cat-proof Christmas tree decoration

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 19, 2003 12:44

Jedna z ulubionych zabawek Omu jest granatowy, dlugi "wlochaty" lancuch choinkowy, zrobiony z takiej (?) polyskujacej folii aluminiowej, zwany po domowemu Wężem. Maly z zapamietaniem go atakuje, podrzuca i nosi po calym domu :D

Wprawdzie obydwa sa jeszcze za mlode, zeby miec zaliczona Gwiazdke, ale juz sie szykuje na spory zasieg zniszczen. Na 100% wiem, ze Mao bedzie pod drzewkiem robil za prezent (uwielbia takie miejsca), a Omu wspinal co chwile na sam szczyt... Ciekawe, czym nie zaskocza... :lol:

evi

Od: Sob maja 31, 2003 20:31

Post » Śro lis 19, 2003 14:29

Wszystko dobrze, byle nie "anielski włos" - żują to i niebezpieczne po połknięciu. Lameta daje się poszarpać na drobno, więc to co innego.
Swoją drogą u nas po domu patałętał się mały mosiężny dzwoneczek, podobno wisiał kiedyś na choince, ale za moich czasów już nie miał uszka - Czarnuszka urwała :lol: A ja już od wieków choinek nie ubieram, tylko pęk gałęzi, powieszony na drzwiach środkowego pokoju (można pacać łapą, ale nie da się na to wleźć).
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Śro lis 19, 2003 14:33

hmmm...To moze skoro mój kot nie chce jeść suchej karmy....to ja podstępnie zrobię z niej ozdoby choinkowe - jest taka karma z dziurką -zrobię łańcuch!
Żartuję oczywiście.
A serio - planuję na choince tylko pomarańcze, cytryny w plastrach i z powtykanymi goździkami :)
Gosia, dwaj chłopacy-pluszacy Pafnucy "Puff" i Chojrak oraz Anna Dymna za Tęczowym Mostem
Obrazek Obrazek Obrazek

mała_gosia

Od: Sob paź 18, 2003 20:27

Post » Śro lis 19, 2003 14:50

mała_gosia : ja tez chce takie ozdoby!!! jak sie to robi?aby nie poplesnialo?
czy ktos mocowal orzechy na choince?
i czy swiatelka to dobry pomysl?u mnei na bank jakby byly to napewno nei migajace tylko zwykle male jasne...moze kota nei zacheca?
Obrazek
"Nawet najmniejszy kot jest arcydzielem"Leonardo da Vincimoje koty

ipsi

Od: Pon sty 27, 2003 0:06

Post » Śro lis 19, 2003 15:02

Łańcuch z chrupek - jadalna ozdoba, hi, hi :lol: Tylko nić powinna być łatwa do zerwania, żeby jej zjadacz nie połknął, bo mu zaszkodzi... (mam koszmarną wizję futrzaka z kiszkami okręconymi takim długim, tnącym paskudztwem - ale z kolei jeden tygrys zeżarł kiedyś kłębek sznurka i nic).

Orzechy włoskie mają taki "miękki punkt" tam, gdzie przyrastała szypułka - można pewnie wkręcić jakieś uszko albo co. Albo obwiązać złotą np. nicią.

Światełka, podejrzewam, jeśli w ogóle wzbudzą zainteresowanie, będą miały szybko przegryziony kabelek :wink: . Jeśli nie mają za dużo prądu w sobie, to co za różnica...
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Śro lis 19, 2003 15:09

mała_gosia pisze:hmmm...To moze skoro mój kot nie chce jeść suchej karmy....to ja podstępnie zrobię z niej ozdoby choinkowe - jest taka karma z dziurką -zrobię łańcuch!Żartuję oczywiście.
A serio - planuję na choince tylko pomarańcze, cytryny w plastrach i z powtykanymi goździkami :)

:ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro lis 19, 2003 15:12

jestem w fazie testów
Jak odkryję jak nie zrobić żeby się po wysuszeniu skręcały -napiszę
Gosia, dwaj chłopacy-pluszacy Pafnucy "Puff" i Chojrak oraz Anna Dymna za Tęczowym Mostem
Obrazek Obrazek Obrazek

mała_gosia

Post » Śro lis 19, 2003 15:18

mala gosiu-testuj szybko-i dawaj znac ...bo do swiat malo czasu;)

co do kableka od lampek- wszsytko bedzie spoko byleby tylko nie byl koloru czarnego, zaba ma slabosc do malych czarnych kablekow...przegryzla ladowarke ( juz5 razy chyba) pod pradem... :roll:
Obrazek

ipsi

Post » Śro lis 19, 2003 16:31

Ja w te Święta będę oglądała wielką bitwę- 5 miesięczna Abi wraz z 2,5 roczną Zuzką (moje dziecię) kontra bezbronna choinka :twisted:
Abi uwielbia wskakiwać, nadgryzać, memłać, pacać łapą wszystko co błyszczące, świecące lub w ruchu. Zuzka zaś namiętnie "ukochuje" wszystko co jej się podoba lub wydaje się w jakiś sposób atrakcyjne. Ostatnio "ukochała" bukiet suszonych kwiatów tak skutecznie, że w rączce pozostał jej tylko kikut suchych badyli. Oczywiście Abi dzielnie jej sekundowała i z ekstazą na mordce tarzała się w kwietnych pozostałościach :twisted:
Wolę nie myśleć na co te dwa tornada przerobią biedną choinkę :strach: :lol:
...gdzie jest dom szczęśliwych kotów
tam jest dom szczęśliwych ludzi.
F.Klimek

Lavelia

Od: Pt sie 29, 2003 13:19

Post » Śro lis 19, 2003 16:52

Lavelia, mamy kocio-dzieci w podobnym wieku -tyle ze ja mam 2 chłopaków (synek 2,7 kotek ma niecałe 11 tyg) :)

Ipsi - na razie dowiedziałam się że cytrusy i jabłka suszy się (żeby nie pleśniały) w piekarniku dosć długo ale na małej temp, 3-4 mm plastry na pergaminowym papierze... Mi ięi wydaje że to się poskręca. No nic - spróbuję.
Obrazek Obrazek Obrazek

mała_gosia

Post » Śro lis 19, 2003 16:53

zobacz i daj znac:)))
Obrazek

ipsi

Post » Śro lis 19, 2003 20:08

Czytalam kiedys na forum o kocie, ktory polknal anielskie wlosy. Sprawa sie "rypla" dopiero wtedy, gdy zaczelo mu cos blyszczec pod ogonem :lol:

To beda pierwsze swieta dla naszych kotow. Juz sie boje :roll: :lol:

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Śro lis 19, 2003 20:14

:ryk: :ryk: :ryk:
hm...i straszno i śmieszno....
Obrazek Obrazek Obrazek

mała_gosia

Post » Śro lis 19, 2003 21:37

boshhh dobrze ze ja nei przepadam za lancuchami i takimi innymi na choince :roll: przy mojej obsesji na punkcie zjadania sznurkow przez koty..umarlabym ze strachu 8)
Obrazek

ipsi

Post » Śro lis 19, 2003 23:15

dla mojej pusi to są 1 święta... o kurka ona jest bardzoo nazwijmy to ciewkawa co to choinka i będzie sie chciała się dowiedziec tylko jak...

kociolubna

Od: Pt sie 15, 2003 21:07

[poprzednia][następna]