Jak znaczą kocury?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 01, 2003 14:36

Ja tylko słyszałam, ze koci organizm przez kilka miesięcy (2? 3?) może jeszcze produkowac hormony, niejako z rozpędu, zanim mu sie wszystko wyreguluje.
Notabene, Budyń po kastracji też znaczył - wyglądało to identycznie jak znaczenie, tyle ze tak nie śmierdziało... No, ale on i tak tylko na spacerach.
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Od: Pon kwi 22, 2002 10:35

Post » Pon gru 01, 2003 14:53

Kilka miesiecy? 11 lat! Zle sie wyrazilam, bo zapomnialam slowa gruczol:) Chodzilo mi o to ze jakies inne gruczoly przejely funkcje tych juz nieobecnych :wink: w produkcji hormonow. Nie wiem, jak to dziala w kazdym razie Pikus calkiem prawidlowo (na stojaco) znaczy wszystko cale zycie (bez przykladu innych kotow bo nie z nimi nic do czynienia:))

lorraine

Od: Pt lis 14, 2003 16:33

Post » Pon gru 01, 2003 15:17

AnnaP.P. pisze:Ja tylko słyszałam, ze koci organizm przez kilka miesięcy (2? 3?) może jeszcze produkowac hormony, niejako z rozpędu, zanim mu sie wszystko wyreguluje.
Notabene, Budyń po kastracji też znaczył - wyglądało to identycznie jak znaczenie, tyle ze tak nie śmierdziało... No, ale on i tak tylko na spacerach.

Ale Fidel przed kastracja tego NIE ROBIŁ :?
Zaczął poźniej i do dziś mu nie przeszło (na szczęście oblewa tylko ścianę kuwety a tę zafundowałam mu krytą, więc problemu nie ma.)
Za to w jaki sposób sika Ferdek opisywać nie będę, bo się nie da. Muszę mu zrobić zdjęcie :ryk:

Agi

Od: Pt maja 17, 2002 19:19

Post » Pon gru 01, 2003 15:27

Agni,
mam ten sam problem z kacperm. Zawsze - odkąd pamietam- siurkał mało pokociemu. Tyłek wypiety ku górze i heja!!!
I właśnie dlatego ma krytą kuwetę (zanim weszły do polskiego obrotu- miał taka kuwetę wyprodukowaną przez mojego Tatę).
Tylko on jedyny tak siurka, reszta grzecznie w kucki idzie. Może mu się coś pomyliło?? Bierze przykład z Axla- psa??

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Pon gru 01, 2003 15:36

Pozwolę sobie podpiąć się tu z moim pytaniem. Nesko (4 mies) pewnego dnia stanął tyłem do ściany, podniósł ogon do góry i wtedy ogon mu lekko zadrgał. Obwąchałam wszystko, nie było śladu moczu. Czy on już ćwiczy? Tak wcześnie?
Pozdrawiam BeaBea
Obrazek
A oto Nesko

BeaBea

Od: Pt paź 17, 2003 20:14

Post » Pon gru 01, 2003 16:26

Faktycznie odruchy. Mimit jako najsilniejsza osobowość zaczął w ten sposób zaznaczać (rzadko ale zawsze) swoją dominację na terytorium po przywiezieniu Williego (oba raczej się lubią). Gorzej, że ostatnio Willie odpowiedział tym samym...
Vivaldi

vivaldi

Od: Czw cze 06, 2002 17:50

Post » Pt gru 05, 2003 11:59

BeaBea pisze:Czy on już ćwiczy? Tak wcześnie?

Moze tak byc.

lorraine

Od: Pt lis 14, 2003 16:33

[poprzednia]