ŁÓDŹ - nigdy więcej umieralni - dt na cito dla maluchów!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 26, 2008 10:07

:oops: :oops: :oops:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt wrz 26, 2008 10:08

Madziu, czytam codziennie
nie piszę, bo guzik mogę pomóc, ale zaglądam regularnie
i trzymam kciuki, rzecz jasna

ech.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt wrz 26, 2008 10:11

no to trzymajcie dziewczyny na prawdę, bo czasem to już człowiek siły traci i chociaż potrzebuje tego, by mu ktoś napisał, że będzie dobrze i ze to co robi ma jakiś sens, bo czasem się wydaje już ze nie ma
:(

co z tymi niemowlakami? Myślicie że warto je odszukać i zabrać? Mioty tej kotki nie przeżywają, zresztą ona sama jest bardzo zakatarzona, wszystko jej w środku rzęziło jak ją Ania wczoraj oglądała...
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pt wrz 26, 2008 10:15

Magda, robicie kawał dobrej roboty, co do tego nie ma żadnej wątpliwości.
Madzia dla tych maluszków dom to bardzo by się przydał. Tylko odwieczny problem: skąd ten dom wziąć :(

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt wrz 26, 2008 10:16

Magda jak możesz wątpić czy ma to sens. Każda wysterylizowana kotka to średnio trzy - cztery kociaki dwa razy w roku mniej. A jak przemnożyć to przez ilość wysterylizowanych kotek to co robicie ma OGROMNY sens :king:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt wrz 26, 2008 10:16

Magija pisze:co z tymi niemowlakami? Myślicie że warto je odszukać i zabrać? Mioty tej kotki nie przeżywają, zresztą ona sama jest bardzo zakatarzona, wszystko jej w środku rzęziło jak ją Ania wczoraj oglądała...

tak na zdrowy chłopski rozum, to:
1. niemowlaków nie ma gdzie umieścić, no chyba że ... :(
2. czy ta matka wlezie drugi raz do klatki tak szybko po poprzedniej "wpadce" klatkowej? jak malce znikną, to matka pójdzie w tango...

nie wiem, nie mam pojęcia :?

i do tego auto mi się rozleciało, wzięło przykład z Waszego, Magda :twisted: sprzęgło w diabły idzie sukcesywnie, czekam tylko kiedy stanę gdzies na skrzyżowaniu na amen, a kasy na naprawę nie mam

Georg-inia

Post » Pt wrz 26, 2008 10:20

Georg-inia pisze: i do tego auto mi się rozleciało, wzięło przykład z Waszego, Magda :twisted: sprzęgło w diabły idzie sukcesywnie, czekam tylko kiedy stanę gdzies na skrzyżowaniu na amen, a kasy na naprawę nie mam

Inga uważaj, ja stanęłam niedawno z powodu sprzęgła na środku Gdańskiej już przy Manufakturze i kuniec, nie miałam gdzie zjechać bo wszystko obstawione samochodami, masakra :evil:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt wrz 26, 2008 10:21

Georg-inia pisze:
Magija pisze:co z tymi niemowlakami? Myślicie że warto je odszukać i zabrać? Mioty tej kotki nie przeżywają, zresztą ona sama jest bardzo zakatarzona, wszystko jej w środku rzęziło jak ją Ania wczoraj oglądała...

tak na zdrowy chłopski rozum, to:
1. niemowlaków nie ma gdzie umieścić, no chyba że ... :(
2. czy ta matka wlezie drugi raz do klatki tak szybko po poprzedniej "wpadce" klatkowej? jak malce znikną, to matka pójdzie w tango...

nie wiem, nie mam pojęcia :?

i do tego auto mi się rozleciało, wzięło przykład z Waszego, Magda :twisted: sprzęgło w diabły idzie sukcesywnie, czekam tylko kiedy stanę gdzies na skrzyżowaniu na amen, a kasy na naprawę nie mam

niemowlaki są urodzone 3-4 dni temu, może tydzień, góra
uśpiłabym je, po prostu - one i tak nie przeżyją, zabierze je koci katar, teraz jeszcze są ślepe, teraz jest jeszcze w miarę ciepło

matka się złapie, na niemowlaki, albo na podbierak, ona nie jest bardzo dzika,. podchodzi do karmicielki i ta może nawet ją pogłaskać - złapałyśmy ją my, więc do karmicielki zaufania nie straciła

sama nie wiem co robić, trochę się boję tam łazić po prostu
Obrazek

Magija

Post » Pt wrz 26, 2008 15:41

Ja jestem z Wami caly czas, tylko bałam się , że Wam pozaśmiecam wątek. Podziwiam upór i konsekwencję w tym, co robicie, mam świadomość, jak trudne są decyzje, które musicie podejmować...
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Pt wrz 26, 2008 17:35

Madziu. przykro mi, że nawet nie pomyślałam o wsparciu kciukowym, człowiek pędzi i nie zauważa wielu rzeczy.
Dzis sie przejechałam potowarzyszyć Magdzie i Gosi, odwalają wielki kawał roboty, Dzieci Mostowe u Gosi to kociaki wydarte z cięzkich warunków, dosłownie spod wiaduktu w centrum miasta, choć niby dużo parków dookoła. Widziałam koty ze Zbiorczej, większość już zrobionych, klimaty jak z etiud filmowych o Łodzi, stare bloki, trzepaki śmietniki, fotele przy tych śmietnikach. Dziś dziewczyny złapały dwa koty, jeden bardzo chory, został przez Gosię na serek topiony zwabiony, taki był głodny.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pt wrz 26, 2008 17:59

To ja sobie pozwolę jeszcze przekopiować z pierwszej strony tego wątku, bo nie każdy zagląda:

ilość kotów na dzień 15.09
24 kotek zostało wysterylizowanych
21 kocurów wykastrowanych
10 kociąt zostało uśpionych
8 kociąt oddanych do schroniska
11 kociąt w domach tymczasowych (1 zmarł)

Pamiętajmy tez o 1 uśpionej [*] dorosłej koteczce, której tylko tak mogłyśmy pomoc

Jak widać, wynik jest imponujący, choć Mostowiaków tu jeszcze nie doliczono!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Pt wrz 26, 2008 21:01

Dziękuje Wam dziewczyny za wpisy - na prawdę od razu lżej, a nie tak pisać pod swoim postem.
Złowiłyśmy dziś kocurka dzikusa - Przywódca przy nim to na prawdę bardzo łagodny typ - kocurek wczoraj spruł nam z klatki-łapki - zamkniętej - nie wiemy jak to zrobił - po prostu zwiał może 3 cm szparą.
Dziś jednak wszedł do klatki ponownie - o naiwny i został szybko przełożony i zamknięty w kontenerze w samochodzie. Wysuwał tylko od czasu do czasu prze kratki swoje wieeelkie szpony - dziękuję Bogu, że nie musiałam ich poczuć na własnej skórze - już sam ich widok oraz wzrok kawalera sprawiał, że miękły mi kolana - ze strachu ;)

Przy Zbiorczej złowiłyśmy kotkę jak się okazało - jest bardzo chora, oczy zaropiałe, nos zawalony, ledwo oddycha.
Pomagała nam dzielnie Magicmada, ale przekładać kotki nie chciała ;)

Zabrałam z lecznicy wczorajszego dzikuska i zaraz jadę go wypuścić.

Szukałyśmy wszędzie maluchów od wczorajszej mamy z kocim katarem - przeszłyśmy cały "wąwóz" pod wiaduktem aż do okolicznego zakładu odkrywając bardzo prawdopodobne miejsce gdzie ona może bytować - węzeł cieplny z otwartym okienkiem.
Na terenie zakładu jeden czarno-biały kot - pustki. W drugą stronę przeszła Gośka z karmicielką - znalazły jakąś jamę w ziemi ale nic tam nie było widać.

Na Zbiorczej Muszka podejrzanie dużo czasu spędza obok śmietnika - odkryłyśmy też suszarnię, gdzie najprawdopodobniej mogą być jej dzieci - na pewno wchodzą tam koty - świadczą o tym ślady kocich łap na okienkach. Będziemy próbować dojść do tego kto ma klucze d tego pomieszczenia.

Jutro odbieram kocurka Dzikiego Dzika, którego Ania ciachała prawie od razu.
Obrazek

Magija

Post » Pt wrz 26, 2008 21:10

Magija pisze:Zabrałam z lecznicy wczorajszego dzikuska i zaraz jadę go wypuścić.

to ten czarnuch? boziu, jaki on piękny... ale dzikadzicz totalna...

co z tą kotką złapaną przy Zbiorczej? bardzo chora?

tak myślę i myślę... piszesz, Madzia, o węźle cieplnym, ale w większości, jeszcze nie grzeją, a że tam park i wiadukt (ja nawet nie wiem, gdzie ta Zbiorcza jest :oops: ) może być niestety tak, że małych już nie ma. Wystarczy zwykła sroka :(

Georg-inia

Post » Pt wrz 26, 2008 21:23

Georg-inia pisze:
Magija pisze:Zabrałam z lecznicy wczorajszego dzikuska i zaraz jadę go wypuścić.

to ten czarnuch? boziu, jaki on piękny... ale dzikadzicz totalna...

co z tą kotką złapaną przy Zbiorczej? bardzo chora?

tak myślę i myślę... piszesz, Madzia, o węźle cieplnym, ale w większości, jeszcze nie grzeją, a że tam park i wiadukt (ja nawet nie wiem, gdzie ta Zbiorcza jest :oops: ) może być niestety tak, że małych już nie ma. Wystarczy zwykła sroka :(

tak to on - siedzi u mnie w samochodzie na razie
Inga, uwierz mi, ze on jest łagodny, Dzikadzicz to ten buras, który został z Anią sam na sam :strach:

Koteczka chora - zobaczymy co Ania powie po dokładniejszych oględzinach, na pierwszy rzut oka wygląda na mocno zafaflunioną :(

W tym węźle już grzeją, ciepełko aż buchało ze środka - mioty tej kici i tak nie przeżywają, sama już nie wiem co robić :(
Obrazek

Magija

Post » Sob wrz 27, 2008 8:47

Ja tez bardzo dziekuje za wsparcie - nawet nie wiecie jak ono jest potrzebne. Zwlaszcza kiedy nie widac konca.. bo co czlowiekowi wydaje sie ze juz zaraz za momencik, cale stado bedzie wysterylizowane - pojawia sie niemalze tuz obok nowe.
Chora kotka jest z bloku niemalze wizawi tego gdzie lapiemy na Zbiorczej. Strasznie charczy :( Ktos tym kotom udostepnil piwnice - jest otwarte okienko z zaslonka ale czy cos poza tym... martwie sie o nia.
Martwie sie tez o kocie niemowlaki, ktorych nie udalo sie zlokalizowac :(- chociaz z dziewczynami a pozniej karmicielka przeczesalysmy dlugi odcinek "wawozu" pod wiaduktem - poza smieciami i ogromna iloscia szkla nie bylo tam nic godnego uwagi.
Jedynym miejscem gdzie bezpiecznie moga sie schronic jest kotlownia przy ul Golebiej 10 - chcialybysmy dotrzec do osoby, ktora ma tam klucze. Moze ktos z forumowiczow mieszka pod tym adresem? bo wypatrzylysmy zabezpieczony balkon i okna - jesli tak prosze niech sie odezwie.
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

[poprzednia][następna]