zielona.ona pisze: Kotki beda najprawdopodobniej bardzo ładne i bez problemu znajda dom. Nie zasila szeregów schroniska.
Od pseudohodowcy też by były ładne i nie zasiliły.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
zielona.ona pisze: Kotki beda najprawdopodobniej bardzo ładne i bez problemu znajda dom. Nie zasila szeregów schroniska.
Jana pisze:zielona.ona pisze: Kotki beda najprawdopodobniej bardzo ładne i bez problemu znajda dom. Nie zasila szeregów schroniska.
Od pseudohodowcy też by były ładne i nie zasiliły.
Nualla pisze:Moim zdaniem w tym wypadku jest różnica - kocięta burej dziczki miałyby dużą szansę zasilić domy tymczasowe na czas trudny do przewidzenia, a może i na stałe, w ten sposób zabierając rzeczywiście miejsce innym kociakom. A takie "rasowe" zajmą co najwyżej miejsce produktom pseudohodowli (może nawet to lepiej że jakieś powiedzmy 4 osoby zamiast zasilić takiego "hodowcę" weźmie te koty darmo albo za jakieś grosze przeznaczone na inne koty).
Ludzie biorą koty nie tylko powodowani porywami serca. Niektórzy muszą wziąć pod uwagę zdanie rodziny np, jak czyjś TZ koniecznie chce "rasowego" to trudno, kompromis to tez ważna rzecz.
Ja bym dała tej konkretnej kotce urodzić.
Karoluch pisze:a czy burej dziczce też pozwoliłabyś urodzić?![]()
zielona.ona pisze:Karoluch pisze:a czy burej dziczce też pozwoliłabyś urodzić?![]()
Jak kotka potrzebowała konkretnej pomocy to jakoś dziwnie Twoich postów w tym watku nie było. Jakoś dziwnie osoby które założyły kotce wątek i martwiły sie o nią i zastanawiały się co zrobić ZANIM napisałam że kotkę wykupiłam - teraz nie próbują na mnie wymuszać takich a nie innych decyzji - za co im ogromnie dziękuję.
mirabella pisze: bardzo Cie prosze, nie wydawaj nikomu niewysterylizowanych kociat!.
Jana pisze:Nualla, nie porównuj proszę organizmu kobiety do organizmu kotki, bo to są bardzo odległe sfery. Jeżeli znasz np. cykl hormonalny kobiety i kotki, to już wiesz, że tego w żaden sposób nie da się porównać.
Nie wiem ile Ty znasz kotek po sterylce aborcyjnej, ale ja naprawdę wiele. Kluczową sprawą jest dobry wet, mający doświadczenie w tej materii.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, northh, Paula05, Tundra i 231 gości