» Pon lis 24, 2003 16:59
Jak kociaki przyzwyczaić (do gazety?)
Faktycznie jestem o tydzień do tyłu z nauką. Te małe mutanty rozwijają się szybciej niż sądziłem i tak też nabywają różnych umiejętności. Na razie zalały legowisko (tzw. buda materiałowa+ręcznik+pod nim folia) które zabrałem, kawałki wykładziny na których było to legowisko, gazetę na podłodze, rękaw szlafroka na fotelu i pościel. Kuwetę z niezbrylającym żwirkiem odwiedza sporadycznie jedna kotka. Ciekawe jest to, że leją tam gdzie mogą próbować zagrzebać (taka fajna pościel, nieeee?), natomiast raczej nie na gładką powierzchnię. Eksperymentuję właśnie z gazetami rozłożonymi na podłodze w miejscu legowiska i na fotelu, pod gazety podłożyłem folię, pościel zwinąłem i położyłem na biurko - mam nadzieję że nie naleją na niepoddający się grzebaniu tapczan. Efekty są na razie obiecujące. Kuwetę z Super Benkiem dla Nevady postawiłem na biurku, ale okazało się, że moja dama nie naleje na biurko i już. Zrobiłem mały podest z grubych ksiąg (taka mała polonistyczna profanacja:-)), mam kilka dni na myślenie, co dalej.