Co sądzicie o tych książkach?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 26, 2003 19:46 Co sądzicie o tych książkach?

Jak w temacie, wypisze tu kilka tytułów ksiązek, i powiedzcie co o nich sądzicie? Wasza ocena powinna tyczyć się:
- opisów
- zdjęć
- ogółu

1. "Rasy kotów" Herrscher/Theilig (tłumaczenie S. Łukomski) wyd. MULTICO
2. "Koty" Yann Arthus - Bertrand , tekst: Daniele Laruelle Wyd. Wiedza i Życie
3. "Koty rasowe (ponad 100 ras)" Angela Rixon wyd. Elipsa

1 książka ma ok 190 stron i jest formatu A5 (gróba oprawka)
2 ksiązka ma ok 390 stron i jest mała ok 12/10 cm. (cienka oprawka)
3 książka ma ok 260 stron i jest formatu A4 (gróba oprawka)

Lili

Od: Wto lut 05, 2002 21:48

Post » Śro lis 26, 2003 19:57

Znam tylko pierwsza, wiec sie wypowiem: Zdjecia maja wiekszoscia bardzo ladne, bogate opisy, i maja u mnie ogromnego plusa za to, ze nie pomineli sybirakow (w zadnej innej ksiazce nie mam informacji o tej rasie :? ). Ogolem dobra ksiazka, ale tylko wtedy, jesli komus chodzi o podziwianie kocich pieknosci i poznanie ich historii, bo porad tam niestety niet. Dodatkowo jest dobry dzial o chorobach. Dodatkowy plus to ladna, gruba okladka.
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Śro lis 26, 2003 22:05

Mam ten drugi album (dostałam od wówczas jeszcze narzeczonego, kiedy ze względu na alergię siostry w żadnym wypadku nie mogłam mieć żywego kota). Bardzo piękne zdjęcia (autor to artysta-fotografik), ale informacji niewiele.
Deli

Deli

Od: Nie cze 29, 2003 11:14

Post » Śro lis 26, 2003 22:30 Re: Co sądzicie o tych książkach?

1. "Rasy kotów" Herrscher/Theilig (tłumaczenie S. Łukomski) wyd. MULTICO
2. "Koty" Yann Arthus - Bertrand , tekst: Daniele Laruelle Wyd. Wiedza i Życie
3. "Koty rasowe (ponad 100 ras)" Angela Rixon wyd. Elipsa

1. Mam, ale wydanie chyba okrojene, raczej taki mini-przewodnik, niecale 100 stron, wydawnictow i autor ten sam (tutaj o tej mojej ) ... to co mam jest ok, ale jak napisalam, dosc okrojene, Z ta o ktorej ty piszesz sie nie spotkalam :(

2. Ksiazke mialam wiele razy w rekach, i wiele razy ja mialam ochote kupic, przecudnowne zdjecia i bardzo nietypowe przedtsaienie ras i wogle calosc ksiazeczki :) -> http://www.wiz.com.pl/start.asp?cat=200 ... 7184-950-8

3. Jakos mi nie wpadla w oko w ksiagarniach -> http://www.elipsa.komrel.net/oferta/k_010046.html

A powiec dzoc wiecej w jakim celu interesujesz sie akurat tymi 3ma ksiazkami? Bo jak cos konkretnego to moze polecimy jeszcze jakies pozycje... troche tego jest....

ktosia

Od: Pon gru 02, 2002 18:29

Post » Śro lis 26, 2003 22:55

to ja sie podczepie do tematu
a jaka książke z dobrymi opisami ras i ładnymi zdjęciemi moglibyście polecić ?

(podpowiem św.Mikołajowi - zeby przypadkiem nie wpad na pomysł kupowania mi piatej pizamy ;) )
Obrazek

Od: Wto lip 22, 2003 11:25