak sie obudzi ale on sie potrafi obudzić w wolny dzień np o....13.00. :cry:

majencja poważnie bo ja mam to samo :lol: już się zastanawiałam, czy to nie jakaś choroba, ale widać nie :lol: dziewczyny wiedzą, że do mnie w sobotę albo niedzielę to nie ma nawet przed południem dzwonić :lol:

terenia1

Post » Pon sty 12, 2009 23:08

mar_tika pisze:
majencja pisze:A tak Junior pozbierałby wszystkie biedy świata tylko że potem głównie rączkami mamusi wszystko musi być zrobione. Junior owszem zrobi jak sie obudzi ale on sie potrafi obudzić w wolny dzień np o....13.00. Prawdę mówiąc żal mi jej było i nie dużo brakowało żebym ja wzięła no ale w domu już z Dziadziem mam 6 kotów/ no właściwie 5 i 3/4 /. Po przyjściu RYżego chociaż wizualnie był zdrowy to wszystkie moje po kolei załapały infekcje oczków. Balbina wyglądała jakby płakała i popiła gorzały. Nie miałabym już gdzie jej schować a Dziadzio -Misio też wygląda ze swoimi ślepiami jak kupka nieszczęścia, na ogonku ma zmiany chyba to tez grzybek i z tego sie tak łuszczy jakby miał łupież .Gdyby były razem w Łazience to znowu Misiek mógłby coś złapać a dla tej starowiny mogłaby być to ostatnia infekcja w jego życiu :oops: Reszta ma i tak stressa jak Ryży podejmie decyzje że może by sie tak pobawić zaczyna się sajgon . Tak że z bólem serc ale muszę być trochę egoistką w stosunku do mojej czeladki :cry:

Majencja dla Dziadka to błogoslawieństwo że znalazł domek ne ostatnie dni życia Jesteś małą kobitka o wielkim serduchu :wink: A dla Molki znajdzie się domek to kochana koteczka .

Maja podpisuję się po Martą, powiem tak bo nie chcę żeby to zabrzmiało jakoś tak strasznie patetycznie ale czapka z głowy przed Tobą - wzięłaś Dziadka-Miśka który nie czarujmy się ani piękny, ani młody, ani zdrowy, ale Tobie po prostu chce się coś zrobić. I to jest piękne :lol: Mogłaś nam powiedzieć po prostu, że Dziadka nie zabierzesz a ryży Łobuz wraca do nas. Mam do czynienia zreszta tak jak i dziewczyny z dziesiatkami osób chcących kota - ale każdy chce młodego, pięknego, zdrowego , miziastego itd. i powiem jedno czasami ta postawa ludzi doprowadza mnie czasami do szału :? nawet nie chcą zabrać kociaka, który ewentualnie wymaga zakrapiania oczek albo smarowania, chociaż chyba zdają sobie sprawę, że kociak miałby o wiele lepiej w domu. I wtedy zastanawiam się co będzie potem jak kot zacznie chorować, zacznie się starzeć, czy też im się nie będzie chciało :? Wczoraj napisała do mnie jedna babeczka, która w kwietniu ubiegłego roku adoptowała Balbinę dziewczyny ją pamiętają, czarna zołza prawie jak Lolka , nieufna taka prawie niereformowalna. Jak zobaczyłam, że ona pisze do mnie zamarłam - myślę sobie pewnie chce zwrócić Balbinę bo wiedziałam że z Balbiną był straszny sajgon . Co się okazało pani Doota pisze, że Balbina po 9 miesiącach pobytu u nich pierwszy raz z własnej woli przyszła do niej na kolana i się łasiła - napisała co jej ludzie zrobili, że kotka po tak długim okresie czasu odzyskała zaufanie. I co tu mówić gdyby nie pani Dorota Balbina już wróciłaby do nas dziesiątki razy, a jak Balbinę wydawałam to szczerze nie wierzyłam, że p. Dorota da radę, ale na szczęście bardzo się pomyliłam :lol:

terenia1

Post » Pon sty 12, 2009 23:27

Dziewczyny, wymyslilyscie jak pokierowac entuzjazmem szkolnej mlodziezy? Jaki kierunek i co najlepiej kupic. Zeby nie bylo kolejnych kiti-katow, ktorych koty nie chca jesc.

Do smarowania z duzym efektem uzywam masci nagietkowej Ziai. Tania jest - u mnie 3,80zl.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto sty 13, 2009 11:20

Hopsia Sosnowiec na 1
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto sty 13, 2009 11:47

Lidka pisze:Dziewczyny, wymyslilyscie jak pokierowac entuzjazmem szkolnej mlodziezy? Jaki kierunek i co najlepiej kupic. Zeby nie bylo kolejnych kiti-katow, ktorych koty nie chca jesc.

Do smarowania z duzym efektem uzywam masci nagietkowej Ziai. Tania jest - u mnie 3,80zl.

Lidziu maść kupię i spróbujemy zastosować, chyba że P. weterynarz coś konkretnego przepisze :) Jeśli chodzi o entuzjazm młodzieży :lol: to ja optuję przedew wszystkim za żwirkiem i mokrym jedzonkiem - to schodzi zawsze w wielkich ilosciach :lol:

terenia1

Post » Wto sty 13, 2009 16:19

hopsia do góry :roll:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto sty 13, 2009 18:31

majencja pisze:Zastanawiam sie czemu Wasze kicie muszą ubranka posterylkowe nosić. Moja Zołzebia miała na brzuszku cięcie ok 3 cm i nie wzdłuz tylko w poprzek. Goniła jak wariatka na drugi dzień. Zadnych ubranek czy kołnierzy. A może jej nie wysterylizowali bo dalej taka cholera jak była :strach:

Kochana dziś byłam z kotką na sterylce i pani wetka ( przeurocza-no poprostu rewelacujna babeczka) w Dąbrowie Górniczej ciachła mi ja i zszyła tak, że nie trzeba "ubranka" zakładać (wg pani wetki) No jestem bardzo zadowolona :D
Obrazek

Nesca38

Od: Sob lis 01, 2008 20:27

Post » Wto sty 13, 2009 18:38

Lidka pisze:Dziewczyny, wymyslilyscie jak pokierowac entuzjazmem szkolnej mlodziezy? Jaki kierunek i co najlepiej kupic. Zeby nie bylo kolejnych kiti-katow, ktorych koty nie chca jesc.

Moja córunia juz rozmawiała z wych. w szkole. Będą ogłaszać na apelu. Wych. sugeruje że raczej pieniędzy nie będą zbierać ale zobaczymy. Na plakaty od Dorotki dopiszą: żwirek, papierowe ręczniki, czyste stare reczniki lub czyste koce, puszki z karmą w tym dla kotów chorych" co jeszcze? Podajcie konkrety co chcecie? :lol:
Obrazek

Nesca38

Od: Sob lis 01, 2008 20:27

Post » Wto sty 13, 2009 19:34

Nesca38 pisze:
majencja pisze:Zastanawiam sie czemu Wasze kicie muszą ubranka posterylkowe nosić. Moja Zołzebia miała na brzuszku cięcie ok 3 cm i nie wzdłuz tylko w poprzek. Goniła jak wariatka na drugi dzień. Zadnych ubranek czy kołnierzy. A może jej nie wysterylizowali bo dalej taka cholera jak była :strach:

Kochana dziś byłam z kotką na sterylce i pani wetka ( przeurocza-no poprostu rewelacujna babeczka) w Dąbrowie Górniczej ciachła mi ja i zszyła tak, że nie trzeba "ubranka" zakładać (wg pani wetki) No jestem bardzo zadowolona :D

niektórzy weci tna cięciem klasycznym czyli wzdłuż brzuszka.Nowszą metodą jest cięcie boczne.Ciecie robione jest na boku ma długość ok 3 cm.
Przy pierwszym koteczki muszą nosić kaftanik (no chyba że nie interesuje się szwem i go nie rozlizuje),przy drugim raczej nie.Ja nie wet ale chyba dobrze gadam :wink:

mar_tika

Post » Wto sty 13, 2009 19:49

Nesca38 pisze:

Moja córunia juz rozmawiała z wych. w szkole. Będą ogłaszać na apelu. Wych. sugeruje że raczej pieniędzy nie będą zbierać ale zobaczymy. Na plakaty od Dorotki dopiszą: żwirek, papierowe ręczniki, czyste stare reczniki lub czyste koce, puszki z karmą w tym dla kotów chorych" co jeszcze? Podajcie konkrety co chcecie? :lol:

LIdziu- Nesco.
Przyjmiemy kazdą pomoc rzeczowa nie liczymy absolutnie na pieniązki.Każdy z darczyńców da co może podarować liczy się gest.
Przede wszystkim:-żwirek -jedzenie mokre w puszkach dla dorosłych kotów i maluchów (juniorki),papierowe ręczniki(do czyszczenia boksów),środki czystości(płyny do garów,podłogi ,domestos do dezynfekcji),stere koce,środki kosmetyczne(patyczki do uszu,platki kosmetyczne),podkłady jednorazowe (nie wiem jak to sie nazywa ,takie do klatek z małymi biegunkowymi kocietami),odżywki reconvalescens,recovery ,mleko dla małych kociaków na butelce .itp.
Wszystko przyjmiemy i wykorzystamy i za kazdy odruch serca będziemy wdzięczne :love:

mar_tika

Post » Wto sty 13, 2009 22:00

Uzupełniłam moje rozliczenie na 1 -stronie.

terenia1

[poprzednia][następna]