Póki co Pini jako osoba zaznajomiona z wetami w Katowicach i obdarzona darem przekonywania

Niestety znajomy dentysta odmówił - lampę ma przytwierdzoną na stałe.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Super!lrafal pisze:szukalem troche i swietlowke znalazlem we Warszawie za 25 euro, ale czekam na odpowiedz znajomego ze szpitala, czy czasami nie maja jakies lampy co ma godziny przepracowane ale mimo wszystko swieci.
lrafal pisze:instrukcji nie ma do samej swietlowki (ale w szpitalach lampa pracuje cala noc) a oprawy zwykle mam i moge je przerobic.
Plastik - nie wiem. To chyba zależy od tworzywa, nie będę się wymądrzać. Wspominając o szkle miałam na myśli uniknięcie "nadgorliwości konstruktorskiej" tzn. np. zrobienia pięknej oprawy z szybką, która w efekcie zatrzymałaby UV. I cały trud na nic. Również konieczność założenia na nos szklanych okularów, by uniknąć uszkodzenia wzroku.ryśka pisze: Ano - a czy plastik przepuszcza promienie UV? I w ogóle - czy np. otwierając szafki i ustawiając lampę naprzeciw nich zdezynfekuję zakamarki? (czy też lampa może dezynfekuje tylko to, na co bezpośrednio padają jej promienie?)
Jaki może być minimalny czas działania lampy - by działała skutecznie?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, kasiek1510 i 71 gości