badanka krwi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 21, 2003 21:39 badanka krwi

Moj Lunek jest nerkowcem, ostatnio dowiedzialam sie o tym z badan krwi. Mial jednak badane tylko mocznik i kreatynine. Teraz jest w trakcie leczenia (potyczki dietetyczne, proba wlewania jakis ziolek do pyszczka+ rundka po calym mieszkaniu+ jezyk ogona w stylu "sama se to wlej"- normalka) i ma miec powtorzone badania za 2 tygodnie. Chcialabym mu jednak zrobic moze jakies szczegolowsze badania krwi przy okazji- ostatnio zaczelam strasznie sie bac czy nie ma jakiejs bialaczki kociej albo czegos innego (kiedy pytalam o szczepienia wet powiedzial, ze jesli jest nosicielem to i tak nic mu nie pomoze- moglby byc (!!!!!) ?
Co jeszce powinno byc sprawdzone- ja nie bardzo sie znam a weta musze sama o wszystko prosic i pytac.
Poza tym macie jakiegos znanego , dobrego i zaufanego weta w Warszawie? Bylabym wdzieczna za info. Moj Luniaczek musi byc zdrowy!
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sa dwie Mamy i jedno Slonce/chociaz kazda inaczej kocha/Marta ma podrapane od "zabawy" rece, Ania- mruczacego na kolanach kota.

nan

Od: Śro lis 12, 2003 19:54

Post » Pt lis 21, 2003 21:44

nan, a z której części Warszawy jesteś?
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Od: Pon kwi 22, 2002 10:35

Post » Pt lis 21, 2003 22:04

Idz do pani Beaty :-)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt lis 21, 2003 22:24

Nan, wybacz, że podłączę się pod Twój wątek :oops:

Zuza kiedyś wspominała o badaniach krwi, jakie powinno się wykonać kotu miesiąc po kastracji.
Czego dokładnie mam się domagać, zrobić morfologię czy co? Czy badania pod kątem nerek to też z krwi?
I czy takie badania robi każdy wet, czy wyłącznie specjalistyczne przychodnie weterynaryjne?

Sigrid

Od: Śro lip 30, 2003 16:54

Post » Pt lis 21, 2003 23:39

hej. ja jestem z Mokotowa.Do tej pory chodzialm do "osiedlowego" weta.
kto to p. Beata i gdzie przyjmuje? Zdaje mi sie ze juz w jakims poscie cos o niej czytalam....
Sigrid badania krwi (profil nerkowy tez) wykonuje sie w laboratorium weterynaryjnym, jest przy wiekszych lecznicach, calodobowych ale nie tylko. W mniejszych lecznicach jak u mnie pobiera sie zwierzakowi krew, a weci woza ja do laboratorium z ktorym maja umowe.
hmm tyle wiem.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Sa dwie Mamy i jedno Slonce/chociaz kazda inaczej kocha/Marta ma podrapane od "zabawy" rece, Ania- mruczacego na kolanach kota.

nan

Od: Śro lis 12, 2003 19:54

Post » Pt lis 21, 2003 23:43

Nan, dziękuję za odpowiedź :)

Sigrid

Od: Śro lip 30, 2003 16:54

Post » Pt lis 21, 2003 23:48

Ja polecam pania Ule, przyjmuje na Mokotowie, na Sadybie. To moja wetka do ktorej chodze z Trio i moge z czystym sumieniem przedstawic jako swietnego lekarza. Zajmuje sie cudownie moja koteczka chora od ponad roku na niewydolnosc nerek, Rysiem, ktory ma SUk i Bruckiem-alergikiem.
Koteczka, czyli HrupTak dzieki p. Uli doszla do wynikow zdrowego kota.
Co do badan krwi oprocz mocznika i kreatyniny powinny byc zrobione na pewno proby watrabowe, zeby sprawdzic czy nerki jej nie uszkadzaja. Genralnie warto zrobil pelne badania krwi.

Na PW wysylam Ci namiary na p. Ule.
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Sob lis 22, 2003 10:57

Pani Beata to wetka do ktorej my z Czarna jezdzimy :-) Jest homeopata i alergologiem. Bardzo ladnie wyciagnela z mocznicy Czarna :-) Nazywa sie Beata Brzezny i przyjmuje na Woli.
Do pani Uli masz pewno blizej.

Po kastracji powinno sie zrobic ogolne badanie krwi z oznaczeniami nerkowymi i watrobowymi. Nie tylko po kastracji. Po kazdej narkozie.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob lis 22, 2003 14:09

Anja pisze:Ja polecam pania Ule, przyjmuje na Mokotowie, na Sadybie. To moja wetka do ktorej chodze z Trio i moge z czystym sumieniem przedstawic jako swietnego lekarza. Zajmuje sie cudownie moja koteczka chora od ponad roku na niewydolnosc nerek, Rysiem, ktory ma SUk i Bruckiem-alergikiem.

Polecam. Tez chodzimy do p. Uli i jestem bardzo zadowolona
Obrazek Obrazek Obrazek

zojka

Od: Pon lut 24, 2003 14:19

Post » Sob lis 22, 2003 14:48

zojka pisze:
Anja pisze:Ja polecam pania Ule, przyjmuje na Mokotowie, na Sadybie. To moja wetka do ktorej chodze z Trio i moge z czystym sumieniem przedstawic jako swietnego lekarza. Zajmuje sie cudownie moja koteczka chora od ponad roku na niewydolnosc nerek, Rysiem, ktory ma SUk i Bruckiem-alergikiem.

Polecam. Tez chodzimy do p. Uli i jestem bardzo zadowolona

my tez podpisujemy sie pod tym osmioma lapkami - polecamy p. Ule z czystym sumieniem :D
Obrazek Obrazek

drotka

Od: Wto kwi 22, 2003 11:49