W-wa Ochota. Kociaki wyłapane! Jedna kotka ciachnięta

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 11, 2008 22:41

Moje częstochowskie miały dziś wizytę, ale... spodobała się Limba 8O
Jutro może Zuzik będzie miał gości.

Rozmruczane zazwyczaj dzieciaki oczywiście dziczą przy obcych :?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt gru 12, 2008 18:14

Dziś wieczorem wizytę ma Zuzik, proszę o kciuki!

A to poranny liścik od TŻa.
A rano obudziło mnie szuranie. To był Zuzik ze słoczkiem gerberka (wieczorem dałem im pół, a reszta miała być później - nawet się zastanawiałem, czy nie zainteresują się słoiczkiem na regale, ale przecież zamknięty był). Słoiczek był bez przykrywki. Wygląda na to, że kotki sobie go otworzyły, he, he. A wcześniej chyba zniosły słoik z wysokiej półki w zębach, bo nie obudził mnie żadem hałas spadającego naczynia.

Zatem suwany słoik hałasował, ale kotki nie bardzo potrafiły się dobrać do zawartości (albo dlatego, że zaczynała się dopiero od połowy - gerberek w połowie pełny lub pusty - albo może suwał się denkiem do góry?).

A jak wychodziłem z pokoiku, to się okazało, że pod drzwiami czekał tłumek gapiów - przywabionych albo szuraniem, albo zapachem gerberka. Ale raczej to drugie, bo gdy tylko otworzyłem drzwi, to jakiś kot odepchnął mnie i wparował do pokoju kociąt. Najpierw myślałem, że to Świerczek, ale to była o c z y w i ś c i e Limba. Nie znalazłszy gerberka (bo go dałem już kociakom, a one pochłonęły go w sekundę) dała się wygonić z kociakowego azylu.

Pogrubienie moje :twisted: :twisted: :twisted:

Jana

Post » Pt gru 12, 2008 18:40

Jak ja facetów znam to pewnie słoik spadł i grzmotnął na 120 decybeli 8)
mnie by na pewno nie zbudził :oops:
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Pt gru 12, 2008 20:13

Satoru pisze:Jak ja facetów znam to pewnie słoik spadł i grzmotnął na 120 decybeli 8)

A możliwe, możliwe.

Jednak nie umiem sobie wyobrazić jak Limba odepchnęła TŻa (Satoru, znasz go, też sobie to spróbuj wyobrazić). Limbunia jest szczuplutka i drobna, jeszcze nie urosła :twisted:

Jana

Post » Pt gru 12, 2008 20:21

Jana pisze:A to poranny liścik od TŻa.
A rano obudziło mnie szuranie. To był Zuzik ze słoczkiem gerberka (wieczorem dałem im pół, a reszta miała być później - nawet się zastanawiałem, czy nie zainteresują się słoiczkiem na regale, ale przecież zamknięty był). Słoiczek był bez przykrywki. Wygląda na to, że kotki sobie go otworzyły, he, he. A wcześniej chyba zniosły słoik z wysokiej półki w zębach, bo nie obudził mnie żadem hałas spadającego naczynia.

Zatem suwany słoik hałasował, ale kotki nie bardzo potrafiły się dobrać do zawartości (albo dlatego, że zaczynała się dopiero od połowy - gerberek w połowie pełny lub pusty - albo może suwał się denkiem do góry?).

A jak wychodziłem z pokoiku, to się okazało, że pod drzwiami czekał tłumek gapiów - przywabionych albo szuraniem, albo zapachem gerberka. Ale raczej to drugie, bo gdy tylko otworzyłem drzwi, to jakiś kot odepchnął mnie i wparował do pokoju kociąt. Najpierw myślałem, że to Świerczek, ale to była o c z y w i ś c i e Limba. Nie znalazłszy gerberka (bo go dałem już kociakom, a one pochłonęły go w sekundę) dała się wygonić z kociakowego azylu.

Pogrubienie moje :twisted: :twisted: :twisted:

No, to mamy poważnego kandydata do cytatu roku (w konkurencji jest też sibia z Dziadziem sikającym na internet):smiech3:
Świetne, świetne naprawdę :twisted:

edit: z tego śmiechu zapomniałam o kciukach za wizytę :ok:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Sob gru 13, 2008 8:37

Jana pisze:Dziś wieczorem wizytę ma Zuzik, proszę o kciuki!

Wizyta była super.
Na tyle super, że i Młoda się spodobała, ale malutkie mieszkanko nie pozwala na 3 koty (państwo już jedną kotkę mają, uratowaną znajdę). Czekam na decyzję - jeżeli tymczasem znajdę kogoś, kto weźmie rodzeństwo, mam oddać. Bo żal kociaki rozdzielać...

A kociaki oczywiście dziczyły pokazowo :roll: :?

Jana

Post » Sob gru 13, 2008 9:09

Jana pisze:
Satoru pisze:Jak ja facetów znam to pewnie słoik spadł i grzmotnął na 120 decybeli 8)

A możliwe, możliwe.

Jednak nie umiem sobie wyobrazić jak Limba odepchnęła TŻa (Satoru, znasz go, też sobie to spróbuj wyobrazić). Limbunia jest szczuplutka i drobna, jeszcze nie urosła :twisted:

Moja siostra jak była mała przewróciła się na działce - niestety bolesnie, trwała tam wtedy budowa i wszędzie były cegły. Płacząc powiedziała, że ją komar popchnął w plecy:)
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Nie gru 14, 2008 19:50

Witam :)

a u nas dziś nastąpił przełom :)))

Po raz pierwszy Shiwa i Shuma wskoczyły do mnie na kanapę i położyły się w niebezpiecznie bliskiej odleglości :)

Zaczęłam je głaskać aż obie panny zamruczały :)
Mruczały tak z pól h :)

Co prawda czuły się bezpiecznie, bo między nami leżał Lenor, który też mruczał... Leny strasznie im matkuje - liże je, przytula, prowadzi do michy i kuwety, a także leje jak na to zasłużą. Obawiam się, że rozstanie będzie bolesne :(

Muszę przypomnieć, że kociaki mogą być u mnie do 10 stycznie, bo 11 wyjeżdżam i wracam dopiero w lutym.

Dlatego proszę o pomoc w znalezieniu domków stałych (DT w razie czego mam bosskie poprostu u Kasi_S).

senna7

Od: Pon cze 26, 2006 20:41

Post » Nie gru 14, 2008 19:52

senna, poproszę o zdjęcia, żebym mogła panny ogłaszać i reklamować :wink:

Jana

Post » Pon gru 15, 2008 19:58

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Wielkie kciuki za domki
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Wto gru 16, 2008 1:23

Jana pisze:senna, poproszę o zdjęcia, żebym mogła panny ogłaszać i reklamować :wink:

chcę się przypomnieć, że jestem wierną czytelniczką i trzymam w miarę możliwości rękę na pulsie

i też proszę o zdjęcia.
Mam już nowy sposób reklamowania adopcji i pojawiają się telefony
więc zdjęcia i choćby króciutka informacja o kotach
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Czw gru 18, 2008 17:46

Haaaalo!
Potrzebuję zdjęć!!! Reklamuję panienki, bo moja Młoda już zaklepana, ale co mam wysyłać potencjalnym domkom? :(

Jana

Post » Pt gru 19, 2008 0:21

Jana pisze:Haaaalo!
Potrzebuję zdjęć!!! Reklamuję panienki, bo moja Młoda już zaklepana, ale co mam wysyłać potencjalnym domkom? :(

Jana, a może złote pudełeczka z czerwoną wstążką pokazywać?
bo chyba tak wygląda paczka gwiazdkowa :twisted:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon gru 22, 2008 22:07

a Kluseczka pojechała do domku :D

będę za nią bardzo tęskniła, tak jak i za Zuzią. bardzo się z nimi zżyłam :oops:
Obrazek
Obrazek

Kasia_S

Od: Pon wrz 18, 2006 15:08

Post » Pon gru 22, 2008 22:08

Ja jutro oddaję Młodą i Zuzinka :(

Jana

[poprzednia][następna]