Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
vitez pisze:Doszly podpisy do zdjec... te ktore nie maja podpisow to po prostu nie jestem pewien jaka rasa (najczesciej sie wahalem pomiedzy brytyjski a szkocki... ).
Jest to szkocki straight. Eh. Była już tuta na ten temat dyskusja przy okazji październikowej wystawy PZF-u. Po foldzie może wyjść albo straight (kiedyś nazywany brytyjczykiem) albo fold.Agi pisze:2928 - tez brytyjczyk, synek białego kocura (albo szkocki straight - nie wiem jaka jest różnica, ale wszystkie są po jednym ojcu i hodowca tłumaczył mi że ojciec jest brytyjczykiem, matka jest foldem i urodziło się część "kłapouchych" a część z normalnymi uszkami).
To zależy... IMHO w październiku mieli ładniejsze 'nevy'. No i co to w ogóle za jakaś nowomoda, żeby same kocurki były novitez pisze:Neva masquerade ladniejszy
Sigrid pisze:Kiaro, szykuje się jakieś dokocenie?![]()
Ten kremowy mały syberyjczyk jest naprawdę śliczny.
Mysza pisze::crying: czemu nikt nie zrobił zdjęcia tej czarnej syberyjskiej kotce[...]Vitez a czemu nie ma zdjęć tego przepięknego rudego Somalijczyka?
![]()
timi pisze:Vitez Rany Boskie przeoczyłeś najpiękniejszego cornish'a jakiego w życiu widziałem. Istne cudo!
Agi pisze:2782 miał napisane nad klatką "thajski" - czyli o ile się nie mylę syjam starego typu?
sal pisze:Po foldzie może wyjść albo straight (kiedyś nazywany brytyjczykiem) albo fold.
vitez pisze:Ja bym tego tatusia - http://vitez.ceron.pl/galerie/pokaz-pzf-2/images/img_2913.jpg nie nazwal foldem![]()
vitez pisze:Co nie zmienia faktu ze tez sklaniam sie do tego ze akurat te biale i kremowe to same szkockie: straighty albo foldy, z czego foldy zarowno krotkowlose jak i dlugowlose. Tez rozmawialem z hodowca i tlumacyzl ze roznica miedzy brytyjskim a szkockim straight wynika w budowie ciala...
W tej chwili to tylko mogą być szkockie straighty.vitez pisze:szkockie sa delikatniejsze (nawet kocury) ale to dobrze widac dopiero u doroslych osobnikow. By u dzieci rozroznic to trzeba spojrzec albo w rodowod albo miec lata doswiadczenia... dlatego nie bylem pewien jak tego malucha podpisac - czy skzocki straight czy brytyjski, ale oceniajac po rodzicach to bedzie szkocki straight.
Cóż. Tak bywavitez pisze: co ciekawe trafil sie tam dlugowlosy fold mimo krotkowlosych rodzicow (mamusia fold szylkret tez byla ale w takiej pozie ze niewiele ja bylo widac wiec nie mam zdjecia) - tatus (szkocki straight) niesie w sobie var stad taka roznorodnosc kociat w jednym miocie (moze zle pamietam ale chyba bylo: dwie szylkretki krotkowlose fold, bialy szkocki straight, bialy szkocki fold krotkowlosy, bialy szkocki fold dlugowlosy - niezly rozrzut).
sal pisze:W tej chwili to tylko mogą być szkockie straighty.
vitez pisze:Agi pisze:2782 miał napisane nad klatką "thajski" - czyli o ile się nie mylę syjam starego typu?
Watpie... zdjecia sa poukladane w miare po kolei, to zdjecie jest w okolicach birmy (wewnetrzny krag, po prawej na koncu od wejscia patrzac) i syberyjczykow (zewn krag, na samym koncu naprzeciw wejscia)... w tamtych okolicach nie bylo tajskiego, byl on w wewn kregu po prawej stronie blisko wejscia, czyli wg kolejnosci to nie ten.... a poza tym tajski wyglada tak :
http://vitez.ceron.pl/galerie/wystawa-pzf-1/images/tajski6.jpg
vitez pisze:Ja bym tego tatusia - http://vitez.ceron.pl/galerie/pokaz-pzf-2/images/img_2913.jpg nie nazwal foldem.
vitez pisze:No tak, w tej chwili tak. Ale pogdybajmy sobie: a gdyby tatusiem byl bri a nie szkocki straight a mamusia szkotka fold? Dopuszczlane sa takie krzyzowki? I jak ciekawe efekty by byly, tym bardziej gdyby tatus tez niosl gen dlugowlosy
E. Ale przecież tak właśnie jest teraz. Nikt w PL nie kryje folda straightem. Wszyscy kryją BRI.vitez pisze:No tak, w tej chwili tak. Ale pogdybajmy sobie: a gdyby tatusiem byl bri a nie szkocki straight a mamusia szkotka fold? Dopuszczlane sa takie krzyzowki? I jak ciekawe efekty by byly, tym bardziej gdyby tatus tez niosl gen dlugowlosy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 45 gości