Choć trochę mnie zmroziło jak tę zdobycz zobaczyłam. Przy tych ślimakach w ogródkach będzie jak u Kononowicza, czyli niczego nie będzie

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Monostra pisze:Przy tych ślimakach w ogródkach będzie jak u Kononowicza, czyli niczego nie będzie.
Monostra pisze:To pomrów wielki, szkodnik jak diabli. Uważaj, zeby nie zawlec sobie tego na działkę.
JoasiaS pisze:Monostra pisze:To pomrów wielki, szkodnik jak diabli. Uważaj, zeby nie zawlec sobie tego na działkę.
Ten egzemplarz akurat wpuściłam Dziadkowi do ogrodu...![]()
Dorota pisze:JoasiaS pisze:MarciaMuuu pisze:JoasiaS pisze:Dorota pisze:Jakie byly dalsze losy slimaka?
Wystawiony za drzwi, uciekał w te pędy!
Aż się za nim kurzyło?
A jak!
Na schodach pewnie po dwa stopnie przeskakiwal.
olaxiss pisze:JoasiaS pisze:Monostra pisze:To pomrów wielki, szkodnik jak diabli. Uważaj, zeby nie zawlec sobie tego na działkę.
Monostra, prawda to, że takie ślimory można wyłapać na piwo?
Tzn. do spodka leje się piwo, a rano ubzdryngolone okazy ze spodka rozdeptuje się bez litości na twardym podłożu
JoasiaS pisze:olaxiss pisze:JoasiaS pisze:Monostra pisze:To pomrów wielki, szkodnik jak diabli. Uważaj, zeby nie zawlec sobie tego na działkę.
Monostra, prawda to, że takie ślimory można wyłapać na piwo?
Tzn. do spodka leje się piwo, a rano ubzdryngolone okazy ze spodka rozdeptuje się bez litości na twardym podłożu
Ola, toż to masakra jakaś. Nie lepiej poszczuć je Julką?
Monostra pisze:Są i pułapki piwne i inne sposoby też. Rozdeptywania jednak nie polecam, fuj.
JoasiaS pisze:Monostra pisze:Są i pułapki piwne i inne sposoby też. Rozdeptywania jednak nie polecam, fuj.
I bardzo dobrze! A ty, Ola nie zachowuj się jak polski chłop, co to żywemu nie przepuści i nie propaguj takich barbarzyńskich metod
olaxiss pisze:JoasiaS pisze:Monostra pisze:Są i pułapki piwne i inne sposoby też. Rozdeptywania jednak nie polecam, fuj.
I bardzo dobrze! A ty, Ola nie zachowuj się jak polski chłop, co to żywemu nie przepuści i nie propaguj takich barbarzyńskich metod
no co? raz a dobrze
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek, Silverblue i 17 gości