Zuzia z Korabiewic. Nasz Promyczek zgasł

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 11, 2008 14:01

Biedna Zuzia...Karotko, może skonsultuj to leczenie z innym wetem, choćby telefonicznie?
Trzymam za Was kciuki, niemożliwe, żeby nie udało się jej wyleczyć.

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Sob paź 11, 2008 20:07

Jak Zuziu się czujesz?
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob paź 11, 2008 20:35

Sluchajcie tez sugerowalam Karotce badania krwi, ale ona miala robione 3 miesiace temu ( wyniki ksiazkowe) a wczesniej co dwa miesiace. Zuzia miala problemy z watroba dlatego Agnieszka robila te badania.
Aga czeka wlasnie ze wzgledu na te watrobe na wynik wymazu ( a ten bedzie w poniedzialek).

Tez sie martwie razem z Karotka ale rozumiem tez decyzje jej i weta by miec wyniki i wtedy podjac prawidlowe leczenie a nie podawac silne antybiotyki w ciemno. Szczegolnie ze po jednym antybiotyku juz jest.

Decyzja jest trudna, bo Zuzia marnieje, ale sama nie wiem co bym zrobila na miejscu Agnieszki.

Napewno konsultacja nie zaszkodzi.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Sob paź 11, 2008 20:46

przepraszam, że ja znowu coś wymyślam i mieszam
ale bardzo dobre na wszelkie stany zapalne, osłabienia
są takie dwa homeopatyczne specyfiki
hepeel i traumeel
hepeel wzmacnia wątrobę, a traumeel leczy stany zapalne
cokolwiek się dziele to u mnie jest nr. 1
no, tylko że to są tabletki, ale moje koty chętnie to jedzą są słodkie
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Sob paź 11, 2008 20:52

ruru- mysle ze warto sprobowac. Mam nadzieje ze Agunia jeszcze dzis tu zajrzy.

Etka

Post » Sob paź 11, 2008 21:12

Karotko przepraszam ze sie wtracam ale moze skonsultuj jeszcze Zuzie (piekna jak marzenie) u innego weta. Wiem ze mozna pobrac wymaz noso gardzieli zrobic posiew. Wtedy dobranie antybiotyku bedzie łatwiejsze i co najwazniejsze bez sensu nie bedzie sie obciazac watroby czestymi jego zmianami.
Zuzia sliczna i wyglada jak Zuza[*] mojej mamy.

Pozdrawiam serdecznie
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Sob paź 11, 2008 21:23

aga9955 pisze:Karotko przepraszam ze sie wtracam ale moze skonsultuj jeszcze Zuzie (piekna jak marzenie) u innego weta. Wiem ze mozna pobrac wymaz noso gardzieli zrobic posiew. Wtedy dobranie antybiotyku bedzie łatwiejsze i co najwazniejsze bez sensu nie bedzie sie obciazac watroby czestymi jego zmianami.

Pozdrawiam serdecznie

Aga, ale Zuzia ma pobrany wymaz, posiew zrobiony, wyniki w poniedzialek.

Sorki ze to ja za Agnieszke odpowiadam, ale moze sie juz dzis tu nie pojawic, dlatego odpowiadam.
Nasz wet jest b. dobrym wetem, ufamy mu, ale sama tez doradzalam Agnieszce konsultacje.
Przekonala mnie ze bez poniedzialkowego wyniku to w dalszym ciagu ruletka.

Etka

Post » Sob paź 11, 2008 21:31

Etka pisze:
aga9955 pisze:Karotko przepraszam ze sie wtracam ale moze skonsultuj jeszcze Zuzie (piekna jak marzenie) u innego weta. Wiem ze mozna pobrac wymaz noso gardzieli zrobic posiew. Wtedy dobranie antybiotyku bedzie łatwiejsze i co najwazniejsze bez sensu nie bedzie sie obciazac watroby czestymi jego zmianami.

Pozdrawiam serdecznie

Aga, ale Zuzia ma pobrany wymaz, posiew zrobiony, wyniki w poniedzialek.

Sorki ze to ja za Agnieszke odpowiadam, ale moze sie juz dzis tu nie pojawic, dlatego odpowiadam.
Nasz wet jest b. dobrym wetem, ufamy mu, ale sama tez doradzalam Agnieszce konsultacje.
Przekonala mnie ze bez poniedzialkowego wyniku to w dalszym ciagu ruletka.

No to mysle ze madrze robicie i macie dobrego weta. Super. Przepraszam moze nie doczytałam bo to długi watek a ja dzis ledwo widze.
Mysle ze wyniki rozmazu duzo powiedza. I wreszcie mała dostanie odpowiedni antybiotyk:)
Super
Obrazek

aga9955

Post » Pon paź 13, 2008 8:09

Zuzia miała czesto pobierana krew ze wzgledu na jej problemy z watroba. Miała wyniki w marcu i na przełomie maja/czerwca i były jeszcze lepsze niz poprzednie, ale ona w normie.
U Zuzi zaczeło sie od lekkiego katarku, potem zaczęło łzawic prawe oczko...3 dawki antybiotyku nic nie podziałały :( Dzisiaj lub jutro bede miała wyniki wymazu. Teraz Zuzia dostaje co 2 dni Tolfedyne i do oczka krople antyobrzekowe i antybiotyk 3 razy dziennie oraz euphorbium. Coraz wiecej krwi wykichuje, a dzisiaj leciała jej krew z oczka...to znaczy takie krwawe łzy :( Ma obrzmiała cała prawą strone, ale oczko jakby mniej dzisiaj. Dzwoniła o 7 spanikowana do weta. Mówi ze to moze byc az z zatok. Moze jej sie udrozniło po tym euphorbium..tak sobie mysle.
Kiedy byłam w sobote wet był zaniepokojony jej wygladem i powiedział, ze nie wyklucza nowotworu :( ale przeciez nowotwór nie wyszedł by w przeciagu tygodnia chyba?! Jestem przerazona.

Własnie dzwonił Błazej i wyniku dzisiaj nie bedzie :( Szukam rentgenu. Ustaliłam jeszcze z wetem, ze zrobimy przeswietlenie prawej strony głowki. Mysle o Juszczaku...od razu sie skonsultuje. Nie chce jechac na Mieszka, chociaz blizej a tam bede musiałą wziac taxi
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Pon paź 13, 2008 8:13

Jedź na Wojska Polskiego do Akademickiej - mają RTG. Od 8 do 22.
Kciuki nieustajace :ok:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon paź 13, 2008 9:23

Aga sprobuj zadzwonic do tego weta u mnie na osiedlu.
Ma rentgen mozesz zrobic i pokazac naszemu.
Zapytaj napewno czy dziala- tu jest podany jakis numer komorki.

http://www.firmy.net/leczenie-zwierzat- ... 962G6.html

Etka

Post » Pon paź 13, 2008 10:23

Karotko na Jagiełły jest cały sprzet....jest tez USG i RTG sprobuj tam...niech ktos obejrzy Zuzie.
Tel. 8243177..dr Andrzej lub Ola
Obrazek

aga9955

Post » Pon paź 13, 2008 12:32

ja bym też Andrzeja polecała... on leczył mi prawie wszystkie koty wyciągane z Korabiewic. Domino dzięki niemu żyła 11 miesięcy od przyjazdu do mnie...

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pon paź 13, 2008 19:24

I jak Zuzanko, czy troszkę lepiej?
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Pon paź 13, 2008 19:26

Jak Zuzia?
Obrazek