ADOPCJE PUCHATKOWA II.. proszę o zamknięcie..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 29, 2008 21:58

Ok Serniczku Ty masz wieksze doswiadczenie i z pewnoscia masz racje wiec ja przestaje wnikac :wink:
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Od: Śro lis 12, 2008 16:30

Post » Wto gru 30, 2008 8:18

Serniczek pisze:A tak na marginesie-jezeli stracimy nad tym wszystkim kontrolę ucierpią zwierzeta-dlatego mam wielkie watpliwości co do przeprowadzania tego w sposób jaki proponujecie. :?

Dlaczego uwazasz, ze ktos straci kontrole? Nie kazdy ma czas szukac, przebijac sie przez watki, pisac a za chwile dostac odpowiedz, ze kota juz od miesiaca nie ma.. I ja to rozumiem. Sa ludzie, ktorzy internet maja tylko przez okreslony czas, ktorzy np. w pracy nie moga korzystac, bo strony sa zablokowane, a w domu to juz nie maja czasu.
Jest chaos. I dla poczatkujacych to byloby duzym ulatwieniem. Jest tak np. w watku bialych, w watku starszych kotow, bylo w watku Wroclawskich persow. Ktos wchodzil, jesli kot mu sie spodobal i w dodatku mogl go przetransportowac, to pisal. Przeciez od tego, ze beda w jednym miejscu - nic im sie nie stanie, bo i tak kontaktowac sie musza z kims z forum i podpisac adopcje. A wydaje mi sie, ze aamms tez wolalaby rozmawiac o konkretach niz wciaz wysluchiwac pytan: "to jakie persy sa jeszcze do adopcji?" (sama zreszta nie raz ja pytalam, bo sie gubilam i nie wiedzialam gdzie i jaki kot jest do adopcji).

jolciaa113 jest jedna z osob, ktore pisaly do mnie w sprawie mojego persika. Kontakt przekazalam do aamms. :-)
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Wto gru 30, 2008 9:49

Edzina pisze:
Serniczek pisze:A tak na marginesie-jezeli stracimy nad tym wszystkim kontrolę ucierpią zwierzeta-dlatego mam wielkie watpliwości co do przeprowadzania tego w sposób jaki proponujecie. :?

Dlaczego uwazasz, ze ktos straci kontrole? Nie kazdy ma czas szukac, przebijac sie przez watki, pisac a za chwile dostac odpowiedz, ze kota juz od miesiaca nie ma.. I ja to rozumiem. Sa ludzie, ktorzy internet maja tylko przez okreslony czas, ktorzy np. w pracy nie moga korzystac, bo strony sa zablokowane, a w domu to juz nie maja czasu.
Jest chaos. I dla poczatkujacych to byloby duzym ulatwieniem. Jest tak np. w watku bialych, w watku starszych kotow, bylo w watku Wroclawskich persow. Ktos wchodzil, jesli kot mu sie spodobal i w dodatku mogl go przetransportowac, to pisal. Przeciez od tego, ze beda w jednym miejscu - nic im sie nie stanie, bo i tak kontaktowac sie musza z kims z forum i podpisac adopcje. A wydaje mi sie, ze aamms tez wolalaby rozmawiac o konkretach niz wciaz wysluchiwac pytan: "to jakie persy sa jeszcze do adopcji?" (sama zreszta nie raz ja pytalam, bo sie gubilam i nie wiedzialam gdzie i jaki kot jest do adopcji).

jolciaa113 jest jedna z osob, ktore pisaly do mnie w sprawie mojego persika. Kontakt przekazalam do aamms. :-)

z całym szacunkiem Edzina.....na codzień my sie przebijamy przez wszystkie sprawy,wszystkie watki,wszystkie płatnosci, przelewy,transporty.....ogromna korespondencję z zsyłanymi linkami(prosiłysmy o wstrzemięzliwosc w tym w zględzie-bezskutecznie),-zajmuje nam to wiele czasu.Staramy sie na bieżąco odpowiadac na wszystkie pytania.Napisanie pw to nie jest wielka fatyga dla kogos kto szuka kota a nam upraszcza droge i do człowieka i do kota.Ja nie podejmuje sie opisywania na adopcjach kazdego kota i sledzienia kto ,gdzie ,komu ..Jak chcesz to zbierz dane i rób to. Jesteśmy wdzięczne za każdą pomoc.Jałowa dyskusja to strata czasu. Jak pisze,że nie mam na to czasu to tak jest.Do tej pory nikt nie pozostał bez odpowiedzi z naszej strony.( tak naprawde to jestesmy we dwie do wszystkiego-i oprócz Waszego wielkiego serca i szczodrobliwości bez,której nic by nie było możliwe-cała reszta to nasza trudna codziennosc i godziny przed komputerem.Naprawde nie mamy juz możliwosci zajmowac sie tym jeszcze więcej-dlatego pisze o możliwości utraty kontroli) Uważam,że dla dobra zwierzat należy unikać wszelkiej przypadkowości....Prezes Aamms postanowiła sformułowac jasno zasady postępowania w przypadku chęci adopcji kota i to zostanie podpięte na 1 stronie adopcji.
Ostatnio edytowano Wto gru 30, 2008 10:05 przez Serniczek, łącznie edytowano 1 raz
Serniczek

Post » Wto gru 30, 2008 9:56

acha...najważniejsze mi umknęło:
NAJSERDECZNIEJSZE PODZIEKOWANIE ZA OWOCNĄ WSPÓŁPRACĘ,POŚWIĘCANIE PRYWATNEGO CZASU I FINANSÓW ORAZ ZA WSZYSTKO WSZYSTKO.....DLA SABEENY I ZIRRAEL SKŁADA -fundusz Puchatek
Serniczek

Post » Wto gru 30, 2008 10:00

:oops: serniczku ale ja nic takiego wielkiego przecież nie zrobiłam żeby zasłuzyć na takie wyróżnienie :oops:
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Wto gru 30, 2008 10:02

ja tam swoje wiem...i Aamms też...
Serniczek

Post » Wto gru 30, 2008 11:15

no i Serniczek nas zawstydzila :oops:

nie wydaje mi sie zebysmy robily cos specjalnego :oops:

A poniewaz po rozmowie z Serniczkiem podjelam sie zrobic ta liste aktualna to poprosze domki tymczasowe o pw jakie puchatki maja na stanie :twisted: a Zirrael zmusze do pomocy w pilnowaniu listy :twisted:
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Post » Wto gru 30, 2008 11:22

dzięki Dziewczyny.... :)
Serniczek

Post » Wto gru 30, 2008 11:25

Świetny pomysł z tą listą.
A jakie dane podawać? Tylko imię kota czy bardziej szczegółowy opis?

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Wto gru 30, 2008 11:31

Mysle ze do wstepnej listy wystarczy nam
plec
kolor
miejscowosc gdzie kocisko jest na DT

i tak potencjalny chetny ma sie kierowac z pw do aams i Serniczka;)

a z czasem jakos udoskonalimy dzialanie listy...
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Post » Wto gru 30, 2008 11:38

Sabee ja bym proponowała jeszcze fotkę i dane odnośnie wieku kota
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Wto gru 30, 2008 11:59

Poprosze jednak bez fotek.ale można napisac jaki kolor.....naprawdę tak bedzie lepiej... :? ostrożności nigdy nie za wiele...(a Sernik i tak nigdy nie zaufa....Serniki juz takie są :oops: )( mówiłam Wam mój Tż twierdzi,że ja sie do tego interesu nie nadaję...mamy za mały ogród do grzebania zwłok potencjalnych chetnych do adopcji. Oraz wyraził chęć kupienia mi kałasznikowa...ja tam wolę bazookę ma większy zasięg)
Serniczek

Post » Wto gru 30, 2008 12:07

mysle,ze pomysl z lista naprawde jest fajny :) mam nadzieje,ze dacie rade ze wszystkim. jak cos to ja tez sluze pomoca. nie wiem czy sie nadaje, nie wiem czy dam rade, ale jestem :)

kochajaca_kociska

Od: Śro paź 29, 2008 16:31

Post » Wto gru 30, 2008 12:10

mój mąż zwany od wczoraj na Funduszu "Sernikomężem"-wyasygnował mi datek na Puchatkowo.Nadejszła wiekopomna chwila-musiałam Wam ją obwieścić..... :D 8O
Serniczek

Post » Wto gru 30, 2008 12:19

Woooow Serniczku gratulacje!!

Zirr - zgadza sie, zaponialam o wieku kota :oops: to dlatego ze dla mnie nie jest istotny wiek w momencie adopcji - adoptuje kota a nie wiek:/

Jak staralam sie o adopcje Pierrota to jakos nawet nie pomyslalam ze mam zapytac o to ile ma lat 8) W ogole nie wiem czemu wydawalo mi sie ze co najmniej z 5 ma :roll: a potem jak juz w sumie byl moj to sie dowiedzialam ze to mlody kocurek :wink:

no ale na pewno dla niektorych to ma znaczenie...

kochajacakociska - dziekujemy za deklaracje pomocy... kazda pomoc sie przyda na pewno...

edit:
moj TZ obudzil sie rano - na lozku wokol Pierrot, Bandzior, Samuel, Coccolino przy lozku - rozejrzal sie i stwierdzil
- koty, wszedzie koty... jakbym pil to bym pomyslal ze widze je zamiast bialych myszek... i jakos tak sie mnoza i coraz wiecej ich :roll:
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

[poprzednia][następna]