cieplnik ...i takie sobie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 21, 2003 15:58 cieplnik ...i takie sobie

a bylo to przedwczoraj: dwie nastolatki wracaly wieczorem do domu, cos im sie pod nogami zaplatalo, male, wystraszone, pregowany rudzielec ok 3-4 miesieczny.jedna pochylila sie i poglaskala, druga rozgladala sie za wlascicielem za kims kto moglby pomoc.Nikogo, cisza, deszcz siapil, zywego ducha.Kotek biegl za nimi, pewnie ktos go porzucil, niestety to sie tez i tutaj w kraju germanskim przytrafia.Wziely stworzonko ze soba, bez zastanowienia sie, to byl odruch serca.Poszly do domu starszej, ma juz dwa koty i psa.ukryly go w jej pokoju, kociak jednak zaalarmowal caly dom, wrzeszczal, ze glodny, ze steskniony za pieszczotami...mama przybiegla i.....nic z tego, miejsca dla kotka za malo.Jednak kilka telefonow, pytan, mama drugiej postanowila, ze go przetrzymaja, oglosza sie, dadza dach nad glowa az sie ktos zglosi, kotek nie trafi do schroniska.Jutro beda ogloszenia w gazecie, jutro tez trafi kociak do lekarza na rutynowy przeglad i poczekaja...niby nic a jednak serducho sie raduje
Obrazek

feainne

Od: Pt maja 09, 2003 21:18

Post » Nie gru 21, 2003 16:29

Niby nic :D
Kupowałam w wakacje podręczniki w sklepie. Za mną stał osiłkowaty pan (podkoszulek na ramiączkach itp) a w rękach trzymał miniaturkę Pitasza. Byłam gotowa zabrać mu kota, nie wyglądał na zbytniego zwierzoluba. Podeszłam z butną miną (facet dwa razy taki jak ja ;), opowiedział mi o znalezieniu kotka. Błąkał się maluszek po ruchliwym centrum miasta, ten go postanowił wziąć do domu. Głaskał przy tym tak delikatnie kotuszka, a mały głośno mruczał. :D

kociamatka

Od: Śro mar 20, 2002 13:44

Post » Nie gru 21, 2003 16:44

Kociamu chciala faceta znokautowac, a facet sie poprostu dokocil 8) Bardzo milo sie czyta :love:
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Nie gru 21, 2003 20:18

no i świątecznie się zrobiło
:D :D :D

charcoal

Od: Śro lis 19, 2003 16:45

Post » Nie gru 21, 2003 20:23

teraz tylko Yann Tiersen i kota na kolana
WESOLYCH, ODPOCZYWAJACYCH SWIAT WSZYSTKIM

charcoal

Od: Śro lis 19, 2003 16:45

Post » Pon gru 22, 2003 12:57

i cieplo sie robi, cieplnik grzeje......
maly kociak zostaje u drugiej nastolatki, rodzice nie oddadza znajdki, czekaja tylko czy sie ktos zglosi (nadzieje maja , ze nie)Kot ma imie, cieply kat i duzo milosci

A wczoraj przy okazji pakowania prezentow T.Z. zapytal "co dostanie Rembrandt pod choinke?" i znowu cieplnik grzeje, i milo na sercu bo to nie tylko kot , to czlonek rodziny, najlepsze przytulisko na niepogode i na troski, smutki.I najlepszy kompan do wscieklych zabaw i gryzienia. Ja go nie gryze, on za to probuje.

I jeszcze , zeby ognia do cieplnika dolozyc: przytuliska dla zwierzat potrzebuja na pewno grosza, czy pomocy w naturze . Wlasnie teraz przed swietami kupujac smakolyki naszemu milusinskiemu kupimy cos dla tych zapomnianych, niechcianych.
Obrazek

feainne

Od: Pt maja 09, 2003 21:18