lorraine pisze:Czy po tym preparacie koty trzeba wyczesac?
No, zapewne. Będa miały futerka pełne zwłok, lepiej, żeby tego za wiele nie połykały przy wylizywaniu się.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
lorraine pisze:Czy po tym preparacie koty trzeba wyczesac?
PumaIM pisze:lorraine pisze:Czy po tym preparacie koty trzeba wyczesac?
No, zapewne. Będa miały futerka pełne zwłok, lepiej, żeby tego za wiele nie połykały przy wylizywaniu się.
lorraine pisze:nie mialam szczotki
Chatte pisze:Pierwsze odrobaczenie radzę powtórzyć po conajmniej 2 tygodniach (przynajmniej tak mój wet sugerował). A jezeli w domu są dzieci do 13 lat należy odrobaczac profilaktycznie co 3 miesiące. Kotom to nie szkodzi (przynajmniej moim) a głowa o zdrowie ludzi spokojniejsza![]()
Głaskamy i przytulamy maluszki
PumaIM pisze:lorraine pisze:nie mialam szczotki
Nie musi być szczotka, wystarczy zwykły gęsty grzebień. Dobrze mieć w zasięgu, czasem przydaje się przeczesać kota (futerko, jak każde włosy, zawsze odrobinę bodaj wyłazi i to, co się wyczesze, nie będzie zlizane i połknięte). Moja poprzednia, Burcyś, miała gęste futerko i puch jej czasem się kołtunił, szczególnie w późniejszym wieku - czesałam ją co kilka-kilkanaście dni. A przy okazji takiego przeczesania widać na grzebieniu, czy znowu się jacyś obcy nie zalęgli.
Satoru pisze:Moja Nutka niestety bardzo zle zareagowała na Frontline. Co prawda pchelki wyszły ale kicia nie miała apetytu i miała drgawki, lekarka stwierdzila ze to prawdopodobnie od tego.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 73 gości