Transporterek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 15, 2003 16:55

Mała Gosiu,
wygodniej mieć dwa transporterki,
lepiej się nosi dwa koty równomiernie rozłożone w obu rękach.
Mam na myśli troszkę dłuższe trasy niż z samochodu przez chodnik do domu :)
Obrazek

Ella

Od: Czw mar 07, 2002 13:22

Post » Sob lis 15, 2003 16:59

bimiski jezdza w jednym duzym i calkiem im to odpowiada. zastanawiam sie jednak nad kupnem jednokotnego transporteraka bo jak musze leciec z jednym kotem do weta to wloke ze soba to wielkie pudlo :roll:

ostatnio wiozlam bimisie i jeszcze jedna kotke w dwoch oddzielnych transporterkach (panienki nie bardzo sie lubia i kazda chora na co innego). oba tak samo wielkie, a kotki male 2-3kg. jak czekalam z nimi w poczekalni u weta weszli ludzie z nieduzym pudelkiem na narzedzia (takim otwieranym od gory). myslalam, ze maja tam gora swinke morska ale po otwarciu okazalo sie ze w pudelku siedzi wielki norweg zwiniety w klebek 8O . troche dziwnie patrzyli na moje panienki, kazda w cztery razy wiekszym transporterku.
Obrazek Obrazek

migaja

Od: Pon maja 06, 2002 15:54

Post » Sob lis 15, 2003 17:00

Kiedyś do Dagi wiozłam oba Falkoty w jednym transporterze. Przejechały podróz w całkiem dobrym humorze. Ale Falka po wyjściu z transportera obraziła się na Saszę.
Niedawno wiozłam Falkoty do Hany, każdy w swoim transporterze jechał. Płakały straszliwie. Ale po wyjściu z transporterków nie były na siebie obrażone.
Nie wiem, czy można z tego jakieś wnioski wysnuć ale gdyby zdarzył się następny raz, to pojada w jednym transporterku.

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Sob lis 15, 2003 17:10

Z powyższych opisów jasno wynika,
że wszystko zależy od sytuacji i kotów :)
Ale to pudełko z norwegiem w środku :lol:
Dla mnie bomba :!: Ważne jak kot się tam czuł :D
Obrazek

Ella

Post » Sob lis 15, 2003 17:14

Ella pisze:Ale to pudełko z norwegiem w środku :lol:
Dla mnie bomba :!: Ważne jak kot się tam czuł :D

kot byl zupelnie wyluzowany i po otwarciu pudelka tylko sie leniwie rozejzal i z powrotem poszedl spac.
Obrazek Obrazek

migaja

Od: Pon maja 06, 2002 15:54

Post » Sob lis 15, 2003 17:26

Tak właśnie myślałam :D
Kot wyluzowany, przyzwyczajony do pudełeczka.
To pewnie był kocoorek :wink:
Obrazek

Ella

Post » Sob lis 15, 2003 19:04

Dzięki, dzięki
No to się "zobaczy" -może duży (na 2 małe a potem na tego Drugiego jak po kastracji walnie z 10 kilo -tyle wazy jego tatuś), a potem jeszcze jeden standardowy...
Ja miałam wizję stłuczki i przerażonych kotów drapiących sie, wijacych i gryzących :(
Ale to ja tylko taka kopnięta jestem...
Do wetki mam 3 minuty i tak targam małe w trans -nie pozwolę mężowi wyjąć na kolana.
Synek też nawet jak do sklepu na koniec ulicy to obowiązkowo w foteliku (i nie ma przebacz, żeby nie wiem co)
A najlepsze, że jeżdżę od '96 roku i jeszcze bezwypadkowo (no raz do garażu isę nie zmieściłam i urwałam lusterko)
Gosia, dwaj chłopacy-pluszacy Pafnucy "Puff" i Chojrak oraz Anna Dymna za Tęczowym Mostem
Obrazek Obrazek Obrazek

mała_gosia

Od: Sob paź 18, 2003 20:27

Post » Sob lis 15, 2003 19:11

mała_gosia pisze:Jak to jest z dwoma kotami?
Da się wozić w jednym transp.?
To w sumie zależy IMHO od tego jakie masz koty. U nas mamy transporterki 'dwójki' i jeden kot wchodzi tak w sam raz i ma miejsce na obrócenie się itp.
Dwa koty strasznie by się tam cisnęły... No i w drodze jak to w drodze. Jedne koty spokojnie leżą, inne nie. Ja bym jednak wziął 2, bo po prostu kotom byłoby wygodniej.
CK i Tisia

Basia i Zosia (za Tęczowym Mostem)
Obrazek

sal

Od: Wto paź 07, 2003 21:54

Post » Sob lis 15, 2003 19:12

Ja woze osobno. Moje panny sie nie lubia, wiec w ogole mowy nie ma o jednym. Przypinam transporterki za raczki pasami. Przy mocniejszym hamowaniu moge sie zajac kierownica, a nie lapaniem transportera :-)
Pewnie juz o tym bylo, ale odradzam serdecznie wiklinowe. Trzeba podkladac cerate pod niego w aucie i wyciagniecie kota u weta... :?
Z mojego plastikowego jestem bardzo zadowolona :-)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob lis 15, 2003 20:12

Używamy teraz plasktikowego i taki zamierzam zakupić.
Z przodu kratka, ale góre też bez problemu się zdejmuje.
Pafnuc co 5 min jazdy usypia, no - przynajmniej na razie.
U wetki też sam wychodzi i jeszcze sie cieszy (zdrajca jeden) - a bywamy często - bo odrobaczamy/szczepimy :) Zobaczymy jaki Drugi będzie szatan.
Ja jestem taka legalistka, że o nie- zapięciu pasów na trans mowy nie ma :roll:
Ja nawet pasażerom każe z tyłu zapinać -i krzyczę jak się ktoś buntuje :twisted:
Gosia, dwaj chłopacy-pluszacy Pafnucy "Puff" i Chojrak oraz Anna Dymna za Tęczowym Mostem
Obrazek Obrazek Obrazek

mała_gosia

Post » Czw lis 20, 2003 20:19

Sorki ze z opoznieniem po chyba 43 zl mozna kupic w Gordonie przy Rynku Wildeckim transportery Atlas 10 mam takowy co prawda z Auchan z materacykiem ale warto tam podskoczyc. Mam do wydania stary wiklinowy, tylko musze podreperowac drzwiczki.

Mariejo

Od: Czw lis 06, 2003 20:23

Post » Czw lis 20, 2003 23:59

Moje jak jezdza w osobnych to sie bocza i placza po drodze 8O w jednym duzym moze ciasniej, ale milej :D . No i jakos jednak (szczegolnie teraz, bez samochodu) latwiej mi targac jeden transporterek z dwoma kotami (druga reka wolna na torebke, trzymanie sie w autobusie, itd) niz dwa z jednym kotem w srodku kazdy. No moze jakbym miala dwa transporterki tej samej wielkosci, to byloby OK ale z racji czestych wspolnych chorob mam jedyneczke i dwojeczke 8) i na wiecej nie ma miejsca w mieszkaniu :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt lis 21, 2003 9:06

Mam Trotter 1 nienajlepszy i Atlas 10 Ferplastu mniej wiecej tej samej wielkosci ale ostatnio widzialam takie wieksze na kolkach i znowu mnie kusi mam jeszcze po poprzednim kocie wiklinowe, z ktorym nie wiem co zrobic.

Mariejo

Od: Czw lis 06, 2003 20:23

Post » Pt lis 21, 2003 10:06

Ja mam dwa transporterki na 3 koty :roll: : jeden maly, drugi duzy.

Jeden jest taki normalny maly i w nim jezdzi najtlustszy RySio (5 kg). Oprocz tego dokupilismy drugi prawie 2 x wiekszy na dwa koty, w nim zwykle jezdza Brucek i Hruptak (4,5 kg +2,7 kg =7,2 kg).
Mniejszy transporter nie sprawdzil sie na dwa koty, bo kiedys w trakcie powrotu od weta wypadla raczka z uchwytu i koty grzmotnely o ziemie, cud ze kratka nie wypadla 8O . Kotom na szczescie nic sie nie stalo :roll:
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Pt lis 21, 2003 10:25

Anju,
jeśli to nie jest wielki klopot -mogłabyś zmierzyć te trans i podać mi w przybliżeniu wymiary?

Właśnie bede kupowała w weekend dla Puffa i sama nie wiem...może jednak większy spróbuję (tylko które są małe, kóre duże?)...
Na arzie znalazłam taki, jaki mam pożyczony - za 53 zeta (bardzo przyzwoity).
Znalazłam też taki eksklusiv za 120 z posłankiem i miseczką, super wygodnym zamknięciem i łatwo zdejmowalną górą.
No i sama nie wiem.... Czeka mnie pewnie zakup 2 trans (że o zakupie drugiego kota nie wspomnę :lol: ) więc miałabym 2 w cenie tego jednego. Z drugiej strony -taki trans bedzie na całe kocie życie (albo i dłużej) a palnujemy wyprawy nie tylko do weta ale i na dłuższe trasy.
No i ten exkl jest po prostu śliczny czarno-beżowy, mniam. No mercedes wśród transporterków.
Obrazek Obrazek Obrazek

mała_gosia

[poprzednia][następna]