Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Jednak je kocham :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 29, 2008 13:52

Jakie ładne drzewko!
Obrazek
"Jeśli powiedzą nam – chcecie za wiele –
jasne, że tak, chcemy za wiele, chcemy więcej, chcemy osiągnąć wszystko"

AKowiec

Od: Wto cze 26, 2007 9:41

Post » Wto gru 30, 2008 16:45

Nieoczekiwanie znów się pojawiam :surprise: w tym prawie bezpańskim wątku ;-) . Urlop okropnie mnie rozleniwił :oops: . No ale następny pewnie znów dopiero za rok, więc muszę wykorzystać tych kilka wolnych dnia na maksa :roll: .

U moich domowych kotuchów nic nowego (no może poza ponowną kąpielą Sznycka ;-) ). Za to Kotlet prowadzi bujne życie, gdy już uda mu się na chwilę wyrwać spod moich opiekuńczych skrzydeł. Dzisiejszego słonecznego poranka tak pięknie pozował mi przed drukarnią:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Po czym pobiegł obwąchać swój teren i zapewne spotkać się ze swoim "przyjacielem" Adolfem. Ten ostatni to prawdziwy koci bandyta kręcący się w okolicach drukarni już od ponad roku. Jest zdecydowanie dominujących kocurem. Widać to w jego posturze i zachowaniu. Gdy tylko wyczuje, że Kotlet wyszedł na spacer, zjawia się jak spod ziemi. Nie biją się, ale Adolf donośnym głosem i napuszoną sylwetką oznajmia, że to on jest panem tego terenu i żąda podporządkowania. Na szczęście łagodny z natury Kotlet doskonale to rozumie i unika otwartej wojny :D

Może uda mi się sfotografować tych panów razem. Teraz czekam na Kotleta, który powinien lada chwila się pojawić na wieczorną miskę. A razem ze mną wypatruje go oczywiście Adolf:
Obrazek

Mam nadzieję, że i tym razem go nie zabije, gdy zobaczy go wcześniej ode mnie :roll:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto gru 30, 2008 17:06

8O Ależ Ty masz tam zagłębie pięknych kocurów! Adolf, choć tu jest z profilu, też wygląda na "pyzatego" jak Sznycuś i Kotlet. Piękni są :D

JoasiaS pisze:U moich domowych kotuchów nic nowego (no może poza ponowną kąpielą Sznycka ;-) ).

Fotki są? :wink:
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Wto gru 30, 2008 17:54

Joasiu pięknie się lenisz i tak trzymaj, ale prosimy o dokumentowanie lenistwa a na dokumentację czekamy po zaleganiu :)
Nie no tymi kociastymi to porażasz są przepiękne :D :1luvu:

zaraz ale zdjęcia Sznyca w kąpieli były obiecane a :?: :D

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Wto gru 30, 2008 18:02

Właśni..Też pamiętam,że chyba miały być? :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto gru 30, 2008 18:07

Właśnie .... miały być fotki Sznycowo-piżamowe :twisted:

Adolf pięęękny :love:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto gru 30, 2008 18:09

Adolf? 8O

Co ja przegapilam? :placz:

PS Tak mial na imie brat mojego Ojca.
Spoko. Urodzony przed wojna. Normalny byl :lol:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto gru 30, 2008 19:00

Dołączam do zachwytów nad Adolfem :1luvu: :love: :1luvu:
O Kotlecie nie wspomnę :wink:

:lol:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto gru 30, 2008 19:32

Prezes to wlasciwie Let.
Kot to kużden jest :wink:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Śro gru 31, 2008 9:51

Monostra pisze:8O Ależ Ty masz tam zagłębie pięknych kocurów! Adolf, choć tu jest z profilu, też wygląda na "pyzatego" jak Sznycuś i Kotlet. Piękni są :D

Na szczęście nie mam tu zagłębia kocurów :lol: . Aktualnie jest tylko Kotlet i Adolf. Ze względu na te pyzate pychy i ubarwienie - ewidentnie bliska rodzina ;-) . Czasem mignie gdzieś koło płotu czarny, drobny Muminek, ale ten jest raczej z innej bajki, bo urodą bardzo odbiega od wyżej wymienionej dwójki :roll: . Po wyadoptowaniu Kotleta zamierzam z premedytacją dokarmiać Adolfa. Niech się tu poczuje jeszcze pewniej i goni gdzie pieprz rośnie kolejnych ewentualnych kandydatów do adopcji :twisted: . Mam nadzieję, że Adolf to będzie taki koci drukarniany "rottweiler", bo ma ku temu doskonałe warunki fizyczne i psychiczne ;-)

A oto jeszcze raz Adolf do podziwiania (z przodu i tyłu):
Obrazek
Obrazek

Monostra pisze:
JoasiaS pisze:U moich domowych kotuchów nic nowego (no może poza ponowną kąpielą Sznycka ;-) ).

Fotki są? :wink:

:D . Wrzucę w Nowym Roku 8)
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro gru 31, 2008 10:27

Jaki śliczny Adolf :love: Po obejrzeniu zdjęć już wiem skąd to imię :lol:
A może Adolf też chciałby pójść do adopcji?

Pozdrawiamy Was poświątecznie i życzymy miłego wieczoru Sylwestrowego oraz dużo szczęścia i radości w Nowym Roku! :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Śro gru 31, 2008 10:30

Sliczny facio!

Dorota

Post » Śro gru 31, 2008 11:19

To raczej Rudolf Valentino :1luvu: :D
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro gru 31, 2008 11:49

anna09 pisze:Jaki śliczny Adolf :love: Po obejrzeniu zdjęć już wiem skąd to imię :lol:

:wink: :lol:

anna09 pisze:A może Adolf też chciałby pójść do adopcji?

A w życiu! Gdzie ja bym znalazła dom dla takiego zabijaki?! :roll: Poza tym on na pewno ma dom. Wygląda kwitnąco, a w okolicach drukarni bywa jedynie na występach gościnnych :) . Nie wyobrażam go sobie jako kota niewychodzącego. Są kocury stworzone do swobodnego życia i on z całą pewnością do nich należy. W Nowym Roku będziemy się więc niezobowiązująco przyjaźnić 8)
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro gru 31, 2008 12:29

:balony: Kochane, Sznyclandia życzy Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
Niech spełnią się wszystkie Wasze marzenia i plany
:balony:

Naszym największym życzeniem jest, by kotom dopisywało zdrówko i żeby ta przepiękna leśna droga stała się wreszcie w Nowym Roku naszą drogą do własnego domku:
Obrazek
:D
Obrazek

JoasiaS

[poprzednia][następna]