Koci złodziej

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 15, 2003 1:15

:lol: :lol: :lol:
u mnie złodziejem nadrzędnym jest Czarna - jest kolekcjonerką rekawiczek, i roznosi je po całym mieszkaniu :twisted:
a jeśli chodzi o jedzonko, to każdy kotuch lubi podkraśc co mu wpadnie pod łapkę 8)

ElaKW

Od: Śro mar 05, 2003 15:50

Post » Sob lis 15, 2003 9:26

Ale ma łobuzerski pyszczek :) Nie dziwię się, że tak rozrabia
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Sob lis 15, 2003 15:09 Re: Koci złodziej

Ela pisze:Dostał też nowa ksywkę ( obok Dresiarza- tak sie porusza, chodzą mu "bary" oraz Wargola- ma bardzo wydatną dolna warge, którą pokazuje, jak jest zły) Teraz mówimy na niego Kopara - z pełnym zaangażowaniem wykopuje piasek z kuwety do momentu, jak na zewnatrz jest go więcej niz w środku :)

historia cudna :ryk: :ryk: :ryk:

uścisk łapki od Dyzia również zwanego do niedawna (przed kuracją odchudzającą :wink: ) Dresiarzem tudzież Karkiem :twisted:

teraz Dyziek nabrał takiej gracji 8O 8O 8O , że fju, fju... 8)
Obrazek Obrazek

drotka

Od: Wto kwi 22, 2003 11:49

Post » Pon lis 17, 2003 21:34

Nie dalej jak wczoraj moj pieciomiesieczny Hugo wyciagnal sobie z wielkiego garnka goracej zupy skrzydelko kurczaka i zaczal spozywac. Nie mam bladego pojecia jak udalo mu sie wylowic kurczaka nie wkladajac calej glowy do garnka albo co najmniej lapy. Sladow nie bylo a skrzydelko zostalo skonfiskowane (dostal je dzisiaj na sniadanie :D )
Obrazek Obrazek Obrazek

zojka

Od: Pon lut 24, 2003 14:19

Post » Pon lis 17, 2003 23:32

AnnaP.P. pisze:Ekstra kocur!!!! Hym, znam kogoś z kim się dogadał... w kwestii kontrolowania talerzy.

Ja chyba też znam takiego jednego.... :D Szczęściarz jego imię brzmi...
Kradnie wszystko co może słuzyc do zabawy bądź do zjedzenia... Gdyby mu pozwolić to podczas posiłków pewnie usiadł by w talerzu i jeszcze łapką próbował wyjąć to co akurat się je... :twisted:
Pozdrawiam, Krzysio

Krzysio

Od: Pt lut 21, 2003 0:59

Post » Wto lis 18, 2003 0:14

Piotrek jest the best :lol: Nie moge uwierzyc, ze to ta sama sierotka, ktora przerazona i trzesaca sie kulila sie w szopie u Lewki 8O

Daga

Od: Pon lut 04, 2002 15:46

Post » Wto lis 18, 2003 0:23

Nie wiem który kot kradnie u mnie bo proceder kwitnie głeboką nocą gdy śpię. Rano znajduję w kuchni na podłodze obgryziony cały korpus z kurczaka, wyciągniety z garnka ( ugotowany wieczorem zeby był na rano).
Czasami jest to filet z ryby a czasami kawałek kotleta, którego nie dałam rady juz zjesc ( kotlet pod przykrywką).
Szafke w kuchni zabezpieczam grubymi gumkami do słoików. Ale i tak udaje im sie na tyle odciagnąc gumke i odchylić drzwiczki zeby wywalic na środek kuchni jakieś ciasteczka ryżowe albo sucharki.

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Wto lis 18, 2003 0:31

Mój niezyjący już piesek był największym specem od ściągania ze stołu wszystkiego co choćby minimalnie nadawało się do jedzenia. ale wszystko do czasu... Kiedyś moja mama kupiła rybę wędzona, ale nie dało się jej zjeść - taka słona była... Została przeznaczona do wyrzucenia i miałem to zrobić podczas wieczornego spaceru z psem, zapomniałem i drugi raz zapomniałem to zrobić rano... Ryba została na stole w kuchni.... Po powrocie z pracy zastałem Kajtka siedzacego przy drzwiach z językiem wywalonym prawie do podłogi... W misce prawdziwa Sahara i Gobi razem wzięte... Biedak dwie michy wody wychłeptał... Od tego czasu mozna było pozostawić na stole wszystko...
Nie sądzę aby przy naszych kotach taki numer przeszedł... Pewnie jeszcze byłoby mało... :D
Pozdrawiam, Krzysio

Krzysio

Od: Pt lut 21, 2003 0:59

Post » Wto lis 18, 2003 13:38

Któregoś pięknego dnia siedzimy sobie, a tu przez środek pokoju defiluje kwintesencja kociej dumy - Jaśnie_Wielmożna_Mru
(biała chudzinka z czarnym ogonem i plamką na czubku głowy, świeżo odratowana ze śmietnika).
Głowa maksymalnie w górę, przednie łapy wyciąnięte jak struny, a pomiędzy nimi ciąąąąąągnie się prawie dwa kilo wołowiny w foliowym worku. I ten wyraz bezbrzeżnego szczęścia na pysiu ....

archie

Od: Pt paź 31, 2003 12:12

Post » Wto lis 18, 2003 16:23

Z tym żwirkiem to nie jest śmieszne, Willie ma podobnie, a ja się cieszę, że mam gołe dechy zamiast dywanu, bo tylko miotłę z kąta wyciągam i zmiatam w pobliże kuwety... dokładniej sprzątam co dwa-trzy dni, częściej się nie opłaca.
Vivaldi

vivaldi

Od: Czw cze 06, 2002 17:50

Post » Wto lis 18, 2003 16:29

Szkoda że nie widzieliście mojego Burusia jak wiał za łóżko z udkiem kurczaka, jak mu próbowałam odebrać to dostał szczękoscisku.
A wczoraj ukradł mi kotleta mielonego , jak mu próbowałam odebrać to zaczął płakać - jeszcze nigdy nie słyszałam tak zawodzącego kota. Serce mi pękło i dałam im na spółkę tego kotleta, dla mnie tez został drugi na szczęście.
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Wto lis 18, 2003 16:59

No dobra; jakie są objawy przedawkowania tabletek Gimpeta?
Po całym zamieszaniu z szylkretową kotką odkryłam otwartą puszkę ( zniknęło ok. 1/3 opakowania) z witaminami pod sofą .
I teraz pytanie; która z nich, Bagheera najsprytniejsza, Balbina najbardziej łakoma, Bazylia diabełek o niewinnym spojrzeniu ?????
Wszystkie 3 ?
Na co zwrócić uwagę w ich zachowaniu ( w kuwecie norma)?

Idę schować resztę do sejfu.
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Wto lis 18, 2003 21:39

:wink: nareszcie coś śmiesznego. moja kota też uwielbia kraść WSZYSTKO !!! więc ja to rozumiem

kociolubna

Od: Pt sie 15, 2003 21:07

Post » Wto lis 18, 2003 22:22

Kasia D. pisze:Nie wiem który kot kradnie u mnie bo proceder kwitnie głeboką nocą gdy śpię.

:lol: :lol:
Tu chyba trzeba kamere zamontowac :wink:

Inka

Od: Pon lut 10, 2003 2:29

Post » Wto lis 18, 2003 22:24

U TZ zniknęło uszko (z barszczu)

Ja mam problem nie z kradzeniem ale pacyfikowaniem tupiących butów...
Druga para poszła....

dziuba

Od: Czw lip 18, 2002 17:11

[poprzednia][następna]