Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Etka pisze:dziewczyny wpiszcie w google:
Farmakoterapia zaburzeń gospodarki wapniowo-fosforanowej w przewlekłej chorobie nerek
to prezentacja Power Point Michała Nowickiego, prof. nefrologa z Łodzi.
Pisze o polaczeniach skutecznych do wylapywania fosforu ( czyli lek co Aga ma) oraz o aktywnej witaminie D ktora obnizy parathormon ( bo to tez wazne przy nerkach).
Moze to by Karotka Zuzi podawala?
aga9955 pisze:czyli podawac jeszcze do alusalu witamine D? ile Etka znajdz to prosze bo ja nie mam juz siły w ekran patrzec.
vetserwis pisze: Wyrównywanie niedoborów aktywnej witaminy D jest zatem możliwe wyłacznie poprzez podawanie preparatów kalcytriolu.
Etka pisze:kurcze, boje sie strasznie.
najbardziej tej transfuzji, niestety to nie tak jak u ludzi, nie mamy odznaczonych grup krwi.
ja tak na chlopski rozum sobie tlumacze ze jesli transfuzja sie uda, to fosfor sam z siebie spadnie, prawda?
a w pozywieniu bedzie wylapywany przez lek z nim podany.
Edyta i Sebastian pisze:A czy była próba pobudzenia apetytu Peritolem? To naprawdę bardzo skuteczny lek i pomaga przetrwać najtrudniejsze okresy. A Zuzia musi jeść!
I jeszcze jedno pytanie, czy przy takim wysokim moczniku kota dostaje coś osłaniającego śluzówkę żołądka?
Przepraszam, ale nie jestem w stanie w tym momencie przeczytać poprzednich wpisów, stąd te pytania.
Etka pisze:nie bylo Peritolu to wiem napewno, reszte lekow bedzie znala aga9955.
W razie czego ja mam Peritol po Lusi.
W kazdej chwili mozna odebrac.
anna57 pisze:Etka pisze:nie bylo Peritolu to wiem napewno, reszte lekow bedzie znala aga9955.
W razie czego ja mam Peritol po Lusi.
W kazdej chwili mozna odebrac.
Peritol jak najbardziej podać.
Kot musi jeść.
Etka pisze:wiem ze dobry bo stosowalam.
Niestety nie mam ulotki i opakowania ( ale kupiony w czerwcu jest wiec waznosc ma) bo oddalam anastasi jak przyjechala do niej niejedzaca Luna z Opola.
Nie wiem jak sie ma do nerek bo nie mam ulotki i nie moge sprawdzic.
Ale chyba bardziej zaszkodzic juz nie moze.
edit: zostawilam juz Agnieszce wiadomosc.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Gosiagosia, puszatek i 16 gości