Biedne Wiejskie Koty cz.5-prosimy o zamkniecie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 02, 2008 17:20

I za dom dla suni :ok: :ok: !! te ocZY na pewno kogos zaurocza :)
trzymaj sie Latku !
Gwiazdy + Maluchy

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Czw paź 02, 2008 20:21

Blond Tornado pisze:Poszło :wink:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3554945

mośku, kolczyki zbierasz? :twisted:

Yhy, zwlaszcza ze w ogole nie nosze :twisted:
kociamko, caluski i buziaki i kciukasy :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt paź 03, 2008 7:04

Kociamko, trzymajcie sie dzielnie, Ty i Łatek :ok:

Aga9955 ma racje, leczymy kota, nie wyniki. Skoro po Łatku nie widać złego samopoczucia, to już jest dobrze. No i właśnie, co z kreatyniną? Bo właśnie, tak jak Aga pisała, to jest wskaźnik prawidłowej pracy nerek. No i te dwa parametry dopiero dają obraz całości.

Doczytałam też o suni - normalnie za każdym razem, jak słyszę/czytam takie historie o psach przywiązanych gdzieś tam, to mi sie nóż w kieszeni otwiera. Tak sie niektórzy pozbywają zwierzaków, jak niepotrzebnych gratów z domu :evil: Mam nadzieje, że Psinka szybko znajdzie domek, bo jest śliczna.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pt paź 03, 2008 7:30

Obrazek :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt paź 03, 2008 7:36

Witam Wszystkich i dziekuję za odwiedziny :1luvu:
Zbadamy kreatyninę w poniedziałek
Łatek wstał i tak znowu pyskuje,chce na spacer i już
Pieknie zjadł chrupeczki na śniadanko :D
Wiem że brakuje mu rybki,ukochanej śmietanki i kurczaka ale niestety już chyba nie zje sobie nigdy tych przysmaków :(

Malusia Kicia jakby lepiej,ma apetyt
Ruduś już nie cierpi,lata jak rakieta po domu :D
Ja mam taki dziwny odruch gdy mam kłuć Łatulkę Kochanego :(
coraz ciężej mi to idzie ze strony psychy,ale praktyka nawet tak sobie :)

Szukamy uparcie domku dla Dalmatynki
Taka Kochana Sunia z niej
Mam nadzieję że Ktoś się zakocha w tej cudnej Istocie :1luvu:
Całusy Wam posyłamy
Ostatnio edytowano Śro lis 26, 2008 0:34 przez Kociama, łącznie edytowano 1 raz

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pt paź 03, 2008 7:44

Kochana Kociamamo koniecznie domagaj sie zeby zrobili pełna biochemie...kreatynina mocznik aspat alat i pełna morfologie, to naprawde wazne bo to ze mocznik jest wysoki o niczym nie swiadczy. Wzrost czasem jest spowodowany roznymi czynnikami. I mozna go spokojnie wypłukac. Wazna jest kreatynina i jej poziom. Łatek mnie zadziwia:))) daj mu jesc:) i ciesz sie jego dobrym samopoczuciem:) Czy on wymiotuje? czy zaobserwowałas jakies inne dolegliwosci .....zadziwia mnie taki wysoki mocznik i dobre samopoczucie u kota:) moze oni sie w tym labolatorium pomylili czy cos?:) jak je i nie wymiotuje to ja mysle ze bedzie dobrze. Zrob mu morfologie bo to tez dosc istotne zeby wiedziec czy nerki produkuja erytropoetyne i czy Łatek nia ma anemii. Dobrze byłoby złapac sioo do badania i zobaczyc czy jego nerki zageszczaja mocz. Ja mysle o Was cieplutko i ciesz sie z dobrego nastroju Łatka
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pt paź 03, 2008 8:11

aga9955 pisze:Kochana Kociamamo koniecznie domagaj sie zeby zrobili pełna biochemie...kreatynina mocznik aspat alat i pełna morfologie, to naprawde wazne bo to ze mocznik jest wysoki o niczym nie swiadczy. Wzrost czasem jest spowodowany roznymi czynnikami. I mozna go spokojnie wypłukac. Wazna jest kreatynina i jej poziom. Łatek mnie zadziwia:))) daj mu jesc:) i ciesz sie jego dobrym samopoczuciem:) Czy on wymiotuje? czy zaobserwowałas jakies inne dolegliwosci .....zadziwia mnie taki wysoki mocznik i dobre samopoczucie u kota:) moze oni sie w tym labolatorium pomylili czy cos?:) jak je i nie wymiotuje to ja mysle ze bedzie dobrze. Zrob mu morfologie bo to tez dosc istotne zeby wiedziec czy nerki produkuja erytropoetyne i czy Łatek nia ma anemii. Dobrze byłoby złapac sioo do badania i zobaczyc czy jego nerki zageszczaja mocz. Ja mysle o Was cieplutko i ciesz sie z dobrego nastroju Łatka

Dziekuję Aga za ciepłe mysli,one dodaja nam siły :)
morfologia nie wykazała anemii ,ale robaki są 8O były kociaste odrobaczane a tu Łatek ma robale
Narazie wet nie pozwolił odrobaczać :(
Łatek jest Kotem który bardzo sie stresuje wizytami u weta,no ale mus to mus
Koniecznie zbadamy ten mocz,tylko musi wiecej nasikac bo ostatnio było za mało moczu i nie mozna było oznaczyc ciężaru :roll:
Łatek wczoraj przed wizyta u weta puscił małego pawiczka ,ale to była raczej slina z kłakami,poza tym nie wymiotuje wogóle
własnie dzieię się że aspat i alat nie były oznaczone,a zaplacilam za pełne badanie krwi :roll:

Dziekuję że jesteście z nami Kochani :1luvu:

Kociama

Post » Pt paź 03, 2008 8:16

Trzymam mocno kciuki! Żeby Łatek szybko doszedł do siebie. :ok: :ok: :ok:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Pt paź 03, 2008 8:16

No to ja bym zrobiła grande w lecznicy....pobieraja opłate za pełne wyniki ...pawik ze sliny z kłakami to nic złego:) moze jeszcze stresik do tego i pawik gotowy. Szkoda ze łacio mało sika. Czy on dostaje jakis diuretyk np furosemid. Mocznik tez moze sie gromadzic w krwi obwodowej ze wzgledu na skapomocz. Dokładne wyniki badan pozwola tak naprawde okreslic stan pracy nerek Łacia. Sam mocznik to ciut za mało. Skoro nie ma anemii to znaczy ze nerki pracuja. Ze nie jest az tak zle. Bedzie dobrze:)
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pt paź 03, 2008 8:44

Kociamko, powiedz Łatusiowi, że ciocia najpóźniej jutro mu coś wyśle.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt paź 03, 2008 8:56

Rybkę jeszcze sobie zje ...mój jest na diecie nerkowej, dostaje tez rybkę, ale musi być słodkowodna, ugotowana bez soli. Ja robię filety z mintaja.

Latku trzymaj się :ok:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt paź 03, 2008 9:16

Łateczku kciuki i mizianki dla Ciebie, ciesze się że mimo choroby brykasz i czujesz się nieźle.

Sunia słodka mam nadzieję że znajdzie szybko domek. I mała kicia też.
Ściskam mocno i przesyłam cieplutkie myśli

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pt paź 03, 2008 9:24

Cieplutkie myśli posylam Obrazek
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pt paź 03, 2008 12:45

Kochanie, mogę założyć suni wątek na dogo. Mogę też zrobić allegro dla niej i dla kici, ale potrzebuję dużych, ładnych, wyraźnych zdjęć. Trzymaj się i nie poddawaj złym myślom. Łatuś będzie żył z Wami długo i szczęśliwie, z całego serca w to wierzę :D

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pt paź 03, 2008 13:23

aga9955 pisze:No to ja bym zrobiła grande w lecznicy....pobieraja opłate za pełne wyniki ...pawik ze sliny z kłakami to nic złego:) moze jeszcze stresik do tego i pawik gotowy. Szkoda ze łacio mało sika. Czy on dostaje jakis diuretyk np furosemid. Mocznik tez moze sie gromadzic w krwi obwodowej ze wzgledu na skapomocz. Dokładne wyniki badan pozwola tak naprawde okreslic stan pracy nerek Łacia. Sam mocznik to ciut za mało. Skoro nie ma anemii to znaczy ze nerki pracuja. Ze nie jest az tak zle. Bedzie dobrze:)

Aguś właśnie Łatek dużo pije i tak samo duuużo sika
gdyby nie to picie i lanie to nie zorientowałabym sie że jest chory :roll:
Bardzo mnie wzrusza jego zachowanie :cry:
od czasu jak zaczał tyle sikać do kuwety robi tylko Qpę a siku na szmatę i dlatego mam dla niego specjalne szmaty które ciągle piore i suszę
Łatuś jakby nie chciał za wiele zwirku niszczyć i zostawia kuwety dla innych Kotów

Och jak miło gdy jesteście,nawet apetytu dostałam jak poczytałam że jesteście tutaj cały czas z nami :D

cosik zjem a potem polece do sasiedniej wsi
w tym sklepie wszystko wiedza i plotki sie szybko rozchodzą :twisted:
Dzisiaj baby gadały że taka Dalmatynka zwiała jakiemuś facetowi co sie pobudował na wsi,górnik jakiś
Podobno czesto mu ucieka 8O
nie mam pewnosci czy to ta sama jest ale pójdę przeprowadzić śledztwo :twisted:
Może ktos poprostu ja złapał i przywiązał przy tym gnoju
jakieś dzieciaki albo jaki pijaczyna :roll:

Wczoraj wieczorkiem dzwonek do drzwi
otwieram a tu facet stoi na progu i tak prawi do mnie
Pani mi da tą Dalmatynką ,ja ja sprzedam za duże pieniadze 8O :evil:

Piana mi na pyśk wylazła ze złości,niedosyc że się człowiek martwi o Futra ,musi złazic po tylu schodach do idioty to jeszcze taki tekst cymbał posuwa :evil:

Sie wnerwiłam i mówie mu
A s%%&$$ ty gdzie pieprz rosnie bo jak ja obedrę Cię draniu ze skóry i sprzedam ją za duuuże pieniądze na zyrandole to zobaczysz :evil:
Gnał od mojej chałpy aż miło było popatrzeć :twisted:

Coraz ciężej mi sie wbija igły w skórę Łatki :( albo to moja psycha mi przeszkadza albo ta skóra ma już jakieś zrosty :(
Gdzie można te igulce wbijać?wszędzi? czy tylko w skórę na karku? :roll:

Lemoniadko Kochana
Fotę psinki mam tylko jedną narazie,dopiero w poniedziałek ją obfocę dokładnie :oops:
A Kicia już jest zamówiona do dobrego domku jak tylko Pani wróci z wczasów :D

Kociama

[poprzednia][następna]