Baks ['], Gin i Mundek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 23, 2008 23:56

anna09 pisze:Obrazek

:ryk:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon lis 24, 2008 17:40

Cameo pisze:

Rozumiem, że zdjęcie było obejrzane w powiększeniu :D Musiałam ocenzurować :oops:

Właśnie wróciliśmy od weta i grzyb należy już do przeszłości :D Od tej pory grzyby tylko na talerzu :wink:
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pon lis 24, 2008 18:05

anna09 pisze:Właśnie wróciliśmy od weta i grzyb należy już do przeszłości :D Od tej pory grzyby tylko na talerzu :wink:

GRATULUJĘ :D :dance: :dance2: :dance: :dance2:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon lis 24, 2008 21:57

anna09 pisze:
Cameo pisze:

Rozumiem, że zdjęcie było obejrzane w powiększeniu :D Musiałam ocenzurować :oops:

Właśnie wróciliśmy od weta i grzyb należy już do przeszłości :D Od tej pory grzyby tylko na talerzu :wink:

W powiększeniu 8) Ale pięknie ukryte wydmuszki :mrgreen:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon lis 24, 2008 22:37

Cameo pisze:W powiększeniu 8) Ale pięknie ukryte wydmuszki :mrgreen:

:oops:
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Post » Pon lis 24, 2008 22:40

mb pisze:
anna09 pisze:Właśnie wróciliśmy od weta i grzyb należy już do przeszłości :D Od tej pory grzyby tylko na talerzu :wink:

GRATULUJĘ :D :dance: :dance2: :dance: :dance2:

Dziękujemy :D My też się bardzo cieszymy - szczególnie chłopaki, bo nie bardzo lubią wycieczki do weta :wink:

anna09

Post » Sob lis 29, 2008 20:24

Co u Was słychać :?:
Czy chłopaki nie tęsknią za letnim przebywaniem na balkonie :?:
Czy Ginuś nadal uwielbia spacery po klatce schodowej :?:
A co z odchudzaniem Baksia :?:

Pozdrawiam Was najserdeczniej, a chłopaków dodatkowo miziam wirtualnie :D

mb

Post » Sob lis 29, 2008 21:03

mb pisze:Co u Was słychać :?:
Czy chłopaki nie tęsknią za letnim przebywaniem na balkonie :?:
Czy Ginuś nadal uwielbia spacery po klatce schodowej :?:
A co z odchudzaniem Baksia :?:

Pozdrawiam Was najserdeczniej, a chłopaków dodatkowo miziam wirtualnie :D

Dziękujemy za pozdrowienia, a chłopaki jeszcze za mizianki :D

Ja jestem bardzo zajeta przygotowaniem refaratu na najbliższą środę i dlatego zaniedbałam watek :(
Nawet chłopaki są trochę zaniedbani :( To znaczy tak bardziej rekreacyjnie, bo nie bawię się z nimi tyle, co normalnie. Ale karmię, czyszczę kuwetę regularnie i dopieszczam :D

Chopaki tęsknią za balkonem, ale z powodu niskich temperatur nie wypuszczam i na wyjścia będą musieli poczekać do wiosny.

Obaj uwielbiają spacery po klatce, ale ze względu na grzyba, zaniechałam tej praktyki. Jednak kilka dni temu, zabrałam ich ze soba do mieszkania sąsiadki (którym się opiekuję), więc była jakaś atrakcja :wink:
Od dwóch dni, wieczorami chłopaki chcą się wyprowadzić. Zadziwiające jest to, że to głównie Baksiu się domaga wyjścia. Siedzi pod drzwiami i krzyczy, żeby mu otworzyć, albo wspina się łapkami po drzwiach i sięga do kluczy. Nie dobrze im w DS :roll:

Odchudzanie Baksa trwa, ale z marnym rezultatem, bo stoimy w miejscu (waga stanęła na 7,6 kg i nie chce drgąć :? ).

Baksiu jest troszeczkę przeziębiony :( W czwartek zaczął kichać, więc podałam mu rutinoscorbin. A wczoraj już kichał seriami, więc szybko w transporterek i do weta: temperatura w normie, osłuchowo płuca i oskrzela w porządku, infekcja gardła, powiększone węzły chłonne i katar. Dostalismy antybiotyk i kontrola za tydzień. A ja już widze poprawę, bo Baksiu nie kicha, ale chyba jeszcze boli go gardełko.
Jako że baksiu dostaje antybiotyk, postanowiłam podawać mu jogurt naturalny. Ale baksiu nie bardzo lubi i sam nie chce jeść (liznął ze dwa razy), to jogurcik dałam mu strzykawką. Po podaniu jogurciku, co odbyło się w pokoju, udałam się do kuchni pozmywać naczynia. Po chwili widzę, Baksia stojącego w drzwiach kuchennych i patrzącego na mnie wzrokiem "jak mogłaś mi to zrobić". Aż się nieswojo poczułam, taki miał wymowny wzrok :oops:

Wracam do referatu, a wszystkie ciocie serdecznie pozdrawiam i życze miłego weekendu :D

anna09

Post » Sob lis 29, 2008 21:29

Biedny Baksiu :( Jola, może jogurt smakowy byłby lepszy? Albo actimel...? Słodsze, więc może łatwiej by poszło. A jakby tak zmieszać jogurt z kaszką , którą lubią? Tak się zastanawiam, bo aż mnie zabolało, jak napisałaś o spojrzeniu Baksia pełnym wyrzutu :( Ciężki jest los Dużej...
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Nie lis 30, 2008 12:31

Masz rację, Mariolu. Cięzki jest los Dużej, kiedy musi robić kotkom coś, czego nie lubią dla ich dobra :(
Ale dzisiaj mam dobrą wiadomość :D Baksiu to mądry kotek i dzisiaj, chcąc zapewne uniknąć karmienia strzykawką, pięknie zjadł jogurt naturalny podawany łyżeczką (sam zlizywał zawartość) :D
Zapomniałam napisać, że oczywiście Ginuś, zarówno wczoraj, jak i dzisiaj, wcinał jogurcik z apetytem :wink:

Miłej niedzieli wszystkim :D

anna09

Post » Nie lis 30, 2008 19:03

Moje kotki też nie lubią jak się coś robi koło nich. Dzisiaj miały wszystkie czyszczone uszy. Tragedia! :(

Pozdrawiamy serdecznie.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie lis 30, 2008 19:45

anna09 pisze:Ale karmię, czyszczę kuwetę regularnie i dopieszczam :D

No, to w porządku - bo już się przestraszyłam :wink: :lol:

Trudno się dziwić chłopakom, że krzyczą pod drzwiami. Jesień to trudna pora roku, przede wszystkim nudna (zwłaszcza dla tych, co nie mogą wychodzić na balkon) i pewnie są spragnieni zamiennych rozrywek.

Baksio zlizujący jogurt z łyżeczki - to musi być boski widok :D

Za zdrówko Baksia trzymamy kciuki i kciuczki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Chłopakom przesyłam moc mizianek, a Tobie życzę natchnienia przy pisaniu referatu :D :lol:

P.S. Bisia też nie chudnie :(

mb

Post » Czw gru 04, 2008 17:22

Jak chłopcy wykorzystali wolną chatę - są jakieś straty materialne? :wink:
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Sob gru 06, 2008 15:54

mjs pisze:Jak chłopcy wykorzystali wolną chatę - są jakieś straty materialne? :wink:

Mam anioły a nie koty :1luvu: Żadnych strat, a i bałagan niewielki 8O Myślałam, że aby dostac się do mieszkania, bedę musiała 'odżwirować' drzwi wejściowe, a tu nic z tych rzeczy. Chłopaki przywitali mnie domagąjąc się mokrego jedzonka i głaskania. A kiedy te najpilniejsze potrzeby zostały zaspokojone, okazywali radość biegając i ganiając się (a w przypadku Gina skacząc koło moich nóg - trochę przypominało to zachowanie psa :roll: ).

Chłopcy byli bardzo grzeczni i dzisiaj dostali prezent od Mikołaja :D

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiamy i życzymy wszystkim miłego weekendu :D

anna09

Post » Sob gru 06, 2008 18:27

Fantastyczny prezent z uszami :)

Widać, że bardzo spodobał się.

Ja nic nie dostałam od Mikołaja :?

kciuk

Od: Sob kwi 12, 2008 20:11

[poprzednia][następna]