Rysiek, Mefisto, Nikita i Rudi :-) I kosmitka Nora ;-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 24, 2008 12:56

Ewaw, ale pomysl, ze nie musisz już Panom sprzątac i gotować :wink: zawsze to plus :lol:

chociaż, ja mimo tego, ze z mamą nie mieszkam już jakieś 7 lat, to cały czas tak mam, ze mnie czasem nachodzi: ja chce do mamy, do domu... :wink: a do domu mam ponad 500 km... :?

i ja też czekam na fotki towarzystwa na drapaku (wszyscy czekaja pewnie :wink: )
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Pon lis 24, 2008 13:05

No, przez ten dojazd to musze wcześniej wstawać i wcześniej z domu wychodzić... W starym miejscu to punkt godz. 8 rano dopiero wchodziłam pod prysznic, a tutaj już musze kurtkę zakładać i wychodzić... Poza tym nie znam tego nowego osiedla w ogóle, nie wiem, co gdzie tam mają... a pora roku nie nastraja mnie spacerowo niestety :wink: Chyba pozostanę w błogiej nieświadomości co do sklepów etc. do wiosny... Po jedzenie dla kotów będę jeździć na stare śmieci, bo tam mam taki sklep, gdzie wszystko jest i tanio i znają mnie i moje koty i nawet kuleczki futrzane (ukochane Mefisia) kupuję u nich po cenach hurtowych... Kurcze, 31 lat mieszkałam na Ursynowie, znam tam każdy kąt, dziwnie tak się przenieść w zupełnie obce miejsce, naprawdę...
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pon lis 24, 2008 13:06

milenap pisze:
i ja też czekam na fotki towarzystwa na drapaku (wszyscy czekaja pewnie :wink: )

Z fotkami jest mały problem - nie mam cyfrowego aparatu :? Zawsze robiłam fotki koteczkom aparatem taty. Będę musiała od niego pożyczyć na parę dni...
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Pon lis 24, 2008 13:08

milenap pisze:Ewaw, ale pomysl, ze nie musisz już Panom sprzątac i gotować :wink: zawsze to plus :lol:

TAK, to jest boskie :lol: :lol: :lol: Zmywać w ogóle nie muszę, bo mam najgenialniejsze urządzenie świata czyli zmywarkę :D :D :D
Obrazek

ewaw

Post » Pon lis 24, 2008 13:25

ewaw pisze:[ Zmywać w ogóle nie muszę, bo mam najgenialniejsze urządzenie świata czyli zmywarkę :D :D :D

Tak, też uważam swoją zmywarkę za jedno z lepszych osiągnięć ludzkości :D

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Pon lis 24, 2008 13:35

Nelly pisze:
ewaw pisze:[ Zmywać w ogóle nie muszę, bo mam najgenialniejsze urządzenie świata czyli zmywarkę :D :D :D

Tak, też uważam swoją zmywarkę za jedno z lepszych osiągnięć ludzkości :D

Prawda? Nobla dla tego, kto wymyślił zmywarkę :lol: Ja się długo zarzekałam, że "po co mi zmywarka, całe życie ręcznie zmywam i żyję", ale tata się uparł, że oszczędność wody etc... a mi w międzyczasie tak obrzydło zmywanie ręczne, że teraz strasznie się cieszę, że kupiłam jednak to genialne urządzenie (a raczej tata kupil, bo mnie to w życiu by nie było stać niestety...) :D :D :D :D
Obrazek

ewaw

Post » Pon lis 24, 2008 14:11

ewaw pisze:[Ja się długo zarzekałam, że "po co mi zmywarka, całe życie ręcznie zmywam i żyję", ale tata się uparł, że oszczędność wody etc..

Ja nie, ja jestem chętna na nowości (moja zmywarka to już emerytka) i w ogóle nowe różne urzadzenia. Moja mikrofala też już ma ponad 20lat! (wyobrażasz sobie i działa cały czas! - odpukać ). To były jeszcze czasy, że na mikrofalówkę ludzie patrzyli jak na wynalazek diabła i się jej trochę bali :twisted: :lol:
Moja jedna siostra to jest w tym względzie podobna, przed komórką broniła się zacielke dłuuugo :D Po co i po co. Ma od niedawna w sumie i jest baaardzo zadowolona :lol: Dzieci ją zmusiły :lol:
Ostatnio edytowano Pon lis 24, 2008 15:47 przez Nelly, łącznie edytowano 1 raz

Nelly

Post » Pon lis 24, 2008 14:28

Nie, przepaszam, chyba ma17 lat :D

Nelly

Post » Pon lis 24, 2008 14:35

To i tak dużo! 17 lat temu to ja nawet nie słyszałam o zmywarce :wink:
Obrazek

ewaw

Post » Pon lis 24, 2008 14:37

Acha, ale to chyba chodzilo o mikrofalę, że ma 17 lat... tak, tak, zawsze mój tata mówił, że mikrofali to nie kupimy, bo jest szkodliwa :lol: :wink:
Obrazek

ewaw

Post » Pon lis 24, 2008 15:50

Tak mikrofala, ale zmywarka też baaardzo wiekowa. Przyjdzie czas na nową oj przyjdzie bo już niektóre pręciki ma przerdzewiałe nawet ale póki działa no to jest.

Nelly

Post » Wto lis 25, 2008 10:09

Koteczki już całkiem opanowały drapak. Tylko Rudzik jest biedny, bo daje radę wejść tylko na dwie najniższe półeczki, wyżej nie wskoczy. To z kolei cieszy Nikitkę, bo może przed Rudzikiem teraz łatwo uciec, jak ją kolega molestuje - Niunia wskakuje na górę, albo do tuby, albo do hamaczka i sobie śpi spokojnie, żaden facet jej nie przeszkadza :wink: A Mefisio jakie pozy odwala na drapaczku, komedia :wink: Kurcze, że też nie mam tego aparatu :( W sobotę bedę w domu, to pożyczę od taty cyfrę i obfocę koteczki na drapaku :D
Rysio i Mefisio ciągle chyba zestresowane, bo co jakiś hałas większy, to myk pod łożko i siedzą tam... Rudzik jest najbardziej wyluzowany. A Nikitka zrobiła się w nowym domku straszna przylepa, łazi za mną, ociera się o nogi (zwłaszcza rano, jak właśnie założę czyste czarne spodnie do pracy... 10 razy muszę kłaki z nich potem czyścić...), łepek podstawia do głaskania. Nie wiem, co jej się stało, ona taka raczej była "panna wstydzioszka" i nie bardzo się do miziania podstawiała. A jak wracam z pracy, to ona pierwsza do mnie leci, tak jakby się naprawdę stęskniła :D
A dziś rano, jak się myłam, Rudzik wlazł mi do wanny. Zrobił to spryciarz za moimi plecami, tak więc zanim go zauważyłam, już się zdążył trochę zmoczyć... A Rysiek jest zafascynowany z kolei nowym kiblem (taki wiszący) i tylko czeka, kiedy jest otwarty, zeby tam łepetynkę wsadzić :?
Obrazek

ewaw

Post » Wto lis 25, 2008 10:32

Zwiedzanie nowego domu to fascynujące zajęcie :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Wto lis 25, 2008 10:41

Niestety mieszkanie jest małe (29 m), więc za dużo do zwiedzania nie ma :wink: Wczoraj próbowałam namówić towarzystwo do zwiedzenia balkonu, ale tylko nosy wystawiły i myk spowrotem do środka, bo zimno na zewnątrz :wink:
Obrazek

ewaw

Post » Wto lis 25, 2008 15:03

Rowniez uwielbiam zmywarke i wszystkie "upraszczacze" zycia, bo len ze mnie straszny :oops:
Pozdrawiam serdecznie i czekam na zdjecia Twoich Ukochan na nowych wlosciach :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]