nieprzespane noce...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 21, 2003 7:49

8 miesięcy? Toż to jeszcze dzieciny :D
Czytałam gdzieś że roczny kot to odpowiednik ludzkiego 12-13 latka. Czy takie ludzie są już poważne ? :lol:
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Pt lis 21, 2003 9:59

Z tego co się zdążyłam zorientować, to mało kto nie miał tego problemu :D :lol: Moja kicia oczywiście tak samo najbardziej lubi w nocy dać o sobie znać :) Teraz ma prawie 6 miesięcy i szcaerze mówiąc trochę sobie poradziliśmy, choć oczywiście idealnoie napewno nie jest :) Początkowo byliśmy bezlitośni, ale któtko. Zamykaliśmy kicię na noc na przedpokoju i kuchni(miski i podusia oczywiście :) ) Dosłownie po 2-3 dniach była tak szczęśliwa, że nie jest wyrzucana na noc, że zasypiała jak najciszej i chyba starała się, żeby jej nikt nie zuważył :)) Większy problem był (i jest nadal, choć trochę mniejszy...) z naszą córka i kotką, bo kicia ssała córce np. kark (choroba sieroca, naszczęście powoli w zaniku...) Drzwi do córki są więc dalej zamknięte na noc i fakt, ok. 5-6 rano (czaaasem ok. 4 :) ) miauki są,niesamowite, by je otworzyć, ale jak kicie zamkniemy ze sobą w pokoju, to jeszcze trochę przysypia. Koło 7 i tak już najwyższy czas wstać, więc kicia jak z procy wskakuje córce na głowę :)) Po za tym kicia chyba wie, że ludzie muszą czasem się wyspać, bo raz na kilka dni (czasem co 3, a czasem co tydzień i nie mam pojęcia od czego to może zależeć :) ) koteczka śpi do rana jak prawdziwy aniołek !! :) I oczywiście kłamstwem byłoby twierdzić, że nie ma nagłych przebudzeń wywołanych właśnie nad ranem przez spadająceko kota z hukiem np. z suszarki na naczynia (ten huk to oczywiście popłoch i np. spadająca pokrywka lub szklanka :) ), albo doniczka (naszczęście plastikowa, ale sprzątania ho ho), no ale przecież trzeba wiedzieć, że ma się zwierzaka w domu :))
Obrazek PumaObrazekOhana
Koty i psy ;) są jak powietrze: wszędzie ich pełno i nie da się bez nich żyć...

Aki

Od: Pon paź 06, 2003 8:50

[poprzednia]