Jesli chodzi o KasieD, to zabacz najpierw tu:
http://forum.rokcafe.pl/viewtopic.php?t=8499&start=405
Dzisiaj wlasnie mielismy dostawe i chyba wszystkie forumowe koty, ktore z dobrodziejstwa Kasi korzystaja, mruczaly jak stado traktorow

. Moje na pewno
Dobre suche, i czasami puszka, czesciej miesko - czy puszka czy miesko zalezy od Ciebie i upodoban Twoich kocich. Jak je przyzwyczaisz od malego do jedzenia bardzo roznych rzeczy, to potem bedziesz miala mniejszy problem.
Ja karmie swoje 8-miesieczne kociaki od pewnego czasu Nutra Nuggets Professional bo okazalo sie, ze to jedyna karma dla kociat, ktora ma duze chrupki (jedna z nich ma tendecje do "lykania" malych chrupkow, co nie wychodzi jej na zdrowie). Oprocz tego dostaja raz dziennie puszke na spolke, lub przemrozone surowe miesko (48h w zamrazarce, zeby wybic np. salmonelle) - wolowinke, kurczaka, indyka. Czasami im mieso gotuje. Wazne, zeby nie karmic kotow surowa wieprzowina, i surowymi rybami.
Nutra Nuggets dla kociakow to tzw "srednia polka". Sa oczywiscie lepsze suche karmy, Royal Canin lub Iams czy Hills (to wszystko to raczej "wyzsza polka"). Ja kupuje Nutra od Kasi w 7,5 kg workach, i taki worek ostatnio starcza mi na jakies 2 m-ce na 2 kociaki. Jak byly troszke mlodsze, to jadly wiecej...
Przyjemnego zakocenia i ogladania kocich harcow!!!